Un motiv de lauda?

BusinessAnul trecut, prin toamna, discutam cu un potential client pentru mutarea la Simplenet.

Printre discutiile legate de site-uri, de online si de afaceri in general, omul m-a intrebat de cand avem firma deschisa.

Si ii zic ca din august 2007.

– Si in timpul asta ati avut activitate neintrerupta?, ma intreaba neincrezator.

– Da, neintrerupt, zic eu putin nedumerit.

– Wow, zice omul, bravo!

Pe moment nu mi-am dat seama de importanta intrebarii dar apoi stand mai mult sa ma gandesc ma intrebam – o fi asta un motiv de lauda?

Nu m-am gandit niciodata pana acum ca ar fi un motiv de lauda dar cred ca este.

Pentru ca de cand a venit criza s-au inchis multe firme.

Si cand a bagat Boc impozitul forfetar s-au mai inchis inca o serie.

Unii si-au trecut activitatea pe PFA, ca era mai ieftin, altii s-au inchis de tot.

Cand au facut si la PFA sa fie obligatorie plata CAS, CASS si nu-stiu-mai-ce iar si-au mai bagat picioarele inca o serie de antreprenori si s-au lasat de afaceri.

Noi am mers inainte.

Toate atacurile astea subversive ale Statului le-am dus pe picioare. Bine, cateodata in genunchi, altadata pe burta, dar le-am dus. Am supravietuit. Fara sa inchidem firma, fara sa o suspendam, fara inginerii.

Suntem o firma mica, e drept, dar cred ca ceva facem noi bine.


Comments

4 răspunsuri

 1. Avatar Ilie Dani

  Lauda este buna daca e gandita. Atunci cand declari in public ca esti cel mai bun, desi poate ca e partial adevarat, ridici intentionat stacheta si te pui in pozitia in care trebuie sa dovedesti ce-ai spus.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Da, si presiunea asta e un factor motivator foarte bun.

 2. Salut, afacerea ta merge pentru ca e legata de internet. Un alt gen de afacere care merge o constituie farmaciile sau birourile notariale. Cunosc pustani de liceu, analfabeti de succes (made in Romania) care fac bani frumosi din site-uri. Nu prea cunosc indivizi care sa faca bani din… cunoasterea fizicii – sa zicem. Probabil iti inchipui ca ceea ce faci este important, dar nu manca o saptamana si ai sa vezi ce este important. Vechea poveste, a te justifica prin succesul tau. Cu sau fara firma ta e exact aceeasi treaba; un muncitor platit cu 200 de euro si care lucreaza la drumuri e mult mai de valoare decat firma ta. Sigur, prin valoare nu inteleg banii ci utilitatea muncii depuse. Succesul tau nu se datoreaza competentelor tale, volumului de munca sau curajului de a „musca din viata” ci vine din simplul fapt ca activezi intr-o arie populara. Am scris acestea caci din citirea altor articole, am observat ca te-ai erijat in postura unui individ care „a reusit” si da sfaturi.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Succesul vine din faptul ca rezolvi o problema pentru o categorie de consumatori care vor si isi permit sa te plateasca pentru rezolvarea problemei respective. Poti fi zugrav, fizician sau sa optimizezi site-uri ca mine. N-are nicio legatura domeniul, succesul e dat de acelasi lucru.
   Deci pana la urma ce vrei sa zici? Ca n-ar trebui sa impartasesc din experienta mea altor oameni? Ca nu am dreptul sa dau sfaturi pentru ca lucrez pe internet? Pentru ca e usor pe internet?
   Am o surpriza pentru tine, e mult mai usor sa faci bani offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *