Despre

Ma numesc Andrei Chira, nascut pe 7 iulie 1979 in Bacau, Romania.

Am facut liceul Gheorghe Vranceanu, sectia Matematica-Fizica, apoi am urmat Contabilitate si Informatica de Gestiune la Universitatea din Bacau.

Stiu contabilitate la fel de mult cat stiu si fizica, adica spre 0.

In timpul liceului descarcam camioane cu materiale de constructii impreuna cu prietenul Radu, pentru bani de suc.

In timpul facultatii (anul 1) am lucrat ca ajutor de revizor contabil, adica faceam inventare la Alimentara. Visam si noaptea ca numaram pachete de biscuiti, eugenii si alte minuni.

Incepand din anul 3 (2001) am lucrat 2 ani ca administrator de retea la un videochat. Am avut acces la internet de mare viteza intr-o perioada in care nu avea multa lume internet iar cei care aveau stateau pe dial-up. Am invatat multe si despre hardware dar si despre online.

Dupa terminarea facultatii am plecat in Italia la munca, la fel cam ca majoritatea tinerilor din generatia mea.

A fost perioada care m-a marcat cel mai mult si care m-am maturizat.

Am muncit pe santier, am sapat santuri, am carat saci cu ciment, am dormit intr-un garaj reconditionat.

Ma spalam la lighean, umblam murdar si obosit, eram injurat de oameni in autobuz pentru ca le furam locurile de munca.

Pana cand am zis: gata!

Intors in Romania in mai 2004, dupa 8 luni, am fost ca nascut a 2-a oara. Mai puternic, mai increzator in fortele proprii, concentrat mai mult pe actiune.

Mi-am jurat ca n-o sa mai fiu niciodata sarac.

M-am angajat la Loti Computers, o firma locala de IT, ca vanzator.

Dupa 8 luni am plecat la Cybernet, o firma mai mare, cea mai mare din Bacau la momentul respectiv.

Dupa aproape 2 ani am fost promovat de jos de la vanzari sus la etaj, la birou. Ma ocupam de relatiile cu furnizorii externi, importuri, vama, mergeam la licitatii, etc…

Am trecut de la baiatul care se pricepea la calculatoare la negocieri, achizitii internationale, documentatii si hartii peste hartii peste hartii.

In august 2007 mi-am deschis firma, Hiperstore srl, si site-ul hiperstore.ro – un magazin online de calculatoare.

Ideea era simpla, aveam acces la niste preturi bune, nu aveam nevoie de stocuri, comertul online IT era in dezvoltare.

Am plecat la drum cu 2000 lei stransi de mine incepand cu decembrie 2006, cand m-am decis sa deschid firma, si cu 500 euro imprumutati de la soacra-mea (nu i-am dat nici acum inapoi).

Am terminat anul 2007 pe profit dar stiam ca merg in jos.

Nu puteam sa concurez cu magazinele mari de IT, eMag-ul si restul, si nici nu aveam nicio diferentiere – toata lumea vindeam aceleasi lucruri si deja incepuse razboiul preturilor asa ca am inceput sa ma gandesc la ce mi-ar place sa fac si sa tranform pasiunea intr-o afacere.

In martie 2008 am lansat Le Createur – un fel de brand anti-brand de tricouri grafice – cu o poveste unica si foarte cool dar cu sanse destul de mici de reusita (asta mi-am dat seama dupa vreo 3-4 ani).

In septembrie 2009 am renuntat de tot la IT si am transformat hiperstore.ro intr-un catalog de magazine online, unde sa gasesti intr-un singur loc cele mai bune magazine online din Romania.

Pe parcurs am inceput sa scriem (eu si sotia) si continut, recomandari si idei de shopping de la magazinele respective.

In februarie 2012 am lansat Simplenet, o solutie simpla, rapida si ieftina pentru orice firma de a avea un site de prezentare. In esenta vindeam hosting dar sub o alta forma.

In mai 2012 am rebranduit hiperstore.ro ca sa potriveasca mai bine cu directia in care mergea site-ul, adica un fel de cool hunter, o sursa de inspiratie.

Am ales numele MUJO, care este un cuvant din limba japoneza care exprima ideea că totul se schimba, nimic nu ramane la fel – că așa e în modă, tendințe vin și pleacă, se întorc cu mici modificări, se reinventează.

In 2013 am pus pe pauza brandul Le Createur iar pe MUJO l-am lasat in grija sotiei mele pentru a ma putea concentra exclusiv pe Simplenet.

Dupa o analiza mai atenta asupra acestuia l-am pozitionat ca un hosting specializat pe WordPress si in momentul de fata ma concentrez doar pe a oferi aceasta solutie de hosting de calitate pentru WordPress, prin Simplenet.

In acest moment sunt concentrat 100% pe oferirea de hosting WordPress + optimizare pentru performanta si scalabilitate.