Cum poti sa nu-ti placa oamenii?

DilemeTe trezesti dimineata si te imbraci. Te sui in masina ta, de care esti tare mandru, si pleci la servici. Pe drum te saluta toata lumea si iti fac toti loc sa treci. Ceva parca nu e in regula.

Incepi sa observi ca toti au aceeasi masina ca si tine, aceleasi haine ca si tine, chiar si cararea o au pe aceeasi parte. Incepi sa intri usor in panica…

La birou acelasi lucru, toata lumea arata fix ca tine, vorbeste despre aceleasi lucruri ca si tine, sunteti de acord in toate privintele.

Ceva cu siguranta nu e in regula.

La supermarket pana si casierii sunt imbracati la fel ca tine, la difuzoare e numai muzica buna, din aia de care iti place tie, toti au telefoane la fel cu al tau, pana si pensionarii vorbesc despre lucruri care iti plac si tie.

Ce s-a intamplat?

Seara, la o terasa, toata lumea bea aceeasi bere ca si tine, vorbeste despre aceleasi lucruri ca si tine, mandri de telefoanele si masinile lor identice cu ale tale.

Viata e frumoasa, nu se poarta ochelari seara (decat daca porti si tu), nu se asculta manele (decat daca asculti si tu), nu se intampla absolut nimic diferit de ceea ce faci tu sau iti place tie.

Te bucuri ca ai devenit astfel tu insuti Dumnezeul propriei tale realitati.

E o viata foarte frumoasa dar nu pot sa nu imi pun o intrebare: cat va dura pana te vei sinucide?

PS: text scris mult mai de demult dupa ce am citit pe nustiuunde un fel de leapsa cu „30 lucruri care te enerveaza” si un dudutz avea vreo 20 de lucruri care incepeau toate cu „nu-mi plac oamenii care….”


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *