Cum faci bani online

BusinessVroiam sa scriu articolul asta mai demult, cand aparuse invazia de poze cu banii pe care ii faceau oamenii online prin viva SMS sau mai stiu eu ce porcarie.

Din pacate am pierdut trenul ala, s-a cam fumat treaba, insa am decis sa-l scriu totusi pentru ca ar putea fi un dus rece pentru naivii care mai cred porcariile astea cu bani pe net.

Vreti sa stiti cum se fac bani online?

Ei bine, se fac exact ca offline – construind o afacere coerenta, bazate pe rezolvarea unei probleme reale a unui grup de consumatori.

Business-ul online nu e foarte diferit de cel offline la nivel conceptual – exista aceleasi legi imuabile de business si de marketing de sute de ani.

Ok, poate sute de ani e putin exagerat dar in esenta lucrurile care functionau acum 100 de ani pe vremea lui Henry Ford functioneaza si acum.

Asadar, daca te-ai apucat sa cauti pe Google „cum sa faci bani online” trebuie sa te opresti si sa constientizezi faptul ca faci un lucru idiot. Asta e primul pas, sa iti dai seama ca faci un lucru gresit. N-o sa-l gasesti pe patronul eMag care sa-ti spuna informatii utile de business ci o sa gasesti luzerasi care fac 3 lei pe luna de pe urma catorva fraieri care pun botul la vrajeala lor.

Apropo, 3 lei nu e o expresie injositoare, e chiar suma pe care o facuse in luna respectiva din afiliere o fata din asta cu un blog care te invata sa faci bani online. True story!

Deci mai bine te apuci sa citesti o carte sau doua, poate inveti ceva concret care sa te ajute efectiv.

Pentru ca modurile de a face bani nu s-au schimbat fundamental, sunt aceleasi de cand lumea – ajuta pe cineva, adu plus valoare, ajuta pe cineva, rezolva o problema, ajuta pe cineva si, aaa, era cat pe ce sa uit, ajuta pe cineva!


Comments

4 răspunsuri

 1. As vrea sa-ti cer un sfat, poate putin off-topic, insa nu am stiut unde sa postez altundeva. Sa zicem ca am o afacere online care insa necesita niste investitii pentru a fi cunoscuta – are nevoie de publicitate. Avand un venit stabil, m-am gandit sa retin din el un procent pe care sa-l bag in publicitate on-line. Teama imi e ca s-ar putea ca acei bani sa-i pierd,veniturile fiind mai mici decat investitia. M-am gandit sa incep cu 10% din venitul meu actual… si sa vad daca merge. Te intreb… ai avea niste sfaturi pentru mine, cum ar fi mai bine sa procedez ?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Incearca cu Adwords foarte bine targetat. Pe termen mai lung poti incepe si un blog anexat site-ului de prezentare pe care sa creezi continut din domeniul respectiv.

 2. Avatar Claudiu C.

  Imi place cum ai pus problema, si mai ales imi plac cartile recomandate.

  Tine-o tot asa,

  Claudiu

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mersi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *