Voi cum stați cu răbdarea?

Am avut problema asa de mic copil, nu am răbdare deloc, vreau să se întâmple lucrurile instant. Mai ales după ce m-am prins de cum funcționează.

De exemplu, la faza cu investițiile, știu ce am de făcut, știu care va fi finalitatea, n-am chef să mai aștept 30 de ani până să se adune banul gros. M-aș „teleporta” direct în viitor sau cu 30 de ani în trecut ca să încep de atunci să fac ce trebuie să fac.

Și faza e că nu știu de ce mă agit atâta. Am de toate, casă, mașină, haine, nu-mi lipsește nimic, trăiesc confortabil, n-ar trebui să mă grăbesc nicăieri, dar am nevoie de multe ori să iau o pauză și să conștientizez asta, altfel lipsa răbdării mă aruncă într-un cerc vicios de agitație continuă.

8 răspunsuri la “Voi cum stați cu răbdarea?”

 1. Aceeasi problema o am si eu…eu zic ca este o problema a oamenilor cu o inteligenta superioara, anticiparea.
  Pe mine, de exemplu, d-asta nu m-au atras niciodata averile, le vedeam in fata ochilor si nu-mi aduceau nicio satisfactie vs efortul colosal depus. Ai vila si avionul apoi te ia ficatul si mori.

  Eu zic ca aici este cheia de a trai in liniste, constientizarea faptului ca vei muri….dar nu la nivel teoretic ci s-o simti cu adevarat. atunci orice agitatie pare ridicola, realizezi ca nu este nimic de castigat si te bucuri de ceea ce ai si de fiecare zi.

 2. Important e sa începi.
  O calatorie de 1000 de pași începe cu primul pas.
  Ceea ce contează e sa începi pentru ca pe parcurs experiență te ajuta sa crești si sa evoluezi. Nu e neapărat o kestie liniara, dar timpul e o variabila importanta care are impact asupra rezultatului final. La investiții ai 3 variabile: timpul, suma investita si randamentul. Daca asupra sumei si randamentului sa zicem ca poți acționa, asupra timpului nu poți :).
  Succes!

 3. Bre… vezi sa nu-ti dea mniezo vreun necaz… ca sa intelegi ca esti de fapt bine… voluntariaza-te sau ceva! Apuca-te de cultivat pomi ca sa vezi ca natura lucreaza incet si bine. :) Io asta fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.