Andrei Chira

Blog personal

Cum se mint singuri oamenii

Având ceva timp liber și încercând să ajut pe cineva am ajuns să intru în contact cu o lume cu care nu prea intru în contact de obicei, vânzători de mașini SH, piese și dezasamblări.

Două domnișoare lângă un Mercedes clasa A – fată, e impecabilă, uite.. nou nouță.

Nu mă pricep la mașini, dar chiar și eu știu că modelul ăla de clasa A nu se mai face de ani buni, știți de care zic, ăla de arată ca un Matiz.

A

Cred că de vreo 10 ani de zile clasa A nu mai arată așa, are cu totul alt design. Deci să folosești sintagma nou-nouță când vezi mașina asta, cred că ai putea fi caracterizat cu o tulburare delirantă.

La telefon, un specialist dă sfaturi despre o altă mașină – e cam mult 4500 pe aia, la banii ăștia ar trebui să fie bijuterie.

N-am mai auzit până acum cuvântul ăsta, bijuterie, e fabulos. La loc de cinste acolo cu nou-nouță și, cel mai popular, impecabilă. Toți au impecabil în gură la fiecare janghină mai curățică.

De ce nu vede lumea că sunt doar niște vechituri, curățate și aranjate ca să dea bine?

3 răspunsuri

  1. Avatar Mike

    Colcăie de pârliți, ipocriți, mari amatori de chilipiruri și pomanageală, la fel ca acum 100 de ani.

  2. Avatar Robert

    Unele chiar se prezinta in stare foarte buna si in afara de sistemele noi de siguranta+gadgeturile aferente 2021, pot fi chiar mai ok sau fiabile decat modelele noi.
    Acum cu lumea olx si vanzatorii de acolo, e alta poveste. Apreciez oamenii care scriu in anunt la masini „urme de uzura specifice varstei”, gen frate, normal ca a fost zgariata colo colo, poate chiar pocnita, dar uite, e ok. Acum 4 ani am vandut un megane ce nu era chiar in mintile lui, dar pretul era corect. 3 sferturi din cei interesati faceau ochii mari cand le aratam problemele, erau uimiti ca nu e ca noua. Pana la urma am dat-o cuiva care a inteles ca nu e „bijuterie” si cred ca o mai are si azi. Romanilor le place sa fie mintiti pe banii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *