Andrei Chira

Blog personal

Jocurile Foamei: Revolta – partea 2

Nu mi-a plăcut niciodată The Hunger Games.

În general nu-mi plac filmele construite pe conflicte simpliste de genul săraci contra bogați sau femei contra bărbați. Mi se par niște clișee obosite.

The Hunger Games: Mockingjay part 2 continuă fix de unde a rămas partea întâi iar finalul epic al unui fenomen global, cum e lăudat în trailer, nu e chiar așa de epic.

Dacă iei trailerul și bagi câte jumate de oră de bla, bla, bla-uri printre scene ai obținut 75% din film. Ultimul sfert din film e păstrat secret de către trailer dar e mai previzibil decât strategia de joc la egaluri onorabile a lui Pițurcă.

Sigur, există niște chestii politice care se vor finuțe dar și alea clișee și previzibile încă din partea 1 (President „Coin”, c’mon).

O chestie pe care o urăsc la multe filme și la ăsta în special e că nu există absolut niciun motiv să fie făcut în 3D. Niciunul. 3D-ul e inutil și super obositor.

Per total, o finalizare plictisitoare a unei serii care, deși nu mi-a plăcut, măcar nu m-a plictisit. Până acum.

hunger-games-mockingjay-snow-poster

sursa foto

6 răspunsuri

 1. Avatar raducu427
  raducu427

  Conflictul „simplist” bogati-saraci, elite extractive-exploatati, este actorul principal pe scena societatii de mii de ani. E natural sa fie tratat in filme. Filmul e plictisitor poate, dar tema nu, e captivanta. Macar in filme sa si-o ia bogatanii in freza, sper ca asa se termina :)

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   N-am zis că n-ar trebui să existe filmele ci doar că nu-mi plac. Săracii câștigă întotdeauna, evident, că altfel ce sens ar avea să faci filmul.

 2. Avatar Andrei Daniel
  Andrei Daniel

  Am vazut primul film si mi a fost de ajuns! Nu mi-a placut nimic! Nici o chimie, o stupiditate!
  Am retinut o scena in care ea vana o caprioara si o surprinde prietenul ei care ii aduce o bucata de paine. Ea „vai paine de cand nu am mai mancat” Si o mananca de parca era pamant. Zici ca nu ai mancat ceva de mult pai mai cu pofta.
  Multumit totusi ca sa sfarsit!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Am observat si eu faza aia. :)

 3. Avatar Iulian

  Deci in sfarsit se termina seria. Dar cine stie cum apare serie noua cum au facut cu stapanul inelelor si apoi cu The Hobbit. Macar seriile alea au fost faine desi la filmele de peste 2 ore, nu apuci bine sa termini filmu ca ai uitat inceputul si desfasurarea actiunii.

 4. Avatar Felix

  Un film ciudat, am vazut prima parte, plictisitor, la partea a doua nu ma mai prind :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *