Andrei Chira

Blog personal

Un om simplu dintr-un sat de pescari

PersonaleDupa o seara la birt, in sat, Vasile a lu’ Ana lu’ Bijghir venea agale spre casa parinteasca, leganandu-se involuntar pe pegasul vechi mostenit de la tacsu’.

Bause. De bucurie ca Vanilla Ice nu era mort, asa cum il credea lumea.

Nenorocul lui, insa, fu faptul ca partea circulabila a partii carosabile era partial impracticabila, intr-o continua deformare spatio-temporala, la acest lucru ajutand mult si primaria comunei condusa, evident, de un hot, un escroc si un nesimtit. 3 in 1.

Trezindu-se in sant, Vasile incepu sa gandeasca analitic. Si sintetic. Usor abstract. Sinergic. Strategic.

– E vina lu’ Cucu’! El mi-a dat de baut, el sa vina sa ma scoata din sant. De ce mi-ai dat sa beu, Cuculeeee….!!! striga din sant in gura mare Vasile al nostru. Cu – cu- leeeee……..!!!! Sa moara Ciprian daca mai pun alcool in gura cat oi trai.

– Din cauza lu’ Vanilla Ice! El a scos melodie cu baietii aia din Anglia, dupa atatia ani cat l-am crezut mort cu totii. Din cauza lui am dansat, si eu cand dansez tre sa beu, fratica… Numa’ din cauza lui. Sa moara Ciprian daca mai schimb de pe Taraf TV cat oi trai io.

– Huo, hotii!!! Nesimtitu’ de primar, ala care numa la furat ii capu’, nu-i in stare sa faca o strada calumea in tot satul asta. Sa moara Ciprian daca nu emigrez daca mai iese odata escrocu’ asta.

– Si bicicleta asta tampita… cine dracu’ face biciclete asa naspete? Normal, ca-s romani, daca era o bicicleta nemteasca… ee he he… Neamtu’ tot neamt, frate. Sa moara Ciprian.

Ca in fiecare dimineata, la birt, Cucu deschide larg obloanele si da pe Taraf  TV. Vasilica apare in pas vioi, se uita gales la Cucu stergand tejgheaua si zice:

– Cucule’, breakdance n-ai?

Cucu, uimit, se intoarce usor spre rafturile cu sticle din spate, ridicand mana a lehamite.

– Numa’ ce se vede…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *