Cum iti poti transforma talentul intr-o afacere

Intr-o zi sotia mea imi spune: nu stiu sa fac nimic! Ce stiu eu sa fac? Ce talent am?

Frunzarea site-urile revistelor pentru femei si se uita oarecum cu admiratie la „scriitoarele” care publicau articolele despre moda.

Uite, imi spune, sunt fashion editori, se pricep la moda, se pricep sa scrie, au scoala de jurnalism sau de ce scoala or fi avand.

Eu ce stiu sa fac? Despre ce sa scriu eu? Nu ma pot compara eu cu un fashion editor!

Stiti ce talent are sotia mea?

In orice magazin ar intra, poate arunca o privire de ansamblu si apoi se duce tinta la cel mai misto produs din magazin.

Se duce tinta si spune: asta-mi place! Are ochi pentru lucrurile care arata bine.

Blestemul (pentru mine) este ca produsele respective se dovedesc a fi si cele mai scumpe din magazin.

Probabil ca nu e un talent unic, multe femei, poate chiar si barbati, sunt in stare sa faca asta. Exista multi oameni care au ochi pentru lucrurile care arata bine.

Dar asta e talentul ei, unul dintre ele. Asa ca i-am spus, uite despre asta poti scrie, te poti uita prin ofertele magazinelor online si poti gasi cele mai cool produse pe care sa le recomanzi.

Si uite-asa s-a nascut Mujo – the col hunter.

In fiecare zi, Elena cauta cele mai misto produse pe care le poti cumpara online si face o selectie cu recomandari de shopping.

Lucreaza 3-4 ore pe zi si castiga aproximativ cam cat ar castiga daca s-ar duce 8 ore la serviciu in alta parte.

Morala povestii…

Primesc destule mailuri de la oameni care vor sa-si deschida o afacere online cu intrebari de genul: ce merge, ce se vinde, in ce domeniu sa ma bag.

Raspunsul este intotdeauna urmatorul: domeniul la care te pricepi este cel mai bun domeniu.

Ganditi-va la ce stiti sa faceti, la ce va pricepeti cel mai bine, si aia faceti.

Nu e usor sa treci de la statutul de angajat la cel de antreprenor, e greu sa fii pe cont propriu asadar nu va ingreunati lucrurile mai mult decat e nevoie.

PS: „fashion editorii”, la fel ca majoritatea „editorilor” de pe site-urile romanesti (tehnologie, stiri, etc…) copie si traduc articole de pe site-urile mari din afara, deci in nici un caz nu merita admiratie.


Comments

2 răspunsuri

  1. Avatar livius

    Draga andrei. iti citesc si iti voi citi cu placere articolele tale nu pentru originalitate (aici cam suferi) cat pentru ca esi perfect gramatical lucru cam rar astazi la blogisti (oare m-am exprimat bine ?)

    1. Avatar andrei

      Scopul meu nu e sa fiu original si nici sa devin blogger de meserie, vreau doar sa public din experientele si incercarile mele de a conduce si creste o afacere online, poate ii pot ajuta pe cei care sunt la inceput de drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *