iPhone SE – unboxing și primele impresii

Pentru un om care face chestii tehnice toată ziua nu prea mă descurc cu gadget-urile astea, frate.

Am făcut un unboxing ieri dimineață, când am primit telefonul, și după ce am migrat totul pe el nu mai aveam nicio poză și niciun film. Unii răutăcioși ar putea spune – vezi, dacă aveai Android, ecosistemul Google etc… nu aveai probleme. Le dau satisfacția asta, e adevărat, ecosistemul Google mi se pare și mie mai „reliable” decît iCloudul lui pește.

Așa că am împachetat din nou telefonul și am refăcut unboxing-ul de mai jos, un fel de unboxing second hand.

Primele impresii

Prima impresie e că e tare mic. E ca un telefon de jucărie, pentru copii. După ce ai folosit un telefon cu ecran mai mare, revenirea la 4 inch e ușor dezamăgitoare.

Ca să aveți puțin context, eu aveam iPhone 6 și Elena un iPhone 5 (prima mea dragoste).

iPhone SE se simte în mână la fel ca iPhone 6, un fel de plastic ușor, nu are feeling-ul ăla metalic care îmi place mie la iPhone 5.

E rapid, mi se pare că se mișcă mai bine decât iPhone 6. În schimb, touch screen-ul pare mai puțin calitativ. Am aceeași senzație pe care o aveam la iPhone 5, dacă am degetele puțin transpirate e frânată mișcarea. La iPhone 6 alunecă mai bine degetele.

Filmarea 1080p

Mi se pare la fel ca la iPhone 6… nu observ diferențe.

Filmarea 4K

Cam fracționează și se încălzește telefonul, nu mi se pare o soluție ok pentru filmat. Am urcat pe Youtube filmarea dar văd că o ia tot la 1080, nu-mi dau seama de ce, nu prea știu eu din-astea :(

Concluzii

Dacă îl folosești majoritar pe post de telefon, ca mine, e mișto. Încape lejer în buzunar iar mărimea îți permite să „butonezi” cu o singură mână. La iPhone 6 aveam tot timpul senzația de pericol, că sunt pe cale să-l scap, senzație pe care n-am avut-o niciodată la iPhone 5.

Dacă vrei să stai pe Facebook sau ce mai faceți voi tinerii din ziua de azi (LOL) atunci cred că e cam mic. Presupun că te obișnuiești și cu traiul ăsta precar dar parcă ar merge un ecran mai mare.

Bateria pare că ține bine, l-am încărcat joi la prânz iar acum (în timp ce scriu articolul) e vineri ora 14:25 și bateria e la 47%. UPDATE: sâmbătă la 11:48 am ajuns la 9% și n-am mai rezistat stresului și l-am pus la încărcat.

Înțeleg de ce se plângeau oamenii după lansare, ai senzația că faci downgrade, într-adevăr.

Deocamdată, i-am dat șasele Elenei și îl țin eu pe ăsta micu, vreau să mai testez, dar dacă nu reușesc să trec peste senzația de downgrade și peste ecranul mic o să i-l dau Elenei și îmi recuperez șasele de la ea.

Asta dacă o să mai vrea să se despartă de ecranul mare, după ce a prins gustul.

Merită?

Fără să-mi dau seama, am comparat mai mult iPhone SE cu iPhone 6 și asta e un pic „unfair”.

Dacă ai un iPhone 5 sau 5s în stare bună și poți lua măcar 800 lei pe el și mai faci și un deal cu Orange/Vodafone pentru iPhone SE (fidelizare, prelungire etc) ca să te coste relativ puțin upgrade-ul (4-500 lei), eu zic că merită.

Dacă ai un telefon cu ecran mai mare, probabil că nu merită. Oricum, în cazul ăsta, iPhone SE nici nu e făcut pentru tine, nu ești tu publicul țintă.

Apropo, era să uit…

VÂND iPhone 5, negru, 32 GB, cu toate accesoriile, 2 carcase + o cartelă Orange de 5 euro bonus – preț 1000 lei. E blocat deocamdată pe Orange dar îl deblocăm.


Comments

5 răspunsuri

 1. Pare mie sau n-ai instalat decat aplicatia de proftishare?! :D

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Elena are aplicatia Profitshare pe telefonul ei, eu nu am treaba cu din-astea.

  2. Avatar Postolachi Dumitru
   Postolachi Dumitru

   Eu am observat doar ING Home Bank :) dar tot despre bani e și aia :)

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Pe ecranul ala sunt cele mai accesate aplicatii, HomeBank e printre ele.

 2. Avatar Iulian Arvat
  Iulian Arvat

  Eu inca ma numar printre fanii telefoanelor de 4 inci. Folosesc foarte rar netul mobil pentru ca mai toata ziua am laptopul in preajma, si ca urmare nu vad de ce as folosi un telefon de 5 inci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *