Andrei Chira

Blog personal

Rezolutia mea pe 2013


Nu sunt omul care sa-si faca multe rezolutii. Care sa spuna ca de pe data de 1 fac nu stiu ce, sau de luni ma las de fumat/baut/cocaina.

Daca vreau sa fac ceva o fac imediat, nu ma intereseaza in ce zi sau in ce data suntem.

Dar, la sfarsitul anului, mai mult din inertie cred, imi setez un obiectiv general pentru anul urmator.

Apropo, nu este o greseala de tipar, nu trebuia sa fie 2014 in titlu, chiar e vorba de anul trecut.

Rezolutia mea pe 2013 a fost sa ignor Google.

In 2012 eram putin suparat pe Google, atunci ma ocupam mai mult de Mujo si ma enerva faptul ca site-uri mai varza ieseau mai sus. Pagini cu etichete de pe site-uri concurente, cu continut aproape de zero, ieseau mai sus decat articolele noastre muncite, cu continut original, relevant.

Asa ca am zis „fuck google” si m-am gandit sa incerc o abordare mai orientata spre utilizator. Am hotarat sa incep sa ma gandesc mai mult cum pot sa ajut oamenii.

Aproape fara sa-mi dau seama m-am dus inspre partea tehnica, ceea ce faceam pentru Mujo am inceput sa fac si pentru alte site-uri, sa ii ajut pe proprietari sa aiba site-uri mai eficiente, mai rapide, sa poate sa sustina mai mult trafic fara sa fie nevoie sa faca upgrade la pachetul de hosting.

Am inceput sa scriu mai mult si pe blog, am renuntam complet la a scrie pe Mujo si am lansat propriul serviciu de hosting care sa includa ajutorul de care ziceam mai sus, facandu-l astfel mai accesibil.

Dupa 1 an de ajutat oamenii pot spune ca functioneaza. O data la 2 zile, in medie, ma suna cate cineva care are numarul meu de la cineva care ma recomanda din toata inima. Nici macar nu ma intereseaza pe ce cuvinte cheie iese Simplenet in Google. Nici macar nu ma uit in Analytics. Fuck Google!

Rezolutii pe 2014? O sa continui sa-i ajut pe oameni. Simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *