Andrei Chira

Blog personal

Vreti sa nu mai fiu antipatic?

DilemeAm fost invatat de mic sa fiu respectuos, cinstit, sa spun adevarul si sa-mi asum responsabilitatea pentru ceea ce fac si ce spun. Mi se pare o lipsa de respect sa-i spui unui om niste vrajeli de 2 lei atunci cand stii ca totusi l-ai putea ajuta.

Din pacate, gandirea asta a mea ma face antipatic. Pentru ca oamenii nu vor sa li se spuna adevarul, nu vor sa le fie rezolvate problemele, nu vor sa li se prezinte solutii. Vor doar sa aiba cui sa se planga.

Vreti sa nu mai fiu antipatic? Sa nu mai spun lucrurilor pe nume? Vreti sa fiu cel mai bun prieten al vostru? Sa ne impletim flori in par si sa alergam pe camp tinandu-ne de maini (la modul virtual)?

Pentru ca as putea sa fac asta.

As putea sa va spun ca nu faceti nicio greseala, ca modelele de gandire si actiune sunt perfecte si nu e vina voastra ca nu aveti succes (indiferent de domeniu), e vina lui Basescu, a masonilor, a corporatiilor.

As putea sa va iau banii si sa va dau diplome de antreprenor, sa va vand e-book-uri, seminarii si workshop-uri despre cum sa deveniti milionari. As putea sa fac asta.

Si totusi, fac greseala sa va respect.

Imi cer scuze!

7 răspunsuri

 1. Avatar Sofia

  Nu! E o rugaminte, ca de la antipatica la antipatic. ;)

 2. Avatar Ciprian
  Ciprian

  Useless post. Cei ce pretuiesc un feedback onest n-aveau nevoie de el, cei din tabara adversa nu pot procesa aceasta informatie.

 3. Avatar Uirebit
  Uirebit

  Poate ca multe dn cititoarele tale AR VREA sa le impletesti flori in par si sa alergi cu ele prin iarba.
  De ce esti antipatic ? De ce le refuzi placerea asta ?
  :)

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   :) N-am fost niciodata idolul femeilor dar cine stie?

 4. Avatar Orina

  Andrei, cui te adresezi cu postarea asta? ai sau n-ai public țintă? ți-l cunosti? o să te hotărăști? – întreb retoric, amintu-mi de spusele tale repetate pentru alții: să-ți cunoști publicul țintă, să nu-ți irosești timpul pe chestii… În fine, e treaba ta. Susțin bucata asta de replică: „useless post”. Și nu, nu ești antipatic, deși poate ai vrea… Eului din oameni îi place să se identifice cu tot felul de… „îs frumos”, „îs isteț”, „îs medic”, „îs dur” sau „îs respectuos” etc.; la unii nu-i iese cu astea și vine cu… chestii de, să zicem, mijloc; la alții nu-i iese nici cu astea și atunci începe cu „îs urât”, „îs sărac”, „îs nicicum”, îs așa, și așa, sau cumva… în orice caz, eul trebuie să se agațe de ceva și de mulți „a avea” ca să nu se spargă și să lase pe om în goliciunea întunecată a pereților craniului său, în vidul vieții lui, când poate se întreabă: când nu mai am, cu ce rămân? când nu mai am, ce mai am? când nu mă mai pot ascunde fugind după obiecte, în diverse activități, în gânduri… acum eul meu își zice: o să zică ăștia că-s om nebun, că-s demn de milă, săracul de mine, sau cine știe ce-o să le mai treaca ăstora prin cap. :-) Așa că nu te supăra pe mine, Andrei, eul meu în seara asta e obosit și plictisit și-mi spune să merg mai bine la somn că-i miez de noapte la mine. A, și eul meu tot timpul e androgin, că ce a spus UIREBIT mi-a dus gândul la iubirea ta, Elena, și puiul vostru, Alexia. Și, vorba mea: sănătate! că, vorba din popor: „e mai bună decât toate”.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Blogul asta a inceput inainte de Simplenet si a inceput pentru ca am vrut sa-mi scot niste ganduri din cap. Tu presupui ca am pornit blogul ca sa promovez Simplenet, si in anumite postari o fac, e drept. Dar e un blog personal si scriu cateodata si niste chestii fara niciun public tinta, fara nicio strategie de „content marketing”, pur si simplu imi arunc si eu niste frustrari, ca un om oarecare.

  2. Avatar Orina

   Am spus: afacerea. Oricare a fost ea. Și ea a început înainte de S.
   Fie cum zici tu.
   Și încă ceva, o mică, sa-i zic, reasamblare de ansamblu se simte în postarea despre bunele decizii. Poate fi un altfel de început… Și, de acord cu Elena. Ce a spus poate fi un bun pont. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *