De ce nu ma duc la referendum?

Saptamana asta am vazut pe diverse site-uri tot felul de motive pentru care sa nu te duci la referendum.

Motive foarte complexe, gandite, justificari, rationalizari, constientizari, etc…

Motivul meu e foarte simplu: nu-mi pasa.

Nu-mi pasa cine e presedinte, cine e primar, habar n-am cum il cheama pe prefectul de la mine din oras si nici nu ma intereseaza.

Niciun personaj din cele de mai sus nu are legatura cu viata mea.

Luni, dupa ce Basescu n-o sa mai fie presedinte, nu o sa dispara criza, nu o sa ti se mareasca salariul, bunica ta n-o sa aiba pensie mai mare, bancile n-o sa inceapa sa-ti dea credite cu buletinul ca sa mergi in Grecia sau sa-ti iei Audi.

Viata ta n-o sa se schimbe cu absolut nimic.

Va fi o zi ca oricare alta, o simpla zi in care niste hoti au inlocuit alti hoti, undeva departe, intr-o lume pe care o vezi la TV si crezi ca face parte din realitatea ta.

PS: Apropo, campania USL-ului este absolut superba, cred ca ati vazut panourile publicitare cu oamenii carora Basescu le-a furat pensia, salariul, demnitatea, etc… Foarte desteapta campania.


Comments

2 răspunsuri

 1. Avatar Andrei

  Andrei, ai dreptate. Se inlocuiesc niste hoti cu alti hoti. Eu votez deoarece sper sa votez un hot mai mic.
  Personal, as vota cu un hot care a facut un lucru bun cat de mic, decat altul care n-a facut nimic. In felul acesta mai „cerni” clasa politica.
  In Orice tara civilizata politicienii fura, dar mai lasa ceva in spatele lor sau macar fura mai putin.
  Un alt argument sa votezi ar fi sa pui totimpul pe cineva nou la putere. In acest fel, nu are relatiile deja facute ca sa fure, mai are nevoie de timp, ceea inseamna ca fura mai putin per total.
  Nu zic ca o sa ti se schimbe calitatea vietii odata cu politica, dar daca incurajezi oamenii sa voteze poate se misca lucrurile intr o directie mai buna. Poate se naste si un pic de patriotism, ca lasitatea ne caracterizeaza ca popor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *