Cat trafic poate tine un pachet de hosting?

Asta cred ca e cea mai „populara” intrebare din domeniu. Aproape fiecare nou client vrea sa stie cam cat trafic poate sa tina pachetul de hosting ales.

Problema este ca estimarile pe baza de trafic pot varia in limite foarte, foarte largi.

Pe un pachet de hosting shared un client se chinuie cu 1.500 afisari zilnice in timp ce pe acelasi pachet un alt client are 5.000 unici si 10.000 afisari zilnice si n-are nicio problema.

Alt client, cu acelasi trafic de 5.000 unici si vreo 12.000 afisari zilnice, rupe un VPS super-optimizat si de cateva ori pe zi CPU-ul se duce in 100%.

Alt client, pe un VPS cu exact aceeasi configuratie, are 41.000 unici si in jur de 240.000 afisari zilnice. CPU-ul sta in 2-3%.

Super trafic Simplenet

Cele de mai sus sunt cifre reale ale unor clienti gazduiti de Simplenet.

Care e diferenta atunci?

Nu exista un singur factor diferentiator, ci o suita de factori care pot avea impact asupra performantei si consumului de resurse.

Tema + pluginuri

Unele teme fac prea multe request-uri PHP sau interogari MySQL, altele incarca multe fisiere inutile, unele pluginuri fac scrieri ineficiente in baza de date la fiecare afisare de pagina, unele teme folosesc timthumb.php ca sa faca thumbnailuri ceea ce insemna ca PHP-ul lucreaza chiar si pentru afisarea unei simple poze mici. Si lista poate continua…

De cele mai multe ori …

Bad code equals a bad site. Period. Whether it’s in your theme or in a plugin, bad code will sink your site and there is no magic hosting, caching, “cloud,” or CDN pill that will cure it.

– Jerrod Morris

Tocmai de asta noi includem optimizarea WordPress ca si serviciu asociat fiecarui pachet de hosting. Ca sa incercam sa identificam ce ar putea sa traga site-ul in jos si sa eliminam acel lucru.

De cele mai multe ori putem sa tinem niveluri de trafic pentru care alte firme de hosting iti inchid site-ul fara discutii.

Dar cateodata esuam. Cateodata ne depaseste. Nu putem garanta nimic.

Doar un singur lucru pot garanta personal – ca o sa incercam sa ajutam.

Interactiunea

Un blog pe care se lasa multe comentarii va consuma mereu mai multe resurse decat unul fara comentarii.

In primul rand comentariile inseamna scrieri in baza de date si in al doilea rand pluginurile de cache nu servesc o pagina statica (html, din page cache) vizitatorilor care au mai lasat comentarii in trecut, deci li se incarca tot WordPress-ul.

In concluzie, lucreaza si PHP-ul si MySQL-ul si consumul de resurse este mult mai mare decat atunci cand o pagina statica este afisata din cache.

Dupa cum vedeti, e aproape imposibil de raspuns la intrebarea „cat trafic poate sustine hosting-ul X”.

Pur si simplu sunt prea multi factori care influenteaza consumul de resurse, factori pe care nu-i poti mereu controla si al caror impact asupra performantei este foarte greu de estimat.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *