Câți metri cubi de apă ar trebui să consume o familie?

Mereu am avut un consum oarecum ridicat de apă, nu cred că am scăzut vreodată sub 14 metri cubi, dar zilele trecute îmi vine președintele Asociației la ușă și mă întreabă ce se întâmplă cu consumul ăsta mare de apă.

– Ce consum?

– Păi, v-au ieșit 23 de metri cubi pe luna trecută.

23 de metri cubi de apă consumați într-o lună.

23.000 de litri.

Mi se pare foarte mult, e drept, dar am verificat toate țevile să nu fie pierderi și nu sunt. Facem duș aproape zilnic, spălăm vase, spălăm rufe, n-am de unde să mai reduc consumul.

Am chemat o firmă să-mi verifice apometrele, poate înregistrează greșit, în plus. Poate e de la mașina de spălat, că tot face probleme.

Cam cât ar trebui să fie consumul normal al unei familii de 3 persoane?

Voi câți metri cubi de apă consumați?

cascada

 1. Stai liniștit că e totul în regulă: o familie compusă din 2 adulți și un copil care nu strâng din buci ca pensionarii ajung la un consum lunar de 25 mc în orice anotimp.

   1. Probabil depinde și de stilul fiecăruia de a folosi apa: unii lasă apa să curgă la duș tot timpul alții nu, unii spală rufe la 2-3 zile alții o dată pe săptămână, unii mănâncă doar mâncare gătită și mașina de spălat vase lipsește, unii trag apa la WC alții nu, ș.a.m.d.

   1. nu știu. facem duș regulat, ud gădina de 200mp primăvara-vara, mașina de spălat e un indesit clasă A+++ cu încărcare verticală. mereu am consumat atât de când stăm aici.

 2. 6-7 mc. La apartament de 2 camere, 2 adulti.
  Peste 10-15mc lunar mi se pare extrem de mult, undeva risipesti. la 15mc pe luna, inseamna 500l pe zi. Incearca sa socotesti cat consuma fiecare activitate (dus, spalat rufe, tras apa la WC) si ai sa vezi ca nu iese atat de mult.

 3. Depinde de fiecare om in parte…norme europene…. eu fac baie in cada in fiecare zi…iarna vara…nu fac dush.. si consum 200 de litri..la 25 mc pe luna consumati platesc 200 lei nu mi se pare o suma la care ar trebui sa fac economie.

 4. De peste trei ani plătim exageral aconsumul de apă anormal.Am sesizat dar nu s-a făcut nimic. deorece apanova refuză repararea instlaţilor interioare deşi au o mie de specialişti.aşa cum ultimul consum de apă a venkit d110 mc pe bună în loc de 30-40 mc pe lună -ceasul merge ,mereu deci există o fisură pe conductele din curte, grădină.Dar dacă ar fi o fisură nu -s-ar face o baltă la locujl fisurii.Apanova mare compăanie de specialotgate să vină să vadă dacă contorul este in regulă şi să îmi remedieze CONRA cost defcţiunile pe care le am. Zagan Vichente str;prof:mitriţă Constantinescu nre,.9 Bucuresti secor 3 copd,o3o688 Mulţumesc acum vom plăti 9.000 leiapa-în loc de 1500 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

rufe-la-uscat
Up Next:

Ce brand de mașini de spălat recomandați?

Ce brand de mașini de spălat recomandați?