Unii oameni se iau prea în serios

Mergeam prin cartier când, deodată, de pe o străduță iese un BMW negru și la volan o blondă cu buze mari și roșii, bot de rață, o freză gen cuib de ciori într-o parte, cu o șapcă hip-hop în cealaltă parte, lăsată pe spate în scaun, cu o mână întinsă șmecherește pe volan, muzică bubuind, tot tacâmul.

Mergea ea așa de mândră de ea însăși că m-a pufnit instant râsul.

Nu pot să mă gândesc decât la cât de în serios se iau oamenii ăștia. Pe bune, ei chiar se iau în serios, chiar cred că sunt importanți. Dă-l bă în spanac pe Bill Gates, EU cu ursulețul meu negru din anii 2000, EU sunt miezul, frate. Eu sunt valoarea, eu sunt adevărul și lumina.

Și nu doar ăștia.

Mai sunt antreprenori, oameni de afaceri sau cum s-or mai fi intitulând, care sunt mereu țiplă, împăunați din cap în picioare, cămășuță, costum, neapărat să se vadă ceasul supradimensionat.

Nu știu, poate am eu o problemă, dar nu pot să mă iau așa de în serios.


Comments

6 răspunsuri

 1. Avatar Constantin Gabor
  Constantin Gabor

  Epatarea e boala nationala la noi…

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   E boala sărăciei. Se observă în orice țară săracă sau chiar și în tările bogate în ghetto-uri, unde trăiesc săracii.

 2. Frums spus :))

 3. Probabil va veni o zi cand vei realiza ca si tu faci acelasi lucru ca blonda respectiva…doar ca tu ai alta metoda.

  In fraza „Mergea ea așa de mândră de ea însăși că m-a pufnit instant râsul.” inlocuieste „mergea ea” cu „scria el pe blog despre altii” si o sa intelegi perfect, daca nu ai facut-o inca.

  Nu intentionez sa critic, pur si simplu observ ca ai multi cititori pe aici, si e pacat sa propagam la infinit aceleasi moduri de a ne satisface nevoia (subconstienta) de atentie (interpretata ca afectiune) – dandu-le la altii in cap (metaforic).

  Unii ajung in centrul atentiei atacandu-i pe ceilalti, iar altii ajung in centrul atentiei ajutandu-i pe ceilalti. Poate a venit momentul sa mai schimbam macazul, asa ca popor…

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Cu toții ne luăm în serios în anumite privințe, probabil în unele mai mult decât în altele. Suntem oameni, mai și râdem, mai și plângem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *