Cum de fac oamenii ăștia bani?

Una dintre cele mai mari frustrări ale mele legate de bani e când îi văd pe unii cu afaceri mari la nivel mondial și care nu sunt în stare să facă o chestie utilizabilă de oameni.

Cum fac ăștia bani? Cum ajung să fie firme atât de mari, fiind atât de incompetenți?

UNU. Vreau să plătesc factura la Vodafone.

Instalez aplicația, mă loghez, bag datele cardului, apare fereastra cu 3D Secure unde trebuie să bag un cod primit prin SMS. Nu-mi apare nicio notificare că am primit SMS, apăs butonul Home pe iPhone, mă scoate din aplicație, intru la Mesaje, văd codul primit prin SMS, îl rețin, intru din nou în aplicația Vodafone să-l introduc, dar nu mai am unde, trebuie să iau procesul de la capăt – bag datele cardului, apare caseta 3D Secure, bagă codul. Dar codul e vechi, s-a trimis un alt SMS cu un cod nou. Nu-l pot vedea nicăieri decât dacă ies din aplicație ca să intru în Mesaje. Ies din aplicație, când intru din nou trebuie să o iau de la capăt. Buclă. Am deschis calculatorul, că am Mac și-mi vin SMS-urile și pe calculator, am văzut acolo codul și l-am băgat ca să trec nivelul. #cheats

Sunt eu idiot, nu știu să folosesc telefonul? Sunt Apple idioți? Sunt Vodafone idioți? Unde se întâmplă eroarea? De ce nu se poate face o plată simplă de pe telefon?

DOI. Vreau să plătesc o factură pe un site cu cardul de firmă (ING).

Introduc datele cardului, nu-mi mai apare fereastra cu 3D Secure, cum apărea până acum, îmi apare o fereastră să accesez HomeBank ca să validez plata. Între timp îmi vine SMS cu codul de verificare 3D Secure. N-am unde să-l bag, dar el vine.

Intru în Homebank pe telefon, nu-mi apare nicio notificare, nimic. Intru și pe calculator, nimic. Mai încerc o dată, la fel – primit SMS cu cod, n-am unde să-l bag, în HomeBank nu-mi apare nicio fereastră de validare, nimic. Am renunțat.

Asta era în weekend, n-a fost deranj, dar azi mai am de făcut plăți că avem firmă și lucrurile costă. Tot la fel. Sun la ING și mă îndrumă o domnișoară să îmi fac alt cont de Homebank, pe persoană fizică, pentru că acolo îmi vine confirmarea de plată. De ce trebuie să am încă un cont, pe persoană fizică, de pe care să validez o plată pe care o fac de pe firmă?

Sunt curios ce logică are ING pentru treaba asta. Aveau prea puține conturi de client în sistem și au zis hai să ne dublăm clienții din pix? Vrea să cumpere cineva ING și plătește la număr de conturi de client? Dracu știe.

În loc de Lorand Soares Szasz, ăștia ar trebui să bage seminarii și cursuri de făcut bani. Să ne învețe cum să fii incompetent și milionar în același timp. Chiar vreau să știu care e secretul.


Comments

11 răspunsuri

  1. Fac bani pentru ca esti insistent sa’ti platesti facturile. Restul e UX on purpose.

    1. Avatar Andrei Chira
      Andrei Chira

      Și care e acel purpose? Să enerveze omul? De ce?

    2. Avatar Zaharia Vasile Gabriel
      Zaharia Vasile Gabriel

      Nu trebuie să vă enervați doar trebuie să-i ignorați aveți de unde alege , nu sunt singurii pe piață .

  2. Avatar Zaharia Vasile Gabriel
    Zaharia Vasile Gabriel

    Doar un sfat schimbați operatorul de telefonie mobilă , inclusiv banca , eu sunt abonat Telekom și cardul îl am la BT și vreau să spun că până în prezent nu am avut nici o problemă la orice fel de plată online , vă doresc o zi bună.

  3. Avatar Zaharia Vasile Gabriel
    Zaharia Vasile Gabriel

    Nu trebuie să vă enervați doar trebuie să-i ignorați aveți de unde alege , nu sunt singurii pe piață .

  4. Avatar Ionita

    Si eu m-as enerva , e stupid ce se intampla . Nu au bani saracii sa sustina partea de relatii cu clientul, sau au angajati care nu isi fac treaba. Eu le-as face reclamatie, scris, e-mail. Stiu ca ia din timpul meu, dar cel putin ii atentionez. Poate aia din varful companiei nu stiu ce se intampla. Asa ca mai multe reclamatii la aceeasi firma catre mai multe compartimente chiar si catre directori.

  5. I feel you.

  6. Avatar Octtavyan
    Octtavyan

    Deci m facut spume cu ing zileel astea am un singur cont de firma si contu de revolut. Nu mai pot face plati din ing din cauza tampeniei cu contu de homebank nu mai pot face topupup pe rev nimic . Tb sa imi fac cont pe per fizica, altul, desi am pe homebank pe firma ca sa?… incec sa imi fac cont online nu se poate tb sa mergeti intr-o sucursala…
    O s amerg sa inchid contu ca nu se poate asa ceva, atata incompetenta, a trebuit azi sa ma duc sa scot cash ca nu pot face nimic cu contu ala online ca nu am cont de homebank

  7. Avatar Cătălin
    Cătălin

    Și eu sunt clientul ING de câțiva ani buni. Referitor la notificări și chestii de genul, am auzit multe persoane cu iPhone care se plâng că nu primesc notificări pe aplicația ING fiindcă au iPhone, iar pe android primesc fără probleme. Eu din fericire folosesc android. Referitor la logica din spatele conturilor ING, are sens.. Conturile de persoana juridică se deschid pentru firmă, care în sine este o entitate, însă aceste conturi sunt administrate de o persoană fizică, administrator/unic asociat etc.. entitatea juridică nu poate gândi, deci nu poate lua decizii, iar persoana fizică este singura în măsură să ia decizii. Deci, persoana fizică este autorizată să facă operațiuni pe contul persoanei juridice.

  8. Da. O intrebare retorica. Locuiesc in North Dallas, casa in care locuiesc are 12000 sqf, iar impozitul anual e $35000. Toti vecinii au casele la fel de mari si chiar si mai mari…merg cu sotia la plimbare prin cartier si ma intreb frustat: ce fac astia de au bani sa cumpere o casa asa mare ( $2.000.000 and up)?! Si nu e unul sau 1000 sunt mult mai multi…ce fac si cum fac astia bani? O intrebare la care nu am gasit raspuns…P.S…casa nu este a mea…sunt doar tolerat – mai matur curtea, ud florile, „baiat in casa” cum se zice…Cand am ajuns in USA am inceput cu $15 pe ora…acum (dupa vreo 8 ani) traiesc „Visul American” adica salariul ala cu 6 cifre…Nu e rau pentru un „baiat in casa”! Cand am ajuns in SUA rudele( cu care locuiam) doar ma intrebau daca mi-am gasit „job”! Dar nu aveau nici un sfat sa-mi dea, nu aveau nici o relatie ceva…Nu a fost usor…baiatul mic care a venit cu noi( avea 20 de ani) a inceput la „Starbucks” apoi la receptie la Hilton, si in 2 ani a luat „Front Desk Manager”. Apoi s-a saturat sa tot perie toti indienii( aia din India ) si s-a mutat la o companie are ii oferea mai multi bani, concediu cat vrea, program lejer….si s-a saturat de bine si si-a dat demisia sa poata calatorii…sa mai „copilareasca” si el un pic cu fratii mai mari…A spart vreo $30000, bani de pe cartile de credit…si se gandea ca pleaca prin Europa, Asia si n-o sai mai dea inapoi….Ghinion…Bancile au inceput sa-l caute si sa-i spuna ca poate sa intre la „racoare” asa ca a facut rost de bani, si-a platit datoriile inclusiv banii imprumutati pentru „colege”…Face o „Academie” de „Butler” si spera sa -si indeplineasca visul american cand o termina ( dureaza 10 luni). Cerinta de „Butler” cu „Academie” e mare si plata pe masura..peste $100.000 pe an, beneficii, casa si masa…Dupa 5-7 ani ajungi la $150000-$250.000 pe an…Asta e un prim pas sa inteleg cum fac unii bani in „america”…Norocul pentru el a fost ca eu m-am intrebat cum fac astia bani pe aici si „i-am vandut pontul”. Am vazut un film odata….un sofer de mare boss tragea cu urechea la conversatiile avute in masina si baga si el bani in actiuni cum se sfatuiau milionarii….dupa vreo 20 de ani era si el milionar! Asta e un raspuns la dilema de mai sus- cum de fac prostii bani…

  9. Avatar Cetatean
    Cetatean

    Stii si tu… combinatii. Mare parte din banii facuti sunt prin/pe combinatii pentru ca „se stiu”, au pont etc. Stai si te uiti in Kaufland de ex… plasme de mii de euro… hmmm… asa mult o fi crescut vanzarea la carne de la plasme? Sau modifica niste randuri si imprejmuiesc cu zeci de panouri frumos desenate de sute de lei bucata… care vor fi aruncate dupa… interesant… nici un manager de costuri pe bune nu ar fi facut asta… Mai ales ca le e frica sa nu se fure pungile de 0.09 bani bucata… Dar in lumea reala afacerile sunt cam asa…. daca nu faci o comanda de x publicitate la firma y o sa ai mari probleme… chiar si tu K… un articol ca ai vandut expirate, un control OPC cu amenda de 30-40 mii lei… asa ca mai bine faci afise si cumperi plasme de la firme agreate de cei care iti dau telefon… Sau.. firma de apa canal Apa Nova board publicitar ca ei sunt compania de apa… ya right…fiind singurii… in majoritatea oraselor, ajunsi cu geamantane de spaga la nivel inalt… insa firma vreunui pesedache sau penelache avea nevoie de fonduri… :)) La banci e mai subtire, insa acolo au intrat si au locurile lor in CA incompetentii sustinuti de afaceristii securisti. E complexa treaba si urma banului ajunge la buget, caci din buget s etrag multele firme care fac bani pentru aia de fac bani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *