Am redesenat Mujo.ro

mujo
mujo

Sursa de inspiratie pentru noul design Mujo a fost Mashable insa motivele din spatele redesignului nu au fost legate de frumusete/aspect ci mai mult de functionalitate, usability si SEO.

Principalul motiv a fost ca vroiam sa ridic putin mai sus continul. In cadrul designului vechi headerul era prea inalt: avea un meniu sus, apoi logo, apoi meniul principal, apoi un slider cu articolele recomandate si abia apoi incepea feed-ul WordPress cu articolele.

Ca sa citesti cel mai recent articol trebuia neaparat sa faci scroll. Ceea ce nu prea era ok.

Asadar, am pus logo-ul si meniul principal pe acelasi rand, sus (apropo, e si sticky, adica ramane fix cand se face scroll), am scos sliderul care era cam inutil si astfel am reusit sa avem mai mult continut „above the fold”.

Am decis sa folosim poze mai mari si mai atragatoare, mai potrivite cu pozitionarea de „cool hunter” a site-ului si am bagat un feed cu reduceri online in sidebar stanga, intr-o zona care speram sa obtina mai multe clickuri decat varianta veche din partea dreapta.

Avem o optimizare SEO imbunatatita prin implementarea microdata (schema.org) si html5. Noul site e si mai lightweight decat varianta precedenta (homepage sub 500K si mai putin de 40 requesturi) ceea ce inseamna o viteza mai mare de incarcare.

Vechiul design nu era deloc rau ca aspect, daca ii place cuiva acesta va fi in curand disponibil in mod gratuit clientilor Simplenet, impreuna cu o suita de alte teme WordPress.

DA, incepand de acum hostingul Simplenet are un nou avantaj – oferim gratuit clientilor o serie de teme WordPress premium, create (in mare parte) de mine si axate pe performanta, viteza de incarcare, usability si SEO.

Momentan avem doar cateva teme dar o sa incerc sa fac macar cate o tema noua in fiecare luna.

Lucram momentan la un redesign si pentru monoranu.ro, redesign bazat pe una dintre aceste teme, deci daca vrei sa incepi un nou proiect sau ai chef de un redesign al site-ului actual, te asteptam la Simplenet.

4 răspunsuri la “Am redesenat Mujo.ro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.