Andrei Chira

Blog personal

Voi cum stați cu răbdarea?

Am avut problema asa de mic copil, nu am răbdare deloc, vreau să se întâmple lucrurile instant. Mai ales după ce m-am prins de cum funcționează.

De exemplu, la faza cu investițiile, știu ce am de făcut, știu care va fi finalitatea, n-am chef să mai aștept 30 de ani până să se adune banul gros. M-aș „teleporta” direct în viitor sau cu 30 de ani în trecut ca să încep de atunci să fac ce trebuie să fac.

Și faza e că nu știu de ce mă agit atâta. Am de toate, casă, mașină, haine, nu-mi lipsește nimic, trăiesc confortabil, n-ar trebui să mă grăbesc nicăieri, dar am nevoie de multe ori să iau o pauză și să conștientizez asta, altfel lipsa răbdării mă aruncă într-un cerc vicios de agitație continuă.

8 răspunsuri

  1. Avatar Andrei Chira

   Tare, chiar mă gândeam la un articol pe subiectul emoție vs câștig.

 1. Avatar Victor

  Aceeasi problema o am si eu…eu zic ca este o problema a oamenilor cu o inteligenta superioara, anticiparea.
  Pe mine, de exemplu, d-asta nu m-au atras niciodata averile, le vedeam in fata ochilor si nu-mi aduceau nicio satisfactie vs efortul colosal depus. Ai vila si avionul apoi te ia ficatul si mori.

  Eu zic ca aici este cheia de a trai in liniste, constientizarea faptului ca vei muri….dar nu la nivel teoretic ci s-o simti cu adevarat. atunci orice agitatie pare ridicola, realizezi ca nu este nimic de castigat si te bucuri de ceea ce ai si de fiecare zi.

 2. Avatar Alexandru Tita
  Alexandru Tita

  Important e sa începi.
  O calatorie de 1000 de pași începe cu primul pas.
  Ceea ce contează e sa începi pentru ca pe parcurs experiență te ajuta sa crești si sa evoluezi. Nu e neapărat o kestie liniara, dar timpul e o variabila importanta care are impact asupra rezultatului final. La investiții ai 3 variabile: timpul, suma investita si randamentul. Daca asupra sumei si randamentului sa zicem ca poți acționa, asupra timpului nu poți :).
  Succes!

 3. Avatar Alexandru Tita
  Alexandru Tita

  Hai ne-a luat-o inainte Cristi Dascalu, da venim tare din urma…
  https://www.youtube.com/watch?v=LW_v3rh2T9A&ab_channel=CristianDascalu

  1. Avatar Andrei Chira

   Ce tare, explică oamenilor cărora le ia banii cum a devenit milionar luându-le banii.

  2. Avatar Alexandru Tita
   Alexandru Tita

   😁E win-win aici deci e ok.

 4. Avatar Constantin Gabor
  Constantin Gabor

  Bre… vezi sa nu-ti dea mniezo vreun necaz… ca sa intelegi ca esti de fapt bine… voluntariaza-te sau ceva! Apuca-te de cultivat pomi ca sa vezi ca natura lucreaza incet si bine. :) Io asta fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *