Disneyland mi-a ruinat viața

Am fost un copil fericit.

Mereu zâmbeam. Toți cei care mă întâlneau îi spuneau mamei – ce copil special, zâmbește tot timpul, e amabil, respectuos.

Mi-am păstrat acea inocență de-a lungul timpului, până aproape de respectabila vârstă de 37 de ani.

Nu m-a deranjat nimeni, nu m-a supărat nimeni, am dus o viață liniștită în orășelul meu mic de provincie.

A fost frumos.

Apoi m-a pus dracu’ să strâng destui bani ca să mă duc la Disneyland.

Oameni care zâmbesc mereu, curățenie, civilizație, respect pentru muncă și pentru bani. Un orgoliu al calității care românilor le este complet străin. Probabil și complet ilogic. Un declic în creier care nu se declanșează.

Alexia voia un costum de prințesă Jasmine dar nu mai aveau mărimea ei la raft. Un angajat a căutat în depozit dar nu era nici acolo. I-am mulțumit resemnați și am început să ne uităm după altceva.

După vreo 10 minute de umblat prin tot magazinul am ieșit, gândindu-ne că o să mai încercăm a doua zi. În urma mea aud strigăte, mesio, mesio, și vine băiatul după noi pe stradă – am sunat la alt magazin și au mărimea dorită de dvs, mergeți la magazinul de după castel, cum treceți de castel imediat pe stânga.

Eu nici nu știam ce vrea de la mine, abia după ce am procesat ce mi-a spus mi-am adus aminte că e angajatul pe care îl întrebasem de costumul Jasmine.

El zâmbea și părea fericit că a reușit să ne ajute.

Doar o săptămână printre astfel de oameni. Nu e mult, dar e de ajuns.

De ajuns să nu mai fii fericit înapoi în Bacău.


Comments

8 răspunsuri

 1. Avatar Cătălin
  Cătălin

  Erai fericit în românismele noastre, evident când ajungi acasă și te lovești de aceleași ziduri.. firesc este să fii nefericit, însă cu timpul.. toate revin la locul lor.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Revin, revin.

 2. Acelasi soc il am si eu de cate ori revin din afara.
  Nasii mei, cu studii superioare, lucreaza in Italia sub pregatirea lor, nu iau bani din cale afara dar spun ca nu ar reveni niciodata in Romania.
  Acelasi motiv…

 3. România = Matrix Forever, episodul IV din serie… un coşmar din care ai totuşi ocazia să te trezeşti, dar adevăratul coşmar e cel cînd revii înapoi în… matrice !!!

 4. Come on…..daca mergi la Afi sau Plazza, Unirea sau orice alt magazin, oricand iti rezerva pt 48 h orice alta marime …..mai iesi si tu prin centru…..;) Oricum nu inteleg de ce DisneyLand ti-a ruinat viata? ce ai facut acolo? Ce ai pierdut?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Era o metafora.

 5. …respectabila varsta de 37 ani :)) …. si zeci de fraze memorabile plus subiecte citite de oameni la fel de tristi, ce cauta confirmari pe blog pentru viata lor banala.
  Nu ai absolut nicio treaba cu textul scris online, catusi de putin nativ. Nu iti lua din multul timp liber sa imi raspunzi, nu ma intereseaza feedback-ul.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   awww, ne-am suparat? de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *