Ce am învățat din protestele de pe 10 august

Grupul infracțional organizat care conduce România e foarte bine organizat.

Nu poți învinge un grup bine organizat fără să fii și tu bine organizat.

Nimeni nu vrea să se sacrifice pentru România. Oamenii vor schimbare dar nu vrea nimeni să facă pârnaie sau să moară. Sau să-și piardă locul de muncă. Sau să piardă bani.

Paradoxal, au pretenția de la alții, chiar și din tabăra adversă, să-și sacrifice ei locul de muncă și banii pentru a le susține lor ideile.

În afară de „schimbare”, oamenii nu știu exact ce vor, nu au obiective concrete și pe care să le poată exprima clar și concis.

Oamenii nu vor să gândească logic cu creierul din dotare.

Paradoxal, nici nu vor să asculte de ăia care gândesc logic cu creierul din dotare.

Nu judec, nu condamn, nu fac mișto. De nimeni.

Sunt doar câteva constatări.


Comments

5 răspunsuri

  1. Avatar Claudiu Constantin
    Claudiu Constantin

    Păi articolul tău e un exponent al aceluiași fenomen „oamenii nu știu exact ce vor, nu au obiective concrete”. Adică ai aici simple constatări pe care le-am tot citit zilele astea peeeste tot, dar niciun action-point, sugestie sau task personal pe subiect. Când tragem linie, ce-i de făcut? Cum facem să nu ne includem în văicăreala asta generalizată?
    Nu înțeleg de ce se tot vorbește la persoana a III-a: oamenii nu fac, oamenii nu dreg – problema e mereu la ei, la alții. E o eroare pe care o facem cel mai probabil inconștient, dar asta nu o face mai puțin gravă

    1. Avatar Andrei Chira
      Andrei Chira

      Ca idee, eu știu ce e de făcut. O să scriu un articol cu soluții, nu e greu, dar să mă bag eu în politică sau revoluții, nu, mersi, nu e pentru mine, am alte treburi, mai importante.

      Dar probabil așa zic și ceilalți și probabil de aia nu face nimeni nimic.

    2. Avatar Claudiu Constantin
      Claudiu Constantin

      Haida, cred că e mai bine să scriem despre lucruri concrete de făcut decât despre veșnica lamentare „nu se face”. Promit că după articolul tău scriu și eu unul foarte concret pe subiect: ce fac și ce am de gând să fac în continuare. Și poate convingem și pe alții să facă același lucru

    3. @Claudiu: abia astept sa citest articolul tau „rapuns”! Am „amusinat” :) putin prin blog-ul tau si scrii super tare… cam asa cum Andrei scria pe vremuri ;-).

  2. Toata lumea stie ce vrea prin „schimbare” numai ca nu formuleaza ideile pentru ca sunt banale, oamenii s-au saturat de trancaneala.
    Marele beneficiu din aceste zile – retrezirea fortei civice, inclusiv in ce ma priveste.
    Nu avem nevoie de idei ci de oameni cinstiti care sa faca niste lucruri absolut firesti. Si daca sunt asa saraci in idei sa le ia de altii care au facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *