Andrei Chira

Blog personal

De ce am cumparat Genesis Framework

OnlineLucram cu WordPress de ceva timp si, printre altele, faceam si site-uri de prezentare pentru diverse firme mici, locale.

De obicei, construiam pe teme cumparate de pe Theme Forest. Problema e ca toti acesti creatori de teme de pe Theme Forest lucreaza fiecare dupa cum il duce capul si dupa cum s-a obisnuit, exista foarte putina standardizare.

Chestia asta ma cam incurca pentru ca pierdeam mult timp daca trebuia sa modific ceva pe parcurs. Pentru a putea sa fiu mai eficient si sa castig timp aveam nevoie sa stiu exact de unde sa modific niste chestii, nu sa caut prin documentatii de fiecare data, pentru fiecare tema. Efectiv nu poti sa tii minte toate temele pe de rost.

Asa am decis sa lucrez cu un framework. Auzisem despre Genesis si auzisem numai de bine, asa ca am decis sa testez. Problema e ca nu vroiam sa cheltui bani asa ca am cautat pe Google site-uri de unde sa o descarc gratuit, ca orice roman, nu-i asa?

Am gasit un site de unde am descarcat Genesis Framework, l-am instalat si am inceput sa ma joc putin cu el. In timp ce instalam, m-am apucat de citit cateva chestii de pe site-ul omului de unde l-am descarcat. Din pagina in pagina am ajuns si pe wordpress.org unde omul postase niste chestii despre Genesis si GPL.

Mi s-a facut rusine, am intrat pe studiopress.com (site-ul oficial) si am cumparat Genesis Framework.

Nu vreau sa fiu ipocrit, am tras si eu la viata mea muzica si filme de pe net, dar efectiv mi-a fost rusine sa fac parte din aceeasi categorie de oameni ca idiotul ala si m-am dus si am cumparat framework-ul.

Am gasit link-ul cu discutia, e destul de lunga si daca n-aveti chef sa cititi va scurtez eu – e vorba de discursul clasic al celui care nu-si permite un lucru si devine complet impotriva acelui lucru, crede ca e naspa, ca e teapa, ca nu merita banii, ca e dreptul lui din nastere sa primeasca lucruri gratis, etc…

Daca aveti timp, cititi postarile omului, e teribil de amuzant cum o tine pe a lui desi oamenii ii explica foarte elegant ca n-are dreptate.

Dupa ce am cumparat framework-ul am construit pe scheletul Genesis Sample Theme cateva site-uri de prezentare, am mai cumparat inca 2 teme child de la Studiopress, pe una dintre ele – Eleven40 – o folosesc pe toate site-urile mele, am inceput sa fac teme child pentru Genesis pe care le ofer gratuit clientilor Simplenet, deci am folosit si folosesc destul de intensiv Genesis.

Sincer, nu as construi un site in acest moment pe o alta tema sau framework WordPress, free sau premium.

 

7 răspunsuri

 1. Avatar Olivian Breda
  Olivian Breda

  You get what you pay for?

 2. Avatar Coffee

  Nu pierde vremea cu chestii free? Eu recomand Simplenet tuturor.

 3. Avatar Andrei Chira
  Andrei Chira

  Ideea e mai mult despre dezvoltarea noastra, ca indivizi. Trebuie sa iesim din zona mentala in care ne pozitionam ca victime, ca nu ne permitem una sau alta, atitudine care nu e deloc constructiva.

 4. Avatar Cătălin
  Cătălin

  Am folosit şi eu o perioadă framework-ul celor de la Genesis, dar apoi m-am gândit că nu au ce îmi place şi am schimbat placa. Momentan, dacă găsesc ceva teme gratis, ok, dacă nu tot ok. Oricum, ce găsesc le modific eu în aşa fel de rămâne foarte puţin din tema originală.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mie imi place pentru ca e foarte light, codul e bine scris si se pot face chestii misto pe Genesis, chiar daca personalizarile se fac diferit fata de o tema „normala”.

 5. Avatar Yamasha

  Folosesc si eu genesis, tot „din cauza” ta. Nu pe toate site-urile, dar pe cele care au nevoie sa fie light… fara mari modificari, e mai mult decat ok. In plus, se incarca fenomenal indiferent de gazduire. :)
  Pe langa asta mai folosesc si mythemeshop. Sunt ok ca design, dar multe sunt scrise cu spatele. Mi-ar fi frica sa sa dau un debug pe temele lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *