Cea mai simpla metoda (si gratuita) de a sustine un varf de trafic

Cloudflare.

Acum vreo 3 saptamani primesc un mail de la un client.

– Merge cam greu site-ul, nu se prea incarca, nu stiu ce se intampla, poti sa te uiti?

– Asa e, se misca destul de greu. Si in cPanel ai 100% la resurse. Totusi, nu pare a fi nimic in neregula cu aplicatia/pluginurile, ca sa consume excesiv. Cam ce trafic ai?

– Hmm, pai cam 10-11 mii de unici zilnic cu varfuri de vreo 25 de mii.

– Si ce pachet ai la noi?

– Ala standard de 5 euro.

trafic site
trafic site

Dupa un facepalm de zile mari, am verificat si am vazut ca foloseste Cloudflare si m-am mai linistit, ca eram gata-gata sa strig in gura mare ca avem cel mai bun hosting din Romania. Vorba aia, 100.000 de hits pe zi pe un pachet de 5 euro…

Ceea ce ne aduce la topicul de astazi, daca vrei sa tii trafic mare chiar si pe un pachet de hosting de 5 euro, iti creezi un cont pe cloudflare.com, introduci site-ul si modifici nameserverele cu cele pe care ti le dau ei. Cam asta-i tot.

Acuma, nu sariti calare pe Cloudflare ca si cum ar fi darul lui Dumnezeu, daca ai trafic mic s-ar putea sa-ti incetineasca site-ul dar daca ai trafic mare sau te astepti la un varf de trafic (Black Friday, de ex) Cloudflare e o solutie destul de ok pentru cine nu are bani de investit in pachete de hosting mai performante.


Comments

5 răspunsuri

 1. salut ! te citesc ocazional la servici ! as avea o mica sugestie de facut : „ar fi ok ca in loc de acele patratele colorate din pagina principala, sa pui niste poze care au legatura cu articolul respectiv”. Stima, numai bine !

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Mersi

 2. Cloudfare face acelasi lucru cu cloudfront de la amazon?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Da.

 3. Dupa cum scriam in articolul anterior, fara sa-l vad pe acesta prima data :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *