Andrei Chira

Blog personal

O metodă de a călători în timp

Nu prea e călătorie în timp, de fapt, ci mai degrabă o călătorie în propriile amintiri. Cred că e mai realizabil, ca proiect, decât călătoria efectivă în timp.

Te conectezi la un aparat și intri într-o stare de visare, dar spre deosebire de un vis, care e inconștient, aici ești conștient și poți controla visul.

Te poți întoarce astfel într-un anumit moment din trecutul tău, poți accesa niște amintiri și să le retrăiești. Poate vrei să vezi pe cineva care nu mai e. Să îți ceri iertare. Să mai vorbești. Sau să faci lucrurile altfel decât le-ai făcut prima dată.

Nu ai schimba trecutul, nu ai afecta viitorul, dar poate te-ar ajuta pe tine, te-ai simți împăcat. E un fel de terapie, cred că aici ar fi miza. Poate chiar se fac deja lucrurile astea în terapie, într-o formă sau alta, nu știu.

Dar ca idee, mi se pare foarte interesantă, să călătorești într-o amintire, un vis pe care să-l poți controla cum vrei. Aș investi în proiect. Soția mea zice că nu, e stupid, n-ar avea de ce să se întoarcă în niște amintiri.

Voi?

5 răspunsuri

 1. Avatar Relu

  Nu e chiar stupid , e misto să retraiesti in caz ca nu ai reusit in a intelegi esenta lucrurilor. Asta daca vrei sa vezi unde ai gresit mai exact , daca vrei doar sa retraiesti momentul doar dintr-o cauza pur emotională si vrei sa rămâi acolo ….e destul de aiurea.

  1. Avatar Andrei Chira

   Nu mai găsesc acum articolul, dar citisem pe undeva că creierul nu face diferența dintre ce e realitate și ce își aduce aminte, iar unele chestii din trecut te pot afecta în moduri pe care nici nu le bănuiești. De acolo pornește ideea asta de a te întoarce ca să rescrii niște amintiri și să te vindeci. Poate aberez sau poate chiar se face treaba asta în terapie, nu știu, dar mi s-ar părea interesant să poți avea o experiență din asa foarte imersivă într-o amintire și să poți controla, nu doar să fii spectator.

  2. Avatar Ionuț

   Poate printr-un vis lucid poti reuși asta idk

 2. Avatar Gabi Udrescu

  doar sub îndrumarea unui psihoterapeut. altfel, cred că e foarte riscant să poți retrăi orice din trecut.

 3. Avatar Mihail Brujban
  Mihail Brujban

  Se face in hipnoza/meditatie ghidata (pe o baza stintifica, no guru shits) so nu stiu, probabil o investitie ai putea sa o faci in aria de continuare a cercetarilor in derulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *