Andrei Chira

Blog personal

Cum folosesc eu Revolut

Pe persoană fizică nu am cont bancar sau un card în România.

Nu sunt angajat, nu am salariu, singurii bani pe care îi câștig sunt dividendele de la firmă, dividende care se duc în contul bancar al soției.

De-a lungul timpului am avut carduri de la Moneybookers (Skrill) și de la Payoneer, pe care îmi dădea soția alocația lunară în funcție de cât de cuminte eram. :)

Singura problemă e că nu erau contactless, în rest cardurile astea de tip prepay își fac treaba, n-am simțit nevoia să-mi fac un cont bancar în România și să am un card românesc.

Apoi a apărut Revolut și faptul că avea carduri contactless a fost motivul inițial pentru care mi-am făcut cont.

Folosind Revolut, mi-am dat seama că, de fapt, aplicația e toată baza. Fără aplicație, ar fi un banking obosit, la fel ca toate celelalte.

Vorba cântecului, aplicația e puterea.

Ai chestii de securitate pentru cardul respectiv, gen activare / dezactivare a diverselor funcții: swipe payments, online payments, contactless payments etc.

Eu am activat doar contactless, dacă vreau să fac o plată pe internet activez opțiunea, plătesc apoi o dezactivez. E super simplu, funcționează dintr-un click, nu trebuie să fac cerere scrisă în dosar cu șină la bancă ca să îmi activeze ceva.

opțiuni securitate

O altă chestie care îmi place e bugetul. Poți seta un buget lunar, și total și per categorie de cheltuieli. Chiar dacă nu setezi un buget îți apar statistici cu cheltuielile, împărțite pe categorii.

statistici cheltuieli

Majoritatea plăților / cumpărăturilor le fac eu cu cardul Revolut și îmi place să văd pe ce se duc banii în fiecare lună.

Am mai avut înainte tentative de a ține un buget, ori Excel, Google Drive sau o aplicație specializată, dar după ceva timp devenea o corvoadă să adaug fiecare cheltuială.

Cu Revolut e simplu.

În aplicație poți deschide conturi în mai multe valute, dacă ai nevoie de făcut plăți în valută la cursuri de schimb normale și fără duble conversii, comisioane sau alte minuni de-ale băncilor.

Eu nu folosesc, dar mai sunt tot felul de funcții: asigurare de călătorie, cumpărare de criptomonede, airport lounges etc.

funcții

Per total, nu cred că am văzut vreo aplicație făcută mai bine. Nu doar din domeniul banking ci din orice domeniu. Atunci când businessul tău stă în aplicație, n-ai scuze să nu fie țiplă.

Și Revolut e țiplă. Dacă vrea vreo bancă să-și facă aplicație, ăsta e etalonul la care trebuie să se ridice.

Nu costă nimic, apropo.

Disclaimer: linkurile către Revolut sunt linkuri afiliate, nu știu exact dacă se câștigă ceva sau nu din asta, sunt doar curios să văd câți oameni dau click și își fac cont Revolut. Testez să văd dacă sunt influencer adevărat, cum ar veni. :)

13 răspunsuri

  1. Avatar Andrei

    Money Dashboard e foarte tare de asemenea confirm noilor directive europene de interoperabilitate ar trebui să vedem aplicații similare de vizualizare a cheltuielilor.

    Mai am ceva de adăugat la listă: cardurile alea one-off. Faci o plată pe un site mai dubios sau pur și simplu nu vrei să existe vreo șansă să te mai taxeze aceeași companie. Ca să zic așa… Priceless.

    1. Avatar Andrei Chira
      Andrei Chira

      Disposable cards cred că sunt la abonamentele plătite. E o chestie utilă pentru unii.

    2. Avatar Adrian Gavrila
      Adrian Gavrila

      La abonamentele platite este disposable automat. La free poti ca dupa fiecare plata sa iti stergi manual cardul si apoi sa iti generezi unul nou.

  2. Avatar Gabriel Ursan
    Gabriel Ursan

    Și eu folosec Revolut fix din aceleași motive. Iar treaba cu bugetul e cea mai tare!

  3. Avatar Madalin

    Nu-mi pot imagina viata fara Revolut! Vorba lu’ Kramer: I live for Revolut!

  4. Avatar Claudiu

    + că au şi licenţă bancară din Decembrie. ?

    1. Avatar Andrei Chira
      Andrei Chira

      Ce înseamnă asta? Ca beneficii, mă refer.

    2. Avatar Bogdan

      Banii iti sunt garantati de un fond suveran in limita a 100k EUR. Asa, fara licenta bancara, daca revolut da faliment, poti ramane fara usor fara bani si nu ai ce face.

      Revolut are licenta bancara in Lituania, deci trebuie sa aveti incredere in statul lituanian sa va dea banii. Alt aspect este ca Revolut are IBAN de UK pentru conturile de RON, care poate fi problematic dupa Brexit.

    3. Avatar Andrei Chira
      Andrei Chira

      Aha, ok.

  5. Avatar Bogdan

    Revolut pare revolutionar pentru ca bancile traditionale din RO nu au investit in tehnologie, nici macar in online banking, ca sa nu mai vb de aplicatia mobila. In genere, bancile sunt conservatoare cat priveste tehnologia si nu o sa sara la noile trenduri foarte repede. Astfel, doar startup-uri au sanse sa vina cu ceva nou. De ex. eu folosesc de ceva ani N26, au in mare aceleasi facilitati ca Revolut, gen sunt mobile first, au rapoarte de cheltuieli, poti sa faci multe din aplicatia mobila. Ce are in schimb Revolut in plus sunt conturile in monede multiple si disposable cards.

  6. Avatar Andrei

    Probleme în paradis: acuzații de spălare de bani, CFO și-a dat demisia. https://www.finextra.com/newsarticle/33454/tales-from-the-dark-side-of-the-revolut-revolution-cfo-resigns

  7. Avatar Elena

    Foarte bun articolul, multumesc pentru informatie si pentru sfaturi.

  8. Avatar Cristiana
    Cristiana

    Foarte utila aplicatia, multumesc pentru sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *