Am o întrebare pentru specialiștii SEO

Să zicem că am 2 site-uri, unul în engleză și unul în română.

Sunt exact la fel, doar limba diferă, unul e pentru vizitatorii români iar celălalt e pentru cei străini.

Vreau să rămână separate, în caz că veniți cu alte idei.

Vreau să fac o redirecționare (301 cred) pe bază de geolocation. Adică, atunci când intră cineva din afara României pe site-ul în română să-l redirecționeze automat către cel în engleză. Și invers.

Întrebarea mea și dilema este: are vreun dezavantaj din pct de vedere SEO redirecționarea asta?


Comments

17 răspunsuri

 1. Avatar Gabi Miron
  Gabi Miron

  Încă o întrebare bună: ce facem dacă e un român din Austria care vrea să intre pe acel site în română?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Daca locuieste in Austria nu cred ca o sa cumpere ceva online de la un magazin online din Romania, cu livrare in Austria.

  2. Nu, dar poate vrea sa comande ceva pentru cei de acasa. Mai ales daca se poate plati cu cardul. Se practica.

 2. Avatar Ekart Dragos
  Ekart Dragos

  Revin cu urmatoarea problema daca eu sunt in Bulgaria, ca am avut trecerea, dar in mai putin de o zi ajung acasa si vreau cand acasa sa imi ajunga produsul atunci eu ce fac?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Da, poate fi o problemă în cazul ăsta.

 3. Îmi puteți recomanda oameni care fac SEO ? Eventual știți și ce prețuri se practică ?

  Mulțumesc anticipat!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Eu nu cunosc.

  2. Avatar Ion Tagarta
   Ion Tagarta

   Poti incerca aici http://www.admarks.ro! Daca inca nu ai gasit pe cineva. Multumesc.

 4. Salut, Google depuncteaza site-urile care fac redirect. Eu as fi ramas pe un singur site cu mai multe versiuni de limba…

 5. Avatar Postolachi Dumitru
  Postolachi Dumitru

  Bună întrebare dar sincer nu era mai simplu să faci un site care să afișeze conținutul în funcție de geolocație? Știu, nu vrei aceasta… doar întrebam…

  Aceasta doar dacă vorbim despre același conținut prezentat în limbi diferite căci dacă vorbim despre aceeași structură dar conținut diferit (afiliere internă și afiliere externă) deja e altă poveste.

  Dar să revenim la oile noastre: 301 prin definiție înseamnă redirectare permanentă din diferite motive pe care nu le voi trece aici în revistă. Când pui redirectare 301 de la .ro la .com îi spui lui Big G și celorlalte motoare să șteargă de conținutul indexat de pe .ro și să indexeze conținutul de pe .com. Valabil și pentru redirectare de la .com la .ro.

  Practic din punct de vedere SEO se ajunge la un conflict de interese și nici un site nu va mai fi indexat sau, în cel mai fericit caz, vei avea indexat site-ul în engleză dar nu și cel în română pentru că boții Google vor fi văzuți ca fiind vizitatori externi.

  Eu unul n-aș încerca să fac ceea ce vrei tu… e un risc prea mare ca să mi-l asum.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Exact de asta ma tem si eu. Ai presupus bine despre ce e vorba, afiliere, iar continutul nu va fi exact la fel, nu sunt aceleasi url-uri, nu e chiar o clona.

 6. filipspedition.ro, același site doar că pe domeniul .it .fr .de și .com. Cred că ajută mult la SEO să aibă site-ul extensia din țara în care se caută. Eu aș face fără redirecționare.

 7. Avatar Cătălin

  Dar oare dacă în loc de redirecționare cu geolocație, pui frumușel pt română RO și pt engleză EN .. mai simplu și fără complicații. Astfel omul de este englez în România își selectează singur limba, sau viceversa.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu.

 8. Avatar Cătălin

  Geolocația vine bine din punct de vedere a localizării ip-urilor. Pentru site-uri în română ip-uri de România, pt site-uri în engleză ip de Anglia/America.. etc.. asta cred că ajută la seo din punct de vedere al geolocației.. nu redirecționarea.

 9. A fost o vreme cand se practica metoda asta, insa gigantii gen eBay, Amazon etc. nu mai fac asta desi Google are inca 301 cu geolocatie, dar n-are redirect strict in sensul ca daca vrei neaparat sa intri pe .ro te lasa nu te duce catre tara de origine si cred ca asa ar trebui sa gandesti si tu.
  Dincolo de asta o serie de siteuri cu prezenta internationala in momentul in care detecteaza prin geolocatie ca am intrat pe .com desi eu vin din Spania afiseaza un overlay in care ma intreaba frumos daca vreau sau nu sa fiu redirectionat catre siteul .es sau sa raman pe .com si cred ca asta e cea mai corecta solutie.

 10. Avatar Ionut Croitoru
  Ionut Croitoru

  Salutare!
  Lucrurile normale trebuie sa fie normale. Nu inteleg de ce vrei sa fortezi nota. Lasa totul fara redirectionare, pune steguletele de limba cu nofollow si cei care nu inteleg romana cu siguranta vor accesa steguletul EN. Nu cred ca esti la nivelul Amazon sa ai propriul tau sistem de redirectionare sau sa achiti un asemenea serviciu care ajunge le 200 Euro/ luna. Ba cel putin asa gandesc eu. Sa ai noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *