• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Andrei Chira

blog personal

  • Cumpără cartea
    • Magazin
    • Coș
    • Finalizare
    • Contul meu
  • Despre mine
  • Contact

Teme WordPress axate pe performanta

27 februarie 2014 23 comentarii

Cei care ma urmaresc pe Facebook stiu deja, am lansat un nou site cu o serie de teme WordPress construite pe Genesis Framework.

Momentan sunt doar 4 teme, o sa mai adaug pe parcurs si altele, sper sa reusesc sa creez macar cate o tema in fiecare luna.

Temele sunt axate pe performanta, scopul principal nu e frumusetea, ci viteza de incarcare. Asta nu inseamna ca o sa fie niste teme urate ci doar ca vor fi simple si eficiente.

Temele WordPress sunt construite pe Genesis Framework, dupa parerea mea cel mai bun framework pentru WordPress din lume.

Caracteristicile principale:

  • consum scazut de resurse
  • securitate
  • buna optimizare pentru motoarele de cautare (SEO)
  • responsive design
  • schema.org microdata
  • HTML5 + CSS3

Daca iti place o tema o poti cumpara la pretul de 49 euro sau poti comanda un pachet de hosting de la Simplenet si primesti o tema GRATUIT daca faci plata in avans pentru un an.

In general, temele pentru Genesis Framework costa in jur de 99 dolari, deci oferta cred ca este mai mult decat decenta.

Temele sunt sub licenta GPL, asta inseamna ca le puteti modifica, pot fi folosite pe un numar nelimitat de site-uri, nu e nicio restrictie.

Am decis sa fac temele astea pentru ca am observat ca o multime de probleme legate de performantele site-urilor WordPress care vin la noi pentru optimizare sunt legate de temele folosite.

De cele mai multe ori temele cumparate de pe Theme Forest incearca sa ofere cat mai multe optiuni fara sa ia in calcul faptul ca nu toate optiunile vor fi folosite de cel care cumpara tema si nici nu ofera macar o solutie de dezactivare a acestora.

Astfel, se intampla ca niste bloguri simple care au doar 5 articole cu thumbnail-uri pe prima pagina sa aiba un page size de peste 1 – 1,5 MB si timpi de incarcare de peste 3-4 secunde cand ar trebui sa aiba maxim 500K si viteza de incarcare sa nu depaseasca 1,5 sec.

Dintre cele 4 teme care sunt deja pe live demo, 3 sunt de tip blog si una pentru site-uri de prezentare si pe masura ce voi mai face si altele voi anunta aici pe blog.

Daca aveti intrebari legate de teme, va stau la dispozitie.

ShareLike

Din categoria: Online Etichete: gazduire, Simplenet, teme, WordPress

Abonează-te la blog prin email

Dacă vrei să primești notificări pe email când public articole noi pe blog (nu prea des).

Reader Interactions

Comentarii

  1. Coffee a zis

    28 februarie 2014 la ora 7:43

    Arata bine. Felicitari!

    Răspunde
    • Andrei Chira a zis

      28 februarie 2014 la ora 9:37

      Multumesc.

      Răspunde
  2. Alex a zis

    11 aprilie 2015 la ora 4:20

    Salut,
    Am si eu o întrebare.
    Daca eu cumpăr o tema gol de pe net, ex divi wordpress, sau orice altceva mai bun, si modific partea de design, eu pot vinde aceasta tema pe themeforest si pe alte site-uri?

    Răspunde
    • Andrei Chira a zis

      11 aprilie 2015 la ora 11:22

      Nu cred ca ai voie dar cel mai bine e sa verifici ce zice licenta sub care a fost scoasa tema.

      Răspunde
      • Alex a zis

        11 aprilie 2015 la ora 13:31

        Le.am trimis email celor ce au creat tema si ei zic ca pot daca ma lăsa tforest. Știi cumva prin ce proces trece tema pana o accepta cei de la tf?

        Multumesc

        Răspunde
        • Alex a zis

          11 aprilie 2015 la ora 13:32

          Gpl este licenta

          Răspunde
        • Andrei Chira a zis

          11 aprilie 2015 la ora 13:34

          M-au aprobat si pe mine ca „author” mai demult dar nu mai retin procesul, nu am pus nicio tema la ei oricum.

          Răspunde
          • Alex a zis

            11 aprilie 2015 la ora 15:00

            Andrei, iti mulțumesc pentru raspunsurile acordate.
            Mai am o întrebare, daca știi: eu pot folosi module gratuite pe care sa le adaug in tema pe care o doresc sa o vând pe tf? Am văzut multe discuții precum ce este gratis, trebuie sa rămână gratis. Dar ma gândesc de ex la woocommerce care este gratis si adăugat cam in toate temele. Nu se poate face acest lucru si cu modulele?

            De ex page builder, ex free make… Poate colaboram pe viitor. Eu ca sa îmi fac tema mea de la 0,pt wp, woocommerce, cu css3 animation, html5, full width, responsive, page builder ar dura mult timp si din acest motiv as prefera o tema care stiu ca este buna si sa o pot modifica.

            A fost greu pana ai fost acceptat pe tf? Am citi multe parericprecum temele lor erau foarte bune si au fost refuzați.

            Îți urez un Paste Fericit, mult noroc si multa sănătate . Paste Fericit alaturi dencei dragi si tuturor cititorilor acestui blog.

          • Andrei Chira a zis

            12 aprilie 2015 la ora 9:31

            Sa fii acceptat nu e greu, citesti niste termeni si conditii si apoi faci un test, raspunzi la intrebari ca sa vada TF ca ai inteles bine care sunt termenii si conditiile. Dupa ce esti acceptat ca author poti sa faci submit la o tema si acolo nu stiu ce se intampla, eu nu am apucat sa pun niciuna. Fac ei o evaluare si o accepta sau nu. In termeni si conditii gasesti tot ce trebuie sa respecti ca sa fie ok, deci apuca-te de citit ce au ei acolo.

  3. Alex a zis

    11 aprilie 2015 la ora 15:01

    Îmi cer scuze pentru unele greșeli, dar scriu de pe tableta

    Răspunde
  4. Alex a zis

    12 aprilie 2015 la ora 12:18

    Mulțumesc mult. Revin cu info daca sunt acceptat sa spun cum a fost

    Răspunde
  5. ciprian a zis

    26 octombrie 2015 la ora 15:33

    Am vazut ca tu creezi teme WP. Eu vreau sa fac un site cu teste de scoala – chimie, fizica, istorie… etc. Pretul cu corelare de site de la http://www.simplenet.ro mi se pare atragatoare. Recomandarea de achizitie de tip plugin pt teste a fost asta : Salut. Pentru ce ai nevoie iti recomand plugin-ul sensei: http://www.woothemes.com/products/sensei/

    Este , cred eu, cel mai bun plugin pentru asa ceva. Daca doresti ceva mai simplu si mai putin costisitor iti recomand plugin-ul urmator: https://wordpress.org/plugins/quiz-master-next/
    Eu nu stiu inca cat de complicate e fiindca sunt la inceput. Daca eu iti arat in PPT cum sa vrea sa fie modelul de teste imi poti genera ceva pentru WP… sau daca imi dai un telefon la care sa te sun te pot lamuri mai usor.. mersi – 0754 677 284 . Ca sa fie mai clar – sunt dispus sa dau 50 de dolari pentru ceva ce ar fi customizabil… fata de chestii generice pe care ar trebui sa le invat

    Răspunde
    • Andrei Chira a zis

      26 octombrie 2015 la ora 17:43

      Salut,

      Toate temele pe care le-am facut sunt disponibile gratuit pentru clientii Simplenet, se gasesc in aria de client la Downloads.
      Alte teme n-am mai facut de mult si nici nu mai fac.

      Poti incerca la ameya.ro, s-ar putea sa te poata ajuta ei cu ceea ce ai nevoie de construit.

      Răspunde
  6. petrisor a zis

    10 februarie 2016 la ora 19:20

    Salut,

    Ai idee daca iau o thema wordpress piratata de pe torrent , cum ma poate verifica cel care a creat-o?

    Răspunde
    • Andrei Chira a zis

      10 februarie 2016 la ora 19:24

      Nu stiu daca se poate. Oricum, nu e recomandat sa folosesti teme piratate, de cele mai multe ori sunt infectate cu malware sau diverse. Sunt atatea teme gratuite sau la preturi relativ mici (40$) incat nu merita sa te complici.

      Răspunde
  7. petrisor a zis

    10 februarie 2016 la ora 23:25

    In temele tale folosesti un font foarte mare (14px) pentru .. in rest se misca ok.
    Intrebarea era, tu ca si wordpress theme coder cum verifici daca cineva iti foloseste thema sau nu? ai ascuns ceva prin cod, isi face update de fiecare data?

    Răspunde
    • Andrei Chira a zis

      10 februarie 2016 la ora 23:34

      Eu nu sunt programator, temele facute de mine sunt doar modificari de design a temei default de la Genesis Framework, fara modificari de programare.

      Răspunde
  8. petrisor a zis

    10 februarie 2016 la ora 23:30

    Bravo tie cu simplenet…hosting..
    Ce oferi ca si hosting gui: cpannel?

    Răspunde
    • Andrei Chira a zis

      10 februarie 2016 la ora 23:32

      cPanel, da.

      Răspunde
  9. Gabriel a zis

    15 iulie 2016 la ora 0:49

    Felicitari pentru articol si serviciile de hosting care le oferi. Desi nu le-am incercat, fiind developer de ceva timp, observ ca te bazezi pe performanta din multe puncte de vedere si vrei sa iesi in evidenta cu ceva. Ma bucur ca sunt oameni in Romania care au initiativa asta.

    Imi place si articolul despre tema Avada, care, sa fim seriosi, n-ar merita atata promovare, dar produsele de genul prind prea mult la publicul larg, din pacate.

    Pretul pentru Genesis Framework face toti banii! E o investitie pe termen lung fiind si developer friendly (foarte important).

    PS: Am observat ca folosesti termenul „Optimizare SEO”. Desi e un pleonasm des folosit la noi, cred ca ar fi mai bine daca am avea unele traduceri oficiale si profesionale pentru anumiti termeni chiar daca nu sunt asa usor de tradus. Sa fim profesionisti 100% 🙂

    Răspunde
    • Andrei Chira a zis

      15 iulie 2016 la ora 9:19

      Mersi.

      Intr-adevar, e un pleonasm sa spui optimizare SEO dar se foloseste atat de mult incat s-a incetatenit expresia. O sa modific in text ca sa fie corect.

      Răspunde
  10. Vornicu a zis

    20 iunie 2017 la ora 13:49

    Salut, vreau sa construiesc un website de la 0 si nu stiu ce sa fac
    sa apelez la cineva sau sa-l fac singur ? Mie cei de la http://www.onlineideea.ro imi pun la dispozitie o serie de servicii prin care sa-mi construiesc un website de prezentare, tot ei au și http://www.hostideea.ro unde ofera cel mai bun hosting din romania, din ce spun ei. Eu am avut un website pe http://www.sameplast.ro un site care ofera tot servicii de host si l-am facut eu dar era simplu si posac, cam cat ati investi voi intr-un website ?

    Răspunde
    • Andrei Chira a zis

      20 iunie 2017 la ora 15:20

      Nu cred că poate cineva să-ți spună cum e mai bine, depinde de nivelul tău de cunoștințe tehnice, de buget, de obiective etc.
      Dacă vrei să faci business e bine să lansezi cât mai repede și să lucrezi cu profesioniști. Dacă nu ai buget poți să faci singur.
      Legat de hosting, nu există cel mai bun hosting, e ca și cum ai zice cea mai bună mașină. Cea mai bună pentru cărat cartofi, pentru transport de persoane sau cea mai bună pentru curse de viteză?
      Firmele care pretind că au cel mai bun orice de obicei sunt mici si naivi și încă nu s-au lovit de problemele unui business matur.

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2021 · Andrei Chira

  • Politica de confidențialitate