Andrei Chira

Blog personal

Cât aș lua pe o casă la țară?

Am o proprietate la vreo 60 km de Bacău.

E vorba de un teren de aproape 1000 mp, cu grădină, curte și câteva construcții: casa principală, bucătăria de vară, bucătăria de iarnă, garaj, șopron.

Casa principală are 4 camere și o mansardă neterminată, baie, curent, gaze, centrală termică, cablu TV. Pentru nostalgici, există și veceu în curte.

Primul impuls a fost să mă uit pe OLX la prețurile din zonă dar mi se pare oarecum irelevant cât cer oamenii, relevant e cât e dispus cineva să plătească pentru o casă la țară.

Voi dacă ați vrea să vă mutați la țară, cât ați fi dispuși să dați pe o casă?

2 răspunsuri

  1. Avatar Bogdan

    Pentru o casa la tara depinde mult de ce ofera zona ca si peisaj sau de ce inseamna acel „la tara” pentru cel care ar dori sa cumpere. Daca e locul unde a copilarit, unde a avut bunicii (cum ar fi Tescani pentru mine, care e tot la vreo 60 km de Bacau, parca) atunci pretul ar fi oarecum mai usor de digerat, oricare ar fi el – bineinteles sa aiba si o doza rezonabila de bun simt. Altfel, cum se zice, pretul zonei – mergi la Birt, vorbeste cu lumea, afli preturile la care s-au mai vandut case/terenuri, ba afli si ce si mai vinde in acel moment.

  2. Avatar Andrei Vasilas
    Andrei Vasilas

    Parintii mei incearca de ceva timp sa vanda casa bunicilor aflata la 35 km de Bacau intr-un sat uitat de lume, teren tot 1000 mp si cea mai buna oferta concreta primita a fost de 10.000 EUR. Casa ce-i drept s-ar vinde mult mai bine, dar drumul este pietruit si tot se amana asfaltarea (tipic RO). Asa ca preferam sa mai asteptam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *