Crezi că poți trăi fără Google?

M-am supărat la un moment dat pe Google și pe Facebook și am zis să trec pe privacy mode.

Am dezinstalat Chrome și am început să folosesc Safari, mi-am setat Do Not Track, am pus Ublock Origin, am setat DuckDuckGo ca motor de căutare în locul Google, m-am delogat din Facebook, din Gmail, de peste tot.

Nici un site nu mai crede că sunt om.

Am completat captcha-uri de mi-a venit rău, e super enervant. Pierd o grămadă de timp cu porcăriile alea, recaptcha ăla cu poze de semafoare sau biciclete, unde nu le nimeresc din prima mereu, sau captcha-urile alea vechi unde nu înțelegi ce scrie și varianta audio nu merge niciodată.

DuckDuckGo nu găsește niciun site pe care-l caut.

Băi, parcă aș fi pe un alt internet, frate! Nicio căutare nu-mi găsește ce vreau, nici măcar site-urile mele nu le nimeresc. Experiența asta îmi aduce aminte de cât de mici suntem (ca proprietari de site-uri) și cât de mare e internetul.

E greu, nu pot fi productiv în condițiile astea – se pare că nu pot trăi în momentul ăsta fără Google.

Voi?

10 răspunsuri la “Crezi că poți trăi fără Google?”

  • Tu nici fără țuică nu poți, Adrian. :D

   Altfel, de ce să te superi pe Google? Nu-s frumoase update-urile?! :)

   • Mă refeream la privacy, să nu te mai urmărească peste tot.
    Nu mă deranjează update-urile, dimpotrivă.

  • Pai cum poti trai fara ceva care ocupa locul 1 de cativa ani buni? Tot internetul se invarte in jurul Google, Facebook si alte cateva site-uri mari.
   Si culmea, tot noi suntem vinovati pentru asta!

 1. Pai in primul rand, de ce ? Inteleg sa-si faca probleme d-astea cineva foarte important sau care chiar are ceva de tinut doar pentru el. Dar eu….
  In plus sunt convins ca luneta cu care s-ar uita vreun serviciu, entitate la mine, inca nu are nume si nu stim noi de existenta ei. Adica, daca chiar ar vrea, banuiesc ca ar avea cu ce, n-ar sta in genunchi la gaura cheii.
  Intamplator am vazut o versiune slabuta a unui asemenea sistem, prin 2004. Nici macar aia n-aveau nevoie de Google sau FB.

  • Dacă vrei neapărat poți doar că nu are neapărat sens, cum zicea Călin mai sus – nu suntem oameni așa importanți. Mai mult mă enervează Facebook decât Google cu urmărirea și băgatul de reclame dar odată ce nu mai ai pe telefon Facebook, Whatsapp, Messenger, Instagram nu prea mai ai treabă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.