De ce suntem proști?

Deși am decis să nu urmăresc prostiile cu politica și alegerile, n-am reușit să nu dau peste știrea că un candidat a fost întrebat cum se calculează aria cercului și n-a știut.

Mai erau unii care au întrebat odată cum se calculează TVA sau ceva de genul. Nu înțeleg întrebările astea, care e rostul lor? Sunt stupide.

Ăsta e criteriul maxim de inteligență la românului, să știe aria cercului? Ăsta e criteriul după care alegi pe cineva să administreze o țară? Ăsta e criteriul după care alegi pe cineva să … orice?

Hai să râdem de „proști” că nu știu o informație inutilă care nu are nicio legătură cu treaba pe care o au de făcut. Dap, suntem foarte deștepți.

De aia suntem săraci și vai de curul nostru. Batem pasul pe loc cu prostii din-astea. Aria cercului, auzi.


Comments

10 răspunsuri

 1. Imi place de stilul și subtilitatea cu care ai conceput articolul… (adică sper ca erai ironic… Păi tot ce putem face e să râdem de prosti, că e ilegal să le facem ceea ce merita, atunci când nu au rușine, când nu știu unde e locul, atunci când pierd simțul realității: un șut în cur și marș înapoi la coada vacii!
  Într-adevăr, nu aria cercului contează ca să fii un bun administrator de țară, acolo e nevoie de alte abilități și cunoștințe…(oare e cineva în țara asta care să știe ce anume?)
  O întrebare de genul acesta o adresezi unei persoane cu niscaiva studii, știu eu, unui profesor, ca să te convingi ca nu ai confundat persoana. Sau ca să vezi dacă are habar de ceea ce face (este sau nu un bun cadru didactic, a fost pe la școală, a fost măcar atent la ore)…
  Eu mă încăpățânez să cred că un profesor sau învățător care nu știe răspunsul la această întrebare trebuie să își caute altceva de lucru, și în niciun caz nu mă gândesc că trebuie să aspire sau să ajungă președinte, sau doamne ferește prim ministru!
  Dacă te întrebi cine ar fi persoana potrivită să fie președintele româniei, cred ca răspunsul ar putea fi dl. Paleologu, dacă ar fi să luăm în calcul rolul președintelui româniei. Din pacate nu l-am votat pentru că era destul de previzibil că nu are șanse reale… Suntem prea primitivi, prea țărani
  (Îmi cer iertare față de persoanele care trăiesc la țară) pentru a înțelege ce capital de imagine ne poate aduce o persoană de calibrul domniei sale. Adică, omul chiar știe să vorbească, e o persoană educată, „citită”, cu bun simț.
  În fine, e târziu, și nu am nicio idee cine și ce ar trebui să știe ca să conducă bine o țară. Totuși, sunt sigur că acea persoană trebuie să fie capabilă să înțeleagă, să interpreteze statistici, indicatori macroeconomice, bugete, să ia decizii în cunoștință de cauză, cu bună credință. Să își dea sufletul pentru țară și popor (nu doar pentru membrii psd si asistații social).
  Si să mai știe încă ceva: cum dracului se calculează aria cercului!

  1. Avatar Fărcaş Gelu Dănuţ
   Fărcaş Gelu Dănuţ

   Nu prea mă pricep la politică, nu-l cunosc pe domnul Paleologul și nu-mi permit să-i pun la îndoială calitățile, dar faptul că are legătură cu PMP, partidul lui Băsescu și Udrea…

 2. De altfel întrebarea asta a apărut în contextul în care dna Candidat s-a lăudat cu meditațiile gratuite pe care le-a dat la matematică.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Eu cred că întrebarea a apărut în contextul în care suntem considerați pulime. Niște oameni au zis hai să facem ceva frumos pentru pulime, punem niște întrebări frumoase, râde, se distrează pulimea, treaba merge înainte tot așa.

  2. Nu-i asa…Intrebarea a vrut sa demonstreze ca avem de-a face cu o impostoare, care minte cum respira, care spune ca are o casa in constructie cand tu o vezi ca-i gata, fara materiale de constructii in jur si cu flori la geamuri…ca ai de-a face cu specia aia de-ti spune ca negrul este alb…
   O astfel de caricatura sa ia 33% procent la presedentie, acolo trebuie cautata prostia.

 3. Nici eu nu ma pricep la politica, ba chiar se poate spune ca sunt apolitic, insa, totusi, decat Dancila, mai bine Iohannis. Intr-adevar, nu sunt criterii, insa, eu, venind din Vrancea, un judet care a fost „guvernat” de PSD mereu, n-as fi avut cum sa pun stampila pe Dancila, in veci.

  1. Cum sa nu fie criterii?!…Iohannis in calitate de primar a schimbat fata unui oras, Sibiul…iar faptul ca nu stie sa se laude este altceva.
   Din pacate suferim de o lipsa a culturii politice, votul este pentru noi un fel de joaca si pe asta mizeaza politicenii cand iau bugetele publice in „administrare”.

 4. Faptul ca esti INGINER si nu stii aria cercului spune ceva despre pregatirea ta. Adica ai o diploma si ai trecut prin politehnica ca Voda prin loboda. Si nu ai nevoie de aria cercului cercului pentru a fi prim-ministru, dar ai nevoie de alte calitati pe care ma indoiesc ca le ai. De astfel asta se poate observa foarte usor la foarte multi din cei care ne reprezinta sau conduc.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Pe diploma mea scrie economist-contabil și n-am lucrat o zi din viața mea în domeniu, sigur găsești o întrebare din contabilitate pe care să mi-o pui și la care să nu știu răspunsul.

  2. Este o diferenta. Tu ai absolvit o facultate economica dar asta nu inseamna si ca esti de profesie economist, tot la fel cum Ciuvica de la Antena 3 a absolvit medicina si este de meserie mancator de rahat…:))
   Dancilica Vasilica a profesat ca inginer, a dat meditatii la matematica, deci intrebarea este legitima…si probabil s-a clarificat si de ce dadea meditatiile gratis…:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *