Am primit primele impresii despre carte și cineva s-a bucurat că am abordat și contextul social în dezvoltarea personală, pentru că majoritatea cărților din domeniu izolează cumva individul, îl rup de acest context, de sistem, de bula în care s-a născut și crescut.
Gândiți-vă la idolii sau modelele de succes pe care îi admiră multă lume – Bill Gates, Elon Musk sau chiar Jordan Peterson ori alți autori de dezvoltare personală.
În ultima perioadă am observat că Elon Musk a devenit „guru du jour”, idolul multor oameni, dar câtă lume știe oare că a primit undeva pe la 4-5 miliarde de dolari subvenții de la statul american pentru Tesla, SpaceX și SolarCity? Ce ziceți, facem o vizită pe la Bârlad să vedem câte miliarde de dolari au primit oamenii ca să facă afaceri de succes?
Ar fi ajuns Elon Musk cel mai bogat om din lume dacă ar fi fost din Bârlad? Ar fi ajuns Jordan Peterson intelectual și profesor de psihologie, autor de best-seller, dacă s-ar fi născut la Vaslui? Ar fi ajuns Bill Gates cipator de oameni, născut la Bijghir?
Sau ar fi ajuns să trăiască de pe o zi pe alta, blocați într-o mocirlă, luați cu valul, chinuindu-se să ridice capul deasupra pentru o gură de aer doar ca să fie trași înapoi, într-un cerc vicios ce pare fără ieșire?
Parcă-l și văd pe Bill Gates la birtul modern, luminat cu neon, cerându-i lui Nea Costică de la bar s-o bage p-aia lu’ Adrian cu „am casa cea mai mare și mașina cea mai tare, și ce mor dușmanii mei c-am bani și femei”.
— Fiți atenți aici bă, piesa asta se cântă din partea mea, Bily Cypatoru, zis și „doar nu-ț fac înc-o gaură”.
Lasă un răspuns