Andrei Chira

Blog personal

Puterea laptelui de bursuc

DilemeNici nu ateriza avionul bine ca imi prind geanta cu infrigurare si ma indrept grabit catre iesire. Soarele stralucea puternic, desi era destul de dimineata. Inainte sa plec in desert ma opresc la o cafenea mica de pe o straduta laturalnica sa-mi schimb tricoul si sa beau un cioccoccino pufos.

Exact cum imi aminteam din vis, il vad. Mergea usor pe nisipul fierbinte, parca plutind. Pas-pas, pas-pas. Ma apropii. Lansez. Prins in capcana, se zbatea. Il trag, ma trage. Intr-o clipa de neatentie il scap. Fuge catre scorbura stinghera care-i tinea loc de casa. Imi adun toate fortele si efectuez un salt magnific. Eram calare pe el.  Cu o mana imi dau cureaua jos si i-o infasor in jurul gatului. Nu mai avea nicio scapare.

In umbra palmierului stravechi imi reculeg fortele. Daca legenda este adevarata, profetia avea sa se implineasca in curand. Scot galetusa cu laptele proaspat muls de la bursucul agresiv si o dau pe gat dintr-o singura suflare.

Simt cum ma patrunde o putere nemaivazuta, puterea laptelui de bursuc agresiv, si ma inalta catre cer. Duc o mana la piept si una intinsa pumn spre soare. Ating viteza luminii in maxim 4 secunde si incep sa dau ocolul Pamantului prin stratosfera. Dupa vreo 10 ture simt cum laptele de bursuc agresiv incepe sa-si piarda din valoarea nutritiva si imi incep coborarea. Reusisem sa dau timpul inapoi. Ma uit la ceas. Era anul 2010.

Usile masive de tabla ale garajului eram larg deschise. Aterizez fix in fata lor, cu doar o secunda inainte sa-si faca aparitia dinauntru mustaciosul blond si barbatul scund cu mustata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *