Ce filme am mai văzut

Merg cu Elena la cinema aproape în fiecare săptămână. E un fel de ritual de relaxare, o lăsăm pe Alexia la mama și mergem la film, câteodată chiar și indiferent de film (am văzut multe panarame).

În ultimele 3 săptămâni am văzut…

Legend – Gangsteri de legendă

Film cu gangsteri, nu știu cum se face dar cam toți gangsterii au cam aceeași poveste de viață. Dacă ești fan Tom Hardy o să-ți placă filmul. Omul joacă bine.

Mie mi se pare că și-a găsit un stil propriu de a juca, lucru care nu e neapărat bun. La fel cum Johnny Depp juca tot Jack Sparrow vreo 2-3 filme după Pirații din Caraibe, cam așa și Hardy, de vreo 3-4 filme joacă aproximativ același personaj, un fel de semi-retard, prostuț simpatic.

Un lucru care nu mi-a plăcut a fost forțarea comediei dar înțeleg că ar fi putut ieși un film plictisitor fără.

Pan – Aventuri în țara de nicăieri

Nu am vrut să merg la el pentru că e un film de copii dar am văzut un „making of” și mi s-a părut că efectele 3D sunt super.

Și ce mă bucur că am fost, abia aștept să îl mai văd încă o dată. Pur și simplu, este cel mai mișto 3D pe care l-am văzut. Pentru genul ăsta de filme s-a inventat 3D-ul.

E o experiență 3D care e păcat să fie ratată.

Spectre

Nu sunt fan filme cu James Bond dar filmul e făcut bine, scenele sunt foarte frumoase, au o eleganță ce aduce a film vechi. Pare a fi un omagiu adus filmelor vechi.

Eleganța asta e uneori exagerată, într-o scenă dintr-un tren obscur din Maroc erau toți îmbrăcați de zici că era Opera din Viena, nu personalul Adjud – Pașcani. Dar chiar și exagerată, eleganța asta are o anume atractivitate. Și funcționează.

Mă bucur că Bond a revenit cu picioarele pe pământ, nu mai face faze de acțiune demne de Bollywood. Știți voi, sărituri cu șalupa în elicopter, cu elicopterul în avion, cu motocicleta în submarin, cu submarinul iar în avion etc.

imi-plac-filmele


Comments

Un răspuns

  1. Recomand „Bridge of Spies”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *