Alexia are un radio de jucărie, cu microfon și chestii. Acum câteva zile, într-o dimineață, îl găsesc în bucătărie și îi dau drumul să ascult și eu o muzică în timpul micului dejun.
Radio Zu. Ceva cu Ministerul Faptelor Bune. Un liceu din nuștiuce oraș avea doar 500 de euro buget pentru un artist care să cânte la Bal.
Morar povestește cum a sunat el câțiva artiști ca să-i convingă să facă o faptă bună și să meargă pe 500 de euro la Bal dar nu a vrut nimeni. Vai dragă, cum nu vrea nimeni să facă o faptă bună, să ajute.
Ăsta e exemplul cel mai recent de cât de ipocriți sunt oamenii ăștia care vor să facă fapte bune.
Fapte bune pe banii altora.
Primesc și eu destule „oferte de colaborare”, să facem tot felul de proiecte mișto sau faine. Băi, îmi plac la nebunie cuvintele astea două – mișto și fain.
Tot vocabularul constă în fain, foarte fain sau super fain la oamenii care au inițiative din astea.
Inițiative pe banii altora.
Adică nu punem bani jumi-juma, nu investim împreună, nu facem o faptă bună împreună, nu, nu. Eu dau hosting gratuit, fac site-uri gratuit, suport gratuit, îți dau și ție hosting gratuit că, vorba aia, ești partenerul meu, și tu ce faci?
Păi cum adică eu ce fac, vine răspunsul vădit deranjat de impertinența întrebării. Păi eu am avut inițiativa, eu fac fapte bune, ajut, sunt alături de cei care au nevoie, mă gândesc la alții.
Ok, și eu sunt alături de familiile victimelor din Afganistan și îi păstrez în suflet mereu. Dar concret, ce facem? Ia pune tu bani de la tine și fă fapte bune pe banii tăi și pe timpul tău.
N-ai bani? Aha…
Păi dacă n-ai bani, poate că ar trebui să te concentrezi să te ajuți pe tine mai întâi. În loc să fii alături de alții și de problemele lor, de ce nu-ți rezolvi mai întâi probleme tale?
Dacă ai nevoie de bani, de ce nu îți concentrezi eforturile ca să faci mai mulți bani?
Și după aia să vedem cum reacționezi atunci când un alt mare samaritean o să îți propună să faceți proiecte faine pe banii ăia munciți de tine.
Exact.
Lasă un răspuns