Cum să recunoști un comportament toxic

·

A ieșit Andrew Tate din arest și iar s-a umplut Youtube-ul de toți disperații după afișări care repostează rahaturi de-ale lui ca să mai prindă câțiva cenți de-o ciorbă.

În fine, în general reușesc să ignor clipurile cu ăștia, dar o fază mi-a atras atenția în mod special – un clip în care Andrew Tate zice cum o pune el pe femeie să-i facă 2 cafele și bea numai una, cealaltă o aruncă.

Iar motivația lui era ceva de genul – dacă eu sunt dispus să te apăr pe tine de oamenii răi care ne invadează casa și vor să ne fure și să ne violeze, atunci tu de ce nu poți să-mi faci 2 cafele? E atât de greu să-mi faci 2 cafele? Nu poți să faci atâta lucru pentru mine? Eu care fac atâtea pentru tine.

Chestia asta seamănă foarte mult a „future faking”, care e una dintre armele preferate ale narcisiștilor. E o tehnică de manipulare care se bazează pe promisiuni legate fix de lucrurile pe care vrea să le audă femeia, lucruri care contează pentru ea la un nivel profund (siguranță fizică sau financiară, familie etc).

Scopul este să obțină ceva în prezent, dar fără să facă ceva concret în prezent, și totodată să facă femeia să se simtă vinovată că nu face suficient pentru el și să se simtă datoare să facă mai mult.

Există specialiști care au explicat deja mai bine, așa că vă pun linkuri la clipuri de pe canalul lui dr. Ramani, unde explică foarte mișto tacticile narcisiștilor:

În special tinerele sunt predispuse la a cădea în aceste capcane pentru că nu au foarte multă experiență de viață și nu știu să facă diferența între un bărbat competent și unul care mimează competența.

De aia și vedeți pe Andrew Tate (sau pe oricare dintre clonele lui) spunând că idealul lor sunt fetele cuminți, pure. Nu fac asta pentru că sunt pedofili, ci pentru că tacticile lor nu prea funcționeză la femeile mai mature care au experiență suficientă și miros rahaturile toxice.

Sfatul meu personal pentru femei este să fie atente la cum le face un bărbat să se simtă.

Nu contează ce zice, nu te uita în gura lui, uită-te la acțiuni, la ce face concret și la cum te face să te simți. Ăsta e semnul dacă are sau nu un comportament toxic.

Dacă te face să te simți vinovată și datoare, degeaba îți spune că te iubește, că ești regina lui, soarele și luna. Aia e vrăjeală, mâine o să te facă iar să te simți prost.

Comentarii

4 răspunsuri

 1. Avatar al
  al

  Merci :), nu avem in lista canalul asta.

 2. Avatar Cornel
  Cornel

  Cum ziceam in comentariul din postarea ta de ieri, nu vrem sa ajungem ca ei. Oamenii aia sunt dusi (Tate’s brothers &Co). Dar, desi sunt niste extremisti, mare parte din lucrurile pe care ei le puncteaza in societatea de azi sunt valide.

  Narcisisti sunt de ambele sexe, si mare parte din manipularea de zi cu zi o fac femeile :)))

  Ca-i toxic sau nu, ca-i specific unui sex sau nu.. cu siguranta e nesanatos in cuplu .. sau orice tip de relatie…

  Am vazut anumite practici de manipulare, operate de angajatori angajatior .. sau invers …

  Permite-mi sa transform al tau „Sfatul meu personal pentru femei este să fie atente la cum le face un bărbat să se simtă.”

  in „Sfatul meu personal pentru oricine este să fi atent la cum te face oricine să te simti, indiferent de tipul de relatie.”

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Experiența mea personală e mai mult cu bărbați care au comportament toxic decât cu femei, dar ai dreptate, se întâmplă în mai multe situații și indiferent de sex.

 3. Avatar Victor
  Victor

  Noi, cei de astazi care vorbim aici, suntem niste invingatori ai violentei pentru incrucisarea celor mai bune gene.

  Asta cu toxicitatea este un concept modern dar de o gingasie inefabila fata de istoricul rasei noastre.

  Diferența între a fi barbat adevarat si a fi toxic este destul de mica, dar exista. Este unul din motivele pentru care multi baieti in loc sa invete sa devina barbati, invata sa devina femei.

  Cocalarii astia de Tate tocmai asta valorifica. Cati dintre „barbatii” zmei de pe aici ar fi in stare sa le sune la usa si sa le spuna: „Ba, ai parcat pe locul meu platit, iesi si muta masina…!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *