În viață se pare că singura soluție este să fii bogat

Să faci bani.

Dar bani-bani, mulți bani.

Atât de mulți încât să nu poată efectiv să cheltuie lumea din jurul tău cât poți tu să produci.

Pentru că nu ai altă șansă. Pe bune, nu ai.

Dacă vrei să te ridici puțin cineva sau ceva te trage înapoi în jos. Cu ghearele, cu dinții, cu toată ființa lor, lumea te trage înapoi în sărăcie.

Poate doar dacă ești singur pe lume, n-ai pe nimeni, n-are cine să te saboteze. Poate.

În rest, jale.

E aceeași chestie care se întâmplă și la nivel macro.

Oamenii responsabili, disciplinați financiar, sunt cei care ajung la final să plătească oalele sparte. Iresponsabilii, inconștienții, cu curul în drum – „să ne ajute Guvernul, să se facă ceva și pentru noi, ăștia sărmani”.

Și n-ai ce face, nici la nivel micro, nici la nivel macro.

Decât să ai bani; mulți, mulți bani.


Comments

16 răspunsuri

 1. Si dupa aia?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Dupa aia nimic. Nu te mai afecteaza toate prostiile. Adica, poate te mai supara ca oamenii is prosti dar iti traiesti viata in continuare.

  2. In concluzie, banii aduc fericirea? :)

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Linistea, macar.

  4. Banii nu au fost facuti ca sa aduca fericirea.

  5. Avatar Fărcaş Gelu Dănuţ
   Fărcaş Gelu Dănuţ

   Cum spunea cineva, banii nu aduc fericirea, dar mai comod plangi pe o bancheta de Mercedes decat pe saua unei biciclete. :)
   Acum fiind seriosi, banii nu sunt facuti sa aduca fericirea, ei sunt un instrument, nu sunt buni sau rai, la fel ca un topor, de exemplu (pot sa te ajute sa tai lemne sau poti sa-l folosesti sa-i crapi capul cuiva).
   Atunci cand nu banii te conduc pe tine (multi au pierdut aceasta batalie) si nu devii sclavul lor, banii iti pot aduce multe lucruri bune.
   Cunosc indeaproape oameni foarte bogati, unii s-au schimbat radical, altii nu.
   De asemenea, cunosc oameni destul de saraci.

 2. Andrei, legat de subiectul asta, din cand in cand iti dau dreptate. Complet. Total. Si foarte, foarte trist.

  Ma rog, o tristete seaca. Stii vorba borgilor: „Resistance is futile. You motherfucker will be assimilated”.

  Dar, in restul cazurilor incerc sa uit si sa nu iti dau dreptate. Ca ar fi o realitate prea fututa.

 3. multi se zbat toata viata avand acest obiectiv si de cele mai multe ori, cei mai multi esueaza…altii mor in aceasta lupta, inainte de a se imbogati, altii taman cand s-au imbogatit..

  …si toata zbaterea asta pentru ce? pentru confort, pentru o iluzorie libertate financiara (fiind reala doar pana la un anumit punct)! doar se stie ca nu poti sa-ti cumperi sanatatea, dragostea, libertatea…adica ce e mai important in viata…poti eventual sa ai ceva mai multe sanse, decat cei saraci, sa fii ingrijit la alte standarde medicale sau poate, chiar sa-ti prelungesti viata o vreme, sa ai posibilitati mai extinse de a face mai multe pentru tine decat ceilalti..dar toate cu acelasi pret ca si ceilalti : timpul sau viata ta!

  ..si ba da, te afecteaza totul, in continuare, in aceeasi masura, daca esti structurat interior in acest fel…bogat poate ai posibilitatea sa ajungi mai repede sau cu mai multe sanse decat sa-ti schimbi interiorul cu aceleasi eforturi si timp dedicat in acest sens…

  asa ca, eu cred ca mai sigura este bogatia sufleteasca, singura vesnica si care te poate face cu adevarat fericit, ca si iubirea, la fel…restul, doar iluzii, mai mult sau mai putin..

