Andrei Chira

Blog personal

Adulți descoperind internetul

În parc, un tătic îmi cere părerea despre o chestie care i s-a întâmplat și nu știe ce să facă.

I-a apărut o tranzacție pe card de vreo 15 euro de care nu știe nimic, de la un site care i-a mai luat și luna trecută niște euro.

Ok, blochează cardul, vorbește la bancă să blocheze tranzacția, raportează site-ul etc…

Apropo, știi site-ul ăla? Ai mai intrat pe el?

A… da… Am primit ceva mesaj că s-a întâmplat nu-știu-ce la un depozit Amazon și s-au făcut pierdute niște produse, s-au dat pe pierderi sau ceva și că ar fi ocazie să le iau la un preț bun.

Ok, mie îmi miroase deja a vrăjeală, dar na, să zicem, ce-ai făcut? Păi am intrat pe site-ul ăla și am comandat un televizor, că era preț bun. Am zis că oricum, chiar dacă nu mi-l trimite, nu pierd mare lucru, 2 euro.

Stai așa, prețul televizorului era 2 euro?

Da.

Ai luat țeapă, ăia ți-au luat datele cardului și acum îți iau bani în fiecare lună, câte puțin, sperând să nu-ți dai seama. Sau le-au vândut altora care îți fac lucrul ăsta. Oricum, ar trebui să blochezi cardul. Asta i-am zis, frumos și diplomat.

Ce aș fi vrut să-i zic?

Cum pana mea bă să crezi că iei televizor cu 2 euro? Ce minte de copil tre să ai ca să pui botul la faze din astea? Tu, dacă ai găsi un televizor pe stradă și n-ai avea ce face cu el, l-ai da cu 2 euro? 100 de televizoare să ai și să n-ai ce face cu ele, le-ai da cu 2 euro?

Nu înțeleg. Îmi dă ecran albastru. Am mai auzit de țepe la viața mea, dar asta e atât de ridicolă încât nu-mi vine să cred, așa că am căutat site-ul când am ajuns acasă.

E un site de membership, plătești un abonament ca să intri în club și să ai acces la produse cu „super discounturi”.

Ai 3 zile de trial care costă 2 euro, apoi costă 14,99 euro abonamentul pe jumate de lună.

N-am văzut pe site niciun televizor la 2 euro, sunt doar niște telefoane, tablete și accesorii cu discounturi de 30-40%, majoritatea chinezării, dar mai dai și de vreun iPhone 8 refurbished la 200 euro. Nu aș cumpăra de la ei, dar nici nu m-aș grăbi să zic că e țeapă, poate o fi legit, cine știe.

Deci se pare că omul nici măcar nu știe să citească ce-i scrie în fața ochilor, și-a băgat datele cardului pe un site necunoscut fără să știe exact pe ce dă banii ăia.

Țeapă, nețeapă, membership, trial, televizor, whatever, nu reușesc să pătrund cu mintea meandrele unei asemenea puerilități manifestate de un om de 40 de ani.

4 răspunsuri

 1. Avatar Radu

  Si eu nu ma pot abtine sa dau un comment la articolul asta: deci asta e definitia unui analfabet functional?
  Asa prostie mai rar, la astia le trebuie permis pentru internet, defapt abecedar prima data. Gizaz craist! Mai are si copil, saracul copil. Nici nu e de ras macar.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Da, cam asta ar fi definiția unui analfabet funcțional.

 2. Avatar Andreea

  Cu riscul sa îmi sara lumea în cap, dacă ești atât de prost, ți-o cam meriți… De-aia săracii rămân săraci, pentru ca trăiesc cu impresia ca la un moment dat le „pune Dumnezeu mana în cap” și când apare site-ul cu televizorul o iau ca pe un semn, ca doar ce, au așteptat toată viata un semn!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *