Scriam în articolul precedent că mi-ar plăcea să fi învățat programare. Am niște idei și, dacă aș fi știut programare, mi-ar fi plăcut să încerc să fac ceva afaceri în direcția asta.
Un Grammarly în limba română
Grammarly e o unealtă care te ajută scrii, a plecat de la corecturi gramaticale și a ajuns la ajutor cu tonalitatea, stilul, iar acum recent am auzit că primesc ceva investiție ca să bage AI (artificial intelligence). Mi-ar plăcea să pot construi ceva similar pentru limba română.
Conținut generat de AI
Că tot veni vorba de inteligență artificială, am observat că au început să apară public instrumente care până acum erau folosite doar de firme foarte mari, instrumente care pot genera conținut de tot felul, de la titluri până la întregi articole, texte pentru reclame, descrieri de produs etc… Sunt absolut sigur că și Grammarly se duce în direcția asta.
Cred că ar merge construit ceva și pe limba română, eventual în aceeași unealtă de mai sus.
Teme și pluginuri WordPress
Dincolo de idei de conținut pentru site-uri generate de AI, mi-ar plăcea să construiesc site-uri, mai exact să fac teme și module pentru WordPress. Ne aflăm într-un moment de cotitură în domeniu, în curând va ieși versiunea 5.9 WordPress care va avea implementat full site editing (FSE), o metodă de a construi site-uri exclusiv din blocuri Gutenberg. Gutenberg este denumirea noului editor vizual al WordPress care folosește blocuri, a înlocuit acum câțiva ani editorul clasic și s-a dezvoltat foarte mult în direcția în care tot de pe un site poate fi un bloc (logo, meniu, texte, poze, tabele, galerii, formulare de contact etc, întregi secțiuni formate din blocuri).
Au început deja să apară teme FSE, precum și module cu blocuri Gutenberg sau colecții de blocuri Gutenberg care să îmbogățească experiența de construcție a unui site.
Dacă aș ști programare, nu aș ezita absolut niciun moment să sar pe trendul ăsta, e un val care abia se formează și care va fi mare, va putea fi călărit pentru mult timp, ăsta e viitorul WordPress.
AI + WordPress
O idee interesantă ar fi o unealtă care să folosească AI ca să aranjeze pe site blocurile Gutenberg în modul cel mai eficient pentru a îmbunătăți rata de conversie. Cel mai relevant exemplu ar fi în cazul landing pages, paginile de vânzări.
Se pot face deja șabloane de pagini din blocuri Gutenberg, dar le construiește cineva manual după niște rețete care sunt știute că funcționează. Majoritatea paginilor de vânzări sunt făcute pe rețetă, dar e posibil ca AI-ul să le poată îmbunătăți, monitorizând rata de conversie și rearanjând elementele, eventual schimbând text, poze, culori pe baza unor teste A/B automatizate.
Managed WordPress
Ceva similar cu WordPress.com sau cu ce fac cei de la Squarespace, Wix, Shopify, un dashboard din care să-ți gestionezi site-ul și tot ce e în spate să fie managed, clientul să nu aibă treabă cu partea tehnică, am scris mai detaliat într-un alt articol.
Cam astea ar fi ideile de azi…
Voi?
Lasă un răspuns