  …poate sunt eu prea sentimentala, prea sensibila, dar asta ma face pe mine fericita..

  sarbatori fericite, fara incrancenare dupa bani! :)

 4. Dacă te-ai lecuit de religie trebuie să imbratisezi alta…

 5. Cel mai bun sfat pe anul asta ;)

 6. Avatar raducu427

  Oamenii responsabili, disciplinați financiar, sunt cei care ajung la final să plătească oalele sparte. E interesant ca ai uitat sa-i adaugi aici si pe cei 60% care au bani cat alti 162 de oameni. Caci impreuna platim oalele sparte de acei iresponsabili, inconstienti, care primesc ajutorul guvernului in goana lor de a acumula bani-bani, multi bani. Acum dupa ce a picat consensul neoliberal stim mai bine.

  PS. Stim si despre diversiunea asmutirii unor clase sociale improtriva altora a carei victima ideologica esti si tu din pacate Andrei

 7. Chiar daca pare o „ancora” de marketing, menita a suscita discutii aprinse, daca nu polemici in jurul acestui subiect, imi dau si eu cu parerea (buna-proasta, nu conteaza:) :

  1) John D. Rockefeller a facut primul miliard de dolari dupa 46 ani. La polul opus, la sfarsitul anului 2000, Andrew Mason de la Groupon a facut primul miliard de dolari in 2 ani. Au fost ei linistiti? au fost ei fericiti? sau asa ne place noua sa credem, sa ne auto-iluzionam, in goana apriga dupa bani, in care ne irosim viata?

  2) un alt miliardar in dolari (nu am retinut din pacate, numele) spunea ceva de genul : „Fericirea nu consta in averea acumulata pana acum, nici in modul in care m-am descurcat in afaceri, nici macar in felul meu de a vorbi si a convinge oamenii, ci in felul meu de a arata in fiecare zi ca sunt cel mai bun tata” (era tatal a 3 copii)

  Concluzia poate sa o traga fiecare…

  Craciun fericit!

 8. Dacă ai mulți bani, îi poți ajuta și pe alții.
  Aș comenta mai multe chestii dar mai bine căutați și citiți „Choose Yourself” de James Altucher. Explică mai bine tipul cum putem face lumea mai bună doar dacă devenim bogați.

 9. Ref. la comentariul predecesorului meu :

  1) de acord partial : „daca ai bani, ii poti ajuta si pe altii”, dpdv strict financiar, pentru ca din alte puncte de vedere, poti sa ajuti si fara bani, ajutor neinsemnand exclusiv bani. Astfel, „ajutor” poate fi si un cuvant potrivit spus la momentul potrivit, o alinare, un gand bun, o rugaciune, etc.Pe de alta parte, sunt de acord ca pot exista si variante cumulative (bani+suport spiritual-sufletesc), nu numai alternative (ca in exemplul de mai sus);

  2) multumim mult pentru recomandare – din pacate, nu am identificat varianta free pdf, insa am vazut videoclipul de pe youtube si mi-a placut, insa si aici impresia mea e ca nu se punea accentul exclusiv pe bogatie dpdv strict financiar, ci sensul era mai extins, spre „improve yourself” din toate punctele de vedere (deci, inclusiv spiritual, sufletesc) – .

  Din punctul meu de vedere sa-ti stabilesti ca unic obiectiv in viata, sa fii bogat dpdv strict financiar, mi se pare trist, mi se pare ca, de fapt, esti sarac (in alte aspecte mult mai importante – de ex spiritual-sufletesti), prea putin, o limitare, o restrangere a evantaiului complex de posibilitati a ceea ce ai putea deveni, ca om complet…pentru ca toate eforturile tale, toata energia ta, tot timpul vietii tale va fi canalizat doar in acea directie..

  Sarbatori fericite!

 10. Avatar Postolachi Dumitru
  Postolachi Dumitru

  Sau poți alege extrema cealaltă: să te ascunzi în codru și să te doară în părți de tot, de toți ți de toate…

  Aceasta când ești încă singur că dacă apuci să ai familie, aceasta vine la pachet cu anumite responsabilități și atunci intri în spirala vicioasă a banilor: ban la ban trage, bou la bou rage…

 11. 1.Fara bani,sau echivlentul lor,ar lipsi stmulentul gandirii,deci nu am mai avansa ca societate.
  2.Fericirea sau nefericirea pe care ti-o aduc numarul lor,este o chestiune relativa si depinde de „mintea” (nu creierul)fiecarui individ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *