Care e cel mai mișto film de Crăciun?

Există o grămadă de alte filme făcute special pentru perioada asta, cu puțin romantism, cu puțină morală, cu puțin umor, care încearcă să prindă și să facă un ban cinstit. Dar e greu să dai jos clasicele, la fel cum e greu să-i dai jos pe Mariah Carey și pe George Michael din topul melodiilor de Crăciun.

Pentru copii sunt clasicele Home Alone, apoi moralizatoarele gen:

 • Ghost of Christmas Past
 • Miracle on 34th Street
 • It’s a Wonderful Life

Urmează romanticele, gen un prinț venit din trecut sau din altă țară care își găsește „prințesa” într-o fată simplă din New York (e mereu New York).

Apoi avem și comediile de Crăciun, gen:

 • Office Christmas Party
 • Bad Santa
 • The Night Before

Vin apoi și filmele de Crăcium mai horror (care de fapt sunt mai mult spre Halloween), cum ar fi:

 • Krampus
 • Gremlins
 • The Nightmare before Christmas

Pentru cine nu e fan clișee de Crăciun, există 2 mari și late filme care „nu sunt filme de Crăciun”:

 • Die Hard
 • Alien

Dacă n-ați mai văzut Die Hard de mult, uitați-vă la el, e obiectiv un film bun. Alien nu are nevoie de nicio recomandare.

După cum spuneam la început, există multe altele, pe toate nișele posibile. Filmul meu preferat de Crăciun este însă Love Actually.

Poate pentru că a apărut într-o perioadă în care eram într-o anumită stare mentală, poate pentru că blonda Keira Knightley semăna cu soția mea, poate că apasă pe butoanele care trebuie (fiecare dintre noi avem niște butoane, nu-i așa).

Poate că e toate aceste lucruri combinate, nu știu. Cert e că îmi place, îmi dă o senzație de bine, îmi induce o anumită stare de spirit. E un film despre curaj, despre curajul de a te expune, de a fi vulnerabil, despre curajul de a-i spune cuiva „te iubesc” sau „îmi place de tine”.

Nu e despre rezultat, nu e despre finalizare, despre happily ever after.

Indiferent de răspunsul pe care-l primești, tu ai făcut ce trebuia făcut, ți-ai arătat sentimentele, ți-ai jucat șansa, n-ai lăsat-o să treacă.

Love, actually, is all around us.


Comments

8 răspunsuri

 1. Seria Home Alone este pentru copii? :D

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Așa zic legendele, că ar fi film de Crăciun pentru copii.

  2. Eh…legende… :D

  3. Avatar Gabriel Bianu
   Gabriel Bianu

   Home Alone prinde si la copii din oamenii mari :) Chiar aseara am vazut partea 2.

 2. „Home Alone” este despre cum sa fii parinte iresponsabil :) Copiii, in general, nu prea se mai uita la filmul ala. Copiii, daca le dai o tableta/telefon/laptop sau ceva.. vor sta geana pe youtube, si nu vor face altceva, doar daca-i pui cu japca la filme, vor sta. Adultii, pe langa un pahar de tuica deaia buna de la tara, si cam asta e Craciunul.

 3. ”The Art of Racing in the Rain” e un cadou potrivit oricand

 4. De ce filmele de crăciun trebuie să fie cu crăciun, cu bătăi sau cu hoți. Pot fi despre familie și despre cum putem fi mai buni.
  Va recomand “Overboard 2018- Amnezie cu surprize. Un remake după un film vechi, foarte bun. O comedie romantică neașteptat de bine realizată excluzând anumite faze mai exagerate realizate pentru copii.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Filmele de Crăciun sunt filme de Crăciun pentru că acțiunea se petrece de Crăciun, se simte spiritul sărbătorilor etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *