Cea mai simpla metoda (si gratuita) de a sustine un varf de trafic

Cloudflare.

Acum vreo 3 saptamani primesc un mail de la un client.

– Merge cam greu site-ul, nu se prea incarca, nu stiu ce se intampla, poti sa te uiti?

– Asa e, se misca destul de greu. Si in cPanel ai 100% la resurse. Totusi, nu pare a fi nimic in neregula cu aplicatia/pluginurile, ca sa consume excesiv. Cam ce trafic ai?

– Hmm, pai cam 10-11 mii de unici zilnic cu varfuri de vreo 25 de mii.

– Si ce pachet ai la noi?

– Ala standard de 5 euro.

trafic site
trafic site

Dupa un facepalm de zile mari, am verificat si am vazut ca foloseste Cloudflare si m-am mai linistit, ca eram gata-gata sa strig in gura mare ca avem cel mai bun hosting din Romania. Vorba aia, 100.000 de hits pe zi pe un pachet de 5 euro…

Ceea ce ne aduce la topicul de astazi, daca vrei sa tii trafic mare chiar si pe un pachet de hosting de 5 euro, iti creezi un cont pe cloudflare.com, introduci site-ul si modifici nameserverele cu cele pe care ti le dau ei. Cam asta-i tot.

Acuma, nu sariti calare pe Cloudflare ca si cum ar fi darul lui Dumnezeu, daca ai trafic mic s-ar putea sa-ti incetineasca site-ul dar daca ai trafic mare sau te astepti la un varf de trafic (Black Friday, de ex) Cloudflare e o solutie destul de ok pentru cine nu are bani de investit in pachete de hosting mai performante.

5 răspunsuri la “Cea mai simpla metoda (si gratuita) de a sustine un varf de trafic”

  1. salut ! te citesc ocazional la servici ! as avea o mica sugestie de facut : „ar fi ok ca in loc de acele patratele colorate din pagina principala, sa pui niste poze care au legatura cu articolul respectiv”. Stima, numai bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.