Andrei Chira

Blog personal

Ce greșeală a făcut Apple cu iPhone

Citind review-urile la iPhone SE, lansat recent, m-a frapat o chestie.

Oamenii se plâng că Apple le-a tras țeapă, au scos un telefon cu un design vechi de 3 ani. Probabil că se așteptau să fie ceva rachetă, ceva nemaivăzut.

Mi se pare foarte tristă această sintagmă – design vechi de 3 ani.

Eu cred că designul iPhone 5 este cel mai mișto design al unui telefon – ever. E o operă de artă, o realizare de excepție a designului industrial.

Cred că Apple a greșit când a schimbat designul odată cu iPhone 6. Poate că au avut motive, ori tehnice ori de marketing, e treaba lor.

Dar iPhone 6 arată ca orice alt telefon, nu mai are unicitatea aia, diferențierea, nu mai simți metalul ăla solid și rece în mână.

Pana mea, seamănă cu Orange Hiro, care e un dispozitiv entry-level de 2 lei.

Și când te întorci la un super design balaurii se miaună că e „vechi de 3 ani”.

Good job.

iphone

6 răspunsuri

 1. Avatar Sorin

  Asta e o problema generala la Apple, pur si simplu au suficienti idioti care sa cumpere produsele lor, considerate ca fiind cele mai bune de pe piata, astfel ca politica lor este cea de a-si baga picioarele si pentru ca isi pot permite sa faca prostii. Pentru toti ceilalti care isi doresc o functionalitate cu mult mai buna decit „marul muscat” alternativele sint cu mult mai numeroase si cu pretul mai mult decit decente.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Cred ca tine mult de preferinte in toate disputa Android vs Apple.

  2. Avatar Iulian Arvat
   Iulian Arvat

   Tine si de buget si apoi de preferinte. Oricat mi-as dori in momentul de fata un iPhone SE, nu mi-l permit. Mai exista si varianta de a cumpara in rate, dar nu sincer nu m-as lega la cap. Eu cred ca daca am avea niste salarii babane, majoritatea s-ar indrepta catre iPhone.

   Legat de designul lui iPhone SE mie imi place foarte tare tocmai ca seamana cu designul lor clasic. Intotdeauna am considerat ca designul perfect era cel de la iPhone 4 dar sa fie putin mai subtire.

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   La prelungire abonament e destul de ieftin, eu asa l-am luat.

 2. Avatar Bluehand
  Bluehand

  eu tocmai am achiziitonat un sansung j5, ieftin, l-am laut defapt de pe olx nou cu 600 de lei, ceva luat pe puncte la Telekom cu 60 de lei de fostul proprietar…pentu ca mis e sticase iphonul 5 si nefiind asa snob sa-mi iau 6 cu 500E am zis hai ca 600 de lei merge un android nou cu garantie 2 ani.
  Deci sunt super multumit, nu e racheta, dar lolipop 5.1.1 zici ca e ios, asa de frumos se misca si de frumos ca design. ecran mare bateria nu ajung cu ea acasa dupa o zi cu mai putin de 40% ceea ce nu se intampla cu iphone…
  Mi-as lua iphone din nou? evident…

 3. Avatar Andrei Daniel
  Andrei Daniel

  Eu nu inteleg discutiile despre pret. Ca de ce costa atat, ce face de suma aia. Nu esti snob daca iti cumperi iphone. Daca ai bani iti cumperi daca nu, NU.
  De ce bugatti costa 1 mil, pt ca atat costa. Vrei bine, nu, Pa!
  Legat de iphone se, ai dreptate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *