Tu ești șeful!

the-boss-godfatherVreți să vă povestesc cum pierd eu bani?

E foarte simplu să pierzi bani, trebuie doar să le spui oamenilor adevărul în loc să le spui ceea ce vor să audă. Trebuie doar să NU le validezi alegerile, părerile sau ideile. Trebuie doar să fii vertical, serios și profesionist.

Intru zilnic în contact cu proprietari de site-uri care mă întreabă și îmi cer sfaturi și recomandări legate de performanța diverselor teme sau pluginuri WordPress. Cărora le spun ce e în neregulă și le recomand alternative mai bune.

Din păcate, oamenii nu vor să audă adevărul ci vor să li se valideze alegerile iar de cele mai multe ori adevărul nu se potrivește cu ideile lor așa că ajung să nu mai lucreze cu mine.

Pur și simplu se duc în altă parte, la altă firmă de găzduire, care „îi lasă” să facă ce vor. Le e rușine să-mi spună că nu sunt de acord cu mine, nu vor să mă supere sau jignească și aleg să lucreze cu altcineva.

Așa că vreau să fac un anunț în această zi sfântă de Paște, să scriu o scrisoare deschisă către toți proprietarii de site-uri.

Nu ești obligat să mă asculți pe mine.

Eu sunt doar un consultant de performanță. La fel cum un webdesigner este consultant de design sau un marketer consultant de marketing.

Tu ești proprietarul site-ului, tu alegi! Tu asculți ce au de zis consultanții și faci alegerea pe care o crezi de cuviință.

Tu ești singurul care știe toate datele problemei, tu îți știi obiectivele site-ului, tu îți cunoști publicul țintă, tu decizi.

Eu sunt doar un consultant.

Nu mă supăr dacă alegi să nu-mi asculți recomandările. N-am de ce să mă supăr.

Pentru că eu nu am preferințe, nu îmi place o anumită temă sau un anumit plugin. Eu mă ghidez după cifre, după teste. Recomandările mele sunt bazate pe teste nu pe preferințe personale deci nu am de ce sa mă supăr dacă ție îți place o alta temă sau un alt plugin. Nu îmi jignești preferințele, nu îmi rănești orgoliul, nimic.

Nu sunt copil că să spun că mie îmi place Mercedes și să mă cert cu ceilalți copii cărora le place BMW.

Nu e treaba mea, nu mă interesează. Eu sunt doar un consultant.

Tu ești șeful!

Așadar, dragi proprietari de site-uri, vreau să știți că nu vă oprește nimeni să faceți tot ceea ce doriți cu site-urile pe care le dețineți.

Nu se supără nimeni, nu aveți nicio obligație față de nimeni.

Cu siguranță nu față de mine.

the-boss-godfather
sursa foto

Comments

5 răspunsuri

 1. Avatar raducu427
  raducu427

  Ceva vag de ce spui tu la punctul 11:

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Toate punctele sunt tari. Ce ti-e si cu natura asta umana!

 2. Avatar Corina Trascalie
  Corina Trascalie

  Biserica nu invata ca saracia este buna. Sfintii Parinti, adica oamenii care au trait cu adevarat crestineste si au ajuns sfinti spun ca „Nici saracia nu te duce in rai si nici banii multi nu te duc in iad”. Foarte multi sfinti au apartinut unor familii bogate sau au fost inalti demnitari. Asa ca, din domenii in care nu ne pricepem este mai bine sa nu dam exemple.

 3. Prostul nu-l poate intelege pe destept.

  Omului primitiv, daca nu-i impartasesti convingerile, ii provoci neincredere.

 4. Avatar Cătălin Corozanu
  Cătălin Corozanu

  Fiecare îşi ştie afacerea şi direcţia încotro se îndreaptă. Rămâne la latitudinea sa să asculte unele sfaturi bune sau altele mai puţin bune.. Depinde în totalitate de el, succesul firmei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *