Impresii după un seminar cu Lorand Soares Szasz

Am fost și eu în sfârșit la un seminar gratuit de-al lui Lorand Soares Szasz.

După cum poate știți, Lorand are ceva hateri, există articole pe net în care îi sunt desconsiderate abilitățile și expertiza, ca să mă exprim frumos.

Asta nu e din cauză că are mai mult succes, bani și conduce o mașină mai frumoasă decât haterii, așa cum s-ar putea interpreta. E o reacție firească a unor oameni serioși care pur și simplu nu pot să ia în serios ce zice Lorand.

Nu știu dacă Lorand le zice pentru că ăla e publicul care vine la seminarii sau e invers și vine acest tip de public pentru că el bagă clișeele respective.

Pentru cine nu știe despre ce public e vorba, e în general vorba de MLM-iști fani eterni ai dezvoltării personale care nu se dezvoltă niciodată, sunt în același punct, cel de „învățare”.

Ați stat vreodată de vorbă cu oameni de gen?

Pare că nu au creierul lor propriu, ci sunt controlați de la distanță de un creier central de pe nava mamă, care le transmite doar clișee de dezvoltare personală și ei le scot pe gură pe pilot automat.

N-am nimic cu dezvoltarea personală, dar la un moment dat devine repetitivă, obositoare, ridicolă și lasă impresia că oamenii sunt blocați mental într-un fel de zonă crepusculară.

În fine, să nu divagăm.

Cizmarul are pantofii rupți

Ajuns la locație, nu văd niciun semn / banner despre seminar, văd niște oameni în fața unei clădiri și mă duc și eu acolo.

Nu părea că acolo are loc (Centrul de Afaceri Bacău are mai multe clădiri) așa că sun la numărul din mailul lui Lorand de confirmare a participării. Nu răspunde nimeni.

Deja începe să se adune lumea, toți veneau în același loc pentru că vedeau că mai sunt oameni acolo. Se face fix, ar trebui să înceapă.

Plec înspre altă clădire și pe la jumatea drumului văd că iese un tânăr cu un banner pe care îl pune în fața ușii, zic – bun aici e.

Intru după el și îi zic, vezi că sunt o grămadă de oameni la clărirea cealaltă, du-te și cheamă-i aici. Mnea, am pus bannerul afară, îl văd ei și vin singuri.

La un moment dat în timpul seminarului Lorand zice că unii patroni se plâng de angajați, dar de fapt e vina patronului, el îi angajează, el le face training, el îi ține angajați.

Ironic, nu. Să faci 200 sau 600 de seminarii, nu mai rețin numărul, și angajatul tău de la intrare să fie incompetent.

Omul ăla trebuia să pună bannerul din timp, cu 15-20 de minute înainte. Mai trebuia să stea în fața ușii și să-i întâmpine pe oameni, sala de conferințe e după niște coridoare, lumea poate nu știe interiorul clădirii.

Iar dacă într-un email zici sună la nr ăsta dacă ai nelămuriri, ar fi bine să răspundă cineva la nr ăla.

Prea multe aberații

Nu vreau să judec prea aspru, nu știu cum m-aș descurca eu să vorbesc în fața oamenilor și să le povestesc de business, dar unele chestii pe care le zice Lorand sunt stupide.

De exemplu, zice la un moment dat că ar trebui ca atunci când cineva vrea să deschidă o afacere ar trebui să-și dovedească competența, că știe să conducă o afacere adică.

Să le dea Registrul Comerțului un fel de test, sau ceva de genul.

Nici n-am chef să-mi irosesc timpul explicând cât de aberantă e chestia asta. Alte chestii deranjante în discursul lui Lorand sunt constantele fanfaronade legate de bani, cifre de afaceri, milioane.

De parcă ar fi vreo competiție, vreun Campionat Național de Șmecherie, și trebuie neapărat să arate cine e mai boss.

Nu ești tu mai B0$$ decât alt B0$$

Suntem cu toții la același nivel.

Știu oameni care în perioada de dinainte de criza din 2007 nu puteau să stea la discuții cu săracii, ei lucrau numai cu zeci de mii de euro zilnic.

Faza amuzantă e că nu era niciunul antreprenor, erau vânzători de mașini, dar era o perioadă foarte bună și făceau rulaj destul de mare, ceea ce îi făcea să fie cu nasul pe sus de ziceai că fac parte din familia regală.

Și nu le-a spus nimeni că să vinzi pufuleți de 50.000 de euro pe lună, ăla e business; să vinzi Passat-uri de 50.000 de euro pe lună e… inevitabil.

Ideea e că banii pe care îi rulezi nu te fac mai deștept sau mai competent decât alții.

Nu sunt în targetul lui Lorand

Lorand ne bagă niște statistici – în 5 ani de la înființare 50% din firme dau faliment, nuștiucâte nu mai au activitate, nuștiucâte au sub 100.000 de euro și doar 4% sunt boși de boși și trăiesc viață de magnat.

Nimic de comentat până aici (poate doar sursa) dar vine Lorand și ne zice că dacă ai cifră de afaceri sub 100.000 de euro n-are sens, mai bine închizi firma și te angajezi.

Înțeleg logica lui, el poate vrea să prindă clienți pentru consultanță care au cifre de afaceri de cel puțin 100.000 de euro, ăsta o fi target market-ul lui.

Mie însă mi se pare că rezultatul e unul fix invers, nu atrage antreprenori serioși cu fazele astea.

Încearcă prea mult să impresioneze cu sumele rulate, cu cifrele de afaceri, cu heirupismul „să fim #1 din Bacău / România / Europa – să facem milionul de euro” și asta atrage fix naivii visători, fani eterni ai dezvoltării, săritorii dintr-un MLM într-altul.

Oamenii serioși știu că nu ai nevoie de cifră de afaceri de 1 milion de euro ca să-ți trăiești viața fericit și mulțumit, nu asta e măsura valorii tale ca om sau antreprenor.

Chestia asta cu banii mulți e un clișeu obosit de dezvoltare personală care atrage naivii ce visează la $$$, plaje tropicale, venituri pasive și alte expresii frumoase din manualul trainerului/speakerului/coach-ului/mentorului de dezvoltare personală.

Concluzie

Lorand mi s-a părut simpatic, vorbește frumos dar uneori incorect gramatical, în general spune lucruri corecte dpdv business și marketing, dar o mai ia și pe arătură.

Cam asta a fost impresia mea – că e un om relativ capabil care ar vrea să facă tranziția către un consultant serios de business, dar pur și simplu nu poate să renunțe la naivii visători, trebuie să le ia banii.

Nu e un lucru rău, doar că îi antagonizezi pe oamenii serioși.


Comments

38 de răspunsuri

 1. Un articol interesant, nu frecventez si nu agreez guru de genul asta…si da, iti impartasesc punctul de vedere, pentru mine nu conteaza banii peste ceea ce am eu nevoie, nu le vad rostul.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   E primul și probabil ultimul la care am fost și eu.

 2. A spus cumva si ce afaceri de milioane a facut el, infara de vandut iluzii si truisme fraierilor?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   E și asta o afacere ca oricare alta.

 3. Avatar Constantin Gabor
  Constantin Gabor

  Am fost si eu odata. Sunt de acord. Ma rog… io chiar am repulsie maxima fata de speech-uri cu tema antreprenoriat/dezvoltare personala… mai ales ca de multe ori acei speakeri au afaceri doar in domeniul asta (speaking). Pe langa faptul ca ma dispera visatorii de care zici (poate fiindca am fost si eu unul dintre ei acum vreo 6-7 ani?!?!). Oricum, io zic ca un teanc de carti bune + faptul de a munci la o afacere a ta (care produce experienta si skill) sunt net superioare unor seminarii din astea. O sursa buna de know how ar putea fi oamenii din domeniul tau care stiu sa rezolve niste probleme ultra specifice – insa nu toti sunt dispusi sa impartaseasca acel know how. De exemplu noi in ecommerce am „descoperit” niste trucuri pe care ne e cam greu sa le divulgam. :) Ni se pare ca ne creeaza un avantaj competitiv. Inchei: munca + cateva carti si networking cu „ai tai” = mult mai mult decat semanirii Lorand. (exemplu de carte: Zero to One – de Peter Thiel) Multzam!

 4. Avatar Elisabeta
  Elisabeta

  Știi care e faza?Că ai mințit în tot articolul.A,sau poate așa ai înțeles tu din ce a spus Lorand.Nu sunt o spălătă pe creier și nici o fanatică a dezvoltării personală,dar de și biblia a fost interpretată în mii de feluri,de aceea avem mai mulți ,,Dumnezei,,.Nu are rost să-ți disec tot articolul,însă Lorand nu vine și zice că ,,Dacă ai o cifră de afacere sub 1oo.ooo de mii de euro,n-are sens,mai bine închizi firma și te angajezi și-ți pot demonstra cu subiect și predicat că Lorand nu spune așa ceva.Îl am înregistrat cu chestia aceasta.Lorand spune așa că în cazul în care nu ai 2 milioane de euro moșteniți sau din alte surse,nu contează,când intenționezi să îți deschizi o afacere,să începi o afacere îți permiți să fii direct ANTREPRENOR,pt.că la 2 mil.de euro îți permiți acest lucru,îți permiți să angajezi de la început toți oamenii de care ai nevoie în firmă,sau aproape și îți permiți să faci și celelalte investiții necesare,materie primă,materiale consumabile,chirii,cheltuieli cu întreținerea,etc.ATENȚIE,,ANTREPRENOR,,NU MANAGER,NU ALTCEVA,NU ANGAJATUL FIRMEI,NU ADMINISTRATORUL.PENTRU ACESTE LUCRURI AI ANGAJAȚI. ANTREPRENORUL PRIMEȘTE DIVIDENTE ȘI SE OCUPĂ DE STRATEGIA, VIZIUNEA, DEZVOLTAREA FIRMEI PE TERMEN LUNG.SPER CĂ S-A ÎNȚELES PĂNĂ AICI.Însă,dacă nu ai acești bani pt.a începe o afacere,și vrei să devii antreprenor mai e cale lungă,și începi de jos din etapa de vânzător în care ești singurul angajat al firmei și te ocupi de toate,contabilitate,curățenie,etc.pt.că nu ai bani să angajezi pe alții,după care dacă te-ai descurcat bine aici,iar preocuparea ta principală este să vinzi,treci la etapa de team-leader,în care îți permiți câțiva angajați,urmare a profitului care l-ai făcut în prima etapă.În această etapă preocuparea ta este să angajezi oameni.Dacă te-ai descurcat bine în cea de-a doua etapă,cea de-a treia este de MANAGER unde preocuparea ta este să gestionezi oamenii,resursele,energia echipei și a firmei,obiectivele companiei,obiectivele managerilor din subordinea ta,etc.Cea de-a patra etapă este cea de antreprenor,unde firma funcționează fără tine,ai manageri și echipă care fac asta în locul tău.Lorand spune destul de clar,că dacă nu ai bani mulți pt.a începe o afacere mare de la început,trebuie să treci prin cele 4 etape,ca să devii antreprenor în sensul adevărat al cuvântului,și menționează clar că drumul prin aceste etape nu este ușor,că ai parte de multe provocări și de noi abilități în fiecare etapă,însă mai spune tare și răspicat că nu trebuie să renunți!Spune,însă că oamenii care încep o afacere de jos sunt copleșiți de provocările prin care trebuie să treacă,și aleg ei singuri să se întoarcă la un job sau freelancer.Renunță ei singuri,încă de prin etapa a doua-a,nu le sugerează Lorand.Lorand le sugerează să meargă mai departe.Dar dacă tu așa ai înțeles,e nașpa.Aveam pretenții de la tine,de aceea m-am și abonat la blocul tău.Nu-i țin apărarea lui Lorand și de fapt nimănui,că nu am nimic de câștigat să fac lobby aiurea,dar exact asta spune.Și există dovezi în acest sens.Referitor la dezvoltarea personală,pt.cei ce înțeleg mecanismele,și o pun în aplicare funcționează,dă rezultate!Acum bineînțeles sunt mulți care nu aplică,nu înțeleg,etc.,iar MLM-UL dacă gândești logic e o afacere că oricare alta,cu mici diferențe.Cine a ales să facă o afacere MLM,și s-a cocoșat numai pe asta,are și rezultate,adică câștigă bani suficienți pentru un trai decent,chiar și mai mult,depinde de fiecare în parte,de percepția fiecăruia,de timpul care-l investește,bani,ce obiective are.Nu știu de ce trebuie să criticăm întruna,deoarece Lorand spune chestii deja știute,nu sunt foarte multe lucruri noi,DEZVOLTAREA PERSONALĂ la fel,spune ce spune și psihologia.Dezvoltarea personală nu se limitează numai la ce visuri și idealuri au avut oamenii în copilărie și nu le-au atins,sau au,ci și la încredere în sine,EQ,etc. lucruri care le găsesți în psihologia zilelor noastre,dar când vorbesc psihologii despre asta nu-i mai critică nimeni.Lorand spune niște chestii pe care le faci prin facultatea de științe economice,diverse cursuri,prin psihologie,etc.Nu le-a inventat el,poate a mai adăugat din experiența proprie,dar multe lucruri sunt știute de mult,și mai mult decât atât se întâmplă în realitate ce spune Lorand și restul.Spun din experiență proprie și a altora.Deci de unde atâta critică?A probabil că nu a terminat o facultate și aici e buba.Lasă că au terminat alții trei și masterat și doctorate și degeaba,în societatea românească nu e loc pentru ei.Deci,cum e mai bine?Eu zic că e mai bine că Lorand,pentru că eu personal nu cred că mi-am scos investiția vărgată în școli formale,însă dacă mă apucăm de afaceri mai devreme,cine știe unde eram.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu e cazul să te inflamezi, nu am zis că 100% din oamenii care se duc la seminarii sunt spălați pe creier, sunt sigur că sunt și oameni coerenți.

  2. Mama madonna mia ce postaci are și Lorand ăla…

  3. Avatar Rolland

   Culcă-te dna ?

  4. Avatar Silvia M

   Am citit primele 5 randuri si am simtit ca-mi moare creierul si, ca sa il salvez, m-am oprit.

 5. Avatar Elisabeta
  Elisabeta

  Lucrurile astea le știam și fără să mi le spună Lorand,sau cei ce fac dezvoltare personală,sau MLM.Lorand,deși nu are facultate,o educație formală,a studiat pe cont propriu ceea ce vinde acum, a văzut în realitate,a studiat marketing,vânzări,psihologia consumatorului,etc.Nu le-a inventat el sau cel puțin nu pe toate.Diferența e că le-a structurat,le-a aranjat,le-a făcut inteligibile pt.majoritatea,anumite informații le-a pus într-un singur loc,și a atras clienți.Iar ceea ce spune,dacă stai analizezi logic,îl treci prin filtrul gândirii tale logice,realizezi că are dreptate.Dacă înțelegi bine,cum trebuie informația transmisă de el,și arunci un ochi în realitate,ai să realizezi că are dreptate. Personal cred că e un lucru pozitiv că se întâmplă asta în România.

  Eu personal am câștigat bani din MLM,a fost o experiență plăcută,cu excursii,cu întâlniri interactive, oameni frumoși,cu premii,numai că făceam asta part-time,pe lângă job,iar dacă nu te implici total nu ai cum să le faci bine pe amândouă,așa că am fost nevoită,să renunț la una dintre ele și am ales să renunț la MLM,însă am avut în echipă oameni care numai asta făceau și câștigau mult mai mult decât am eu salariul,fără să mai facă altceva.Vrei vânzări,vrei profit,păi dedică-te,implică-te,fă tot ce este necesar,dezvoltă strategii,și ai și profit.Pentru cei care nu au un job de ex.care să le asigure un venit constant,stabil,sau pt.cei care nu vor un job,ci o afacere,dar nu au bani,un MLM e numai bun.Nu-ți trebui bani de investit pentru început,dacă vrei să crești,INVESTEȘTI,dar tot pe etape merge și asta.Nu văd de ce atâta critică a MLM-urilor.Că sunt oameni și oameni și în MLM,avantaje,dezavantaje,minusuri,plusuri,asta e altă poveste.E la fel cum e peste tot, justiție, politică, sănătate, învățământ, administrație publică,etc.Personal MLM-urile mi se par afaceri strong,pentru că nu-ți asumi nici un risc,nu trebuie să investești decât timpul și energia ta ca să ai succes.Sunt afaceri MLM,care-ți cer o anumită sumă mică de 10-20 mil.lei la început pentru a cumpăra un pachet,dar sunt altele unde trebuie doar să te înscrii și să te apuci de treabă.Între doi antreprenori care acționează spre succes,iar unul investește 2 mil.euro în producție legume,să zicem,și vine ,,pesta porcină,,(glumesc aici),vine ceva,nu e ok clima,și pierde tot,și unul care se duce într-un MLM,are succes,nu are nimic de pierdut,că nu a investit nimic,sau chiar dacă pierde,pierde doar timpul și energia,nu și bani,care credeți că e mai câștigat?Personal văd cu ochi buni MLM-urile.

  Dezvoltare personală?Nimic nou sub soare.E psihologie pură.Singura diferență e că cei care fac dezvoltare personală nu folosesc un limbaj academic ca în școli,în care trebuie să stai cu dicționarul în mână ca să înțelegi ce vrea să zică,și să citești de câteva mai multe ori o pagină,dar de aceea există dicționar de economie,de psihologie,nu?Mai vin și cu o poveste personală,sunt mai expliciți,iar lumea înțelege mai bine mesajul.A,că nu toți o aplică asta e altă poveste.Nu te poate forța nimen să te schimbi,cum nu te forțează nimeni să te duci la dezvoltare personală.Pe mine una m-a ajutat în foarte multe chestii și sper să mă ajute și pe viitor.Nu trebuie să îți spună cei ce fac dezvoltare personală că o încredere în sine ridicată ține și de aspectul fizic sau o sănătate mai bună,ține și de câte kg ai,dacă ești fumător sau nu,cât alcool consumi,câte ore dormi,ce mănânci,etc.?Asta o știe oricine,o susțin doctorii,specialiștii,etc.Ei doar vin,întăresc cumva ceea ce e deja știut,actualizat la zi,structurează informația mai bine,te determină să acționezi în sensul bun.Personal,nu văd nimic rău în asta.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Articolul ăsta nu e un atac la Lorand, n-am nimic cu el, are un business ca oricare altul, nu mă deranjează. Sunt doar niște impresii după acest seminar pe care îl ține.

  2. Nu vreau să fiu rău, dar mă doare degetul făcând scroll la un comentariu cât o zi de post, dezlânat ca idei și redactare. Geez ce oameni prin MLM-uri..

  3. Avatar ifcosmin

   @Elisabeta – Lorand nu are nicio facultate? Ciudat, in toamna lui 2015 sustinea ca a facut 2 facultati la Cluj. O singura data am participat si mi-am dat seama ca ii fraiereste pe oameni si e un mincinos si jumatate.

   Cunosc oameni din breasla lui, care se ocupa cu tot felul de prostioare. Despre toti pot spune la fel – niste mincinosi. Imi plac oamenii corecti. Cu asta am spus tot.

  4. Scuzama dar tu poti investi in fundul luna de luna.Iar cand scoti profi de pe urma lui anuntane si pe noi?????

 6. Fraza asta m-a uns la suflet:

  “Pentru cine nu știe despre ce public e vorba, e vorba de MLM-iștii spălați pe creier și fanii eterni ai dezvoltării personale care nu se dezvoltă niciodată, sunt în același punct, cel de „învățare”.

  Fix acum vreo 5 minute dadusem de o reclama pe FB cu Lorand si mi-am amintit de un curs de-al lui la care am fost acum cativa ani. Era plin de “fani eterni” si vesnici visatori:))

  Dintre ei am reusit sa atrag 2 clienti (ca tot erau ei intr-o stare de euforie totala si planuiau deja cum sa-si cheltuie primul milion de euro si m-am gandit sa inceapa cu mine).

  So … se poate spune si ca am castigat ceva de pe urma cursului lui Lorand Soares Szasz :)

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Din orice experiență ai de învățat și de câștigat.

 7. Doamne, cata spalare pe creier … Pe langa faptul ca toate MLM-urile promoveaza produse de care n-are nimeni nevoie, exista si nesimtirea „vanzatorilor” care efectiv te agaseaza sa le cumperi produsul.

  Nu cunosc nici un antreprenor care sta sa-si piarda vremea la evenimente de genul, de obicei este ocupat sa munceasca.

  Ce afaceri de succes are dl. Lorand la activ, in afara de cursuri despre afaceri de succes ? Vreo statistica despre succesul obtinut de participantii la cursuri ?

  Sunt atatea carti de business, exceptionale, nu mai pierdeti vremea la evenimente gratuite unde se vorbeste despre generalisme.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   MLM-ul e un model de business ca oricare altul, nu am nimic împotrivă. Articolul nu e o critică asupra MLM-ului, amunzanți sunt ăia care se cred antreprenori deși sunt doar agenți de vânzări.

 8. Avatar Catalin

  Am fost și eu odată la un seminar al său. Da, chestiile generaliste erau de înțeles. Dar restul e doar marketing al sau pt a atrage clienti. Una peste alta.. fiecare cum se pricepe sa-si ia clienti. Si eu am firma, am facut-o inainte sa aud de Lorand, sunt constient de defecte dar si de succesuri. Asa ca ce zice el.. praf in ochi.

 9. Avatar Soimosan Cristian
  Soimosan Cristian

  Am aceeași părere ca și tine despre acest om. Pentru părerea asta am fost catalogat intr-un anume fel de mulți colaboratori. Cursuri care in viitor vor da naștere unor antreprenori cu complexe greu de depășit .

 10. Mi-a placut articolul, multumesc pentru postare.

 11. Avatar dragos leasa
  dragos leasa

  In domeniul asta: Dan Pena. Restul pierdere de timp! Parerea mea…

 12. Am fost si eu acum cativa ani la un seminar de-al lui. S-a nimerit sa filmez pentru cineva prezentarea. Mhm, generalizari, gramatica, lucruri ambalate frumos. Atat.

 13. Avatar Sebastian
  Sebastian

  Tipologia spech-ului lui e tipica cultelor neo-protestante; nimic nou sub soare…doar ca nu se mai fac trimiteri la Biblie ci se centreaza totul pe circuitul banului.

 14. Sa ma suga de pula minte lume ala și toți sugaci pupincuriști care au dat mana cu el și nu se mai spala de atunci

 15. Avatar ion din balon
  ion din balon

  habar n-am cine e domnul.e prima oara cand am auzit de el sau poate ii stiu fata dar nu il asociez cu numele. si sunt si eu un micro la 25k euro pe an…si nu intentionez sa ma angajez nici anul asta!

 16. Avatar Grig Zlamparet
  Grig Zlamparet

  Andrei, nu stiu care a fost scopul acestui articol, ce ai vrut sa ne transmiti, dar am observat ca ai avut o gramada de comentarii de toate felurile de la oameni de toate felurile.Eu o sa ma abtin din a comenta articolul sau persoana amintita in articol….
  Succese!

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Am vrut să scriu impresiile mele după ce am fost la un seminar de-a lui Lorand. Motivul pentru care m-am dus a fost curiozitatea, auzisem pe de o parte lucruri rele iar pe de altă parte laude. Așa a ieșit articolul ăsta, e strict impresia mea, nu am nimic cu el, din partea mea poate să trăiască 100 de ani și să facă 100 de milioane de euro pe zi.

   Acum te întreb și eu (serios, fără mișto) – tu ce ai vrut să transmiți prin comentariul tău?

  2. Avatar Grig Zlamparet
   Grig Zlamparet

   Andrei , este o intreaga poveste in care personajul principal este tot Lorand.

 17. Avatar Vadim Baitoiu
  Vadim Baitoiu

  Lorand Szasz sau cum îl cheamă m-a blocat pe Facebook și Instagram, după ce l-am rugat intr-un comentariu sa nu-mi mai insereze reclama cu rucsacuri ieftine. Nu țin minte formularea exactă, probabil am scris “la banii mei nu […]”, sa nu încerce sa mă atragă cu rucsacuri sau excursii gratuite.
  Ceea ce face acest tip de om este “negustorie și flecăreală” (nu este expresia mea, de asta in ghilimele). Nu am putut sa îl ignor pentru ca nu vreau sa îmi văd prietenii schimbați peste noapte, sa mă întâlnesc cu oameni care au învățat sa fie simpatici doar pentru a exploata.

 18. nu prea mai am timp sa citesc bloguri romanesti, dar cautand ceva pe google am gasit asta. :) Imi place cum scrii. Succes in continuare!
  Pe Lorand l-am auzit o data pe youtube si mi-a fost de ajuns. Cam multe greseli de exprimare pt gustul meu.

 19. Nivelul antreprenorilor si al cetatenilor din Romania e atat de scazut incat e nevoie de Lorand si altii zi de zi.
  Pentru multi e o revelatie, e o minune ce vorbeste el in seminarii.
  Nu toti oamenii sunt la nivelul la care sa poata privi lucrurile ca tine pentru ca nu le inteleg.

  In concluzie, nu sunt de acord cu cei care critica lipsta perfectiunii, sau a adevarului absolut, in conditiile in care suntem inconjurati de probleme si situatii care tin intreaga societate muuult sub limita de jos.

  Sunt de acord ca nu Lorand e standardul, obiectivul suprem al unui antreprenor, sau nu ar trebui sa fie… dar in general e muuuult de munca sa ajungi chiar si pana acolo… ceea ce momentan lipseste in general in Romania…

 20. Simu un escroc ce vinde vise nu are la baza nici un fel studii doar cele ale șmecheriei

 21. Lorand Soarez Szasz vinde cursuri. Ăsta e singurul lui business. N-a lucrat in viața lui în marketing sau vânzări in vreo companie. Nu are nicio pregătire economică sau în finanțe, vreun BA sau MBA. Are succes pentru că publicul lui țintă e tâmpit. Genul de indivizi cu studii medii sau cel mult o universitate privată Spiru Haret. Vinde iluzii natafletilor, omul e un escroc MLM. Coaching-ul e un domeniu plin de impostori fără profesie. A vinde cursuri e noul scam. Asta fac si Pera Novacovici si Daniel Pelivan. Anca Maftei. E plină piața de escroci, au invadat Instagram-ul. Vânzătorii de iluzii…

 22. Eu am urmarit „cursul de investitii” dar el si echipa lui dădeau informatii de clasa a 5a.
  Ce sunt investitiile, ce este s&p500. Nici o analiza financiara sau sa ne interpreteze un statemant gen balance sheet cash flow statemant. S&p500 cu randament 10% lesin.
  10% reinvestiti? Cum sa reinvestesti daca ai un yield de max 2% max dividendul primit apropo dupa taxa (exclus acc etf). „Expertii „fara o analiza adanca sau ma rog minima financiara sau sa ne explica bazele. La domeniul ecesta trebuie sa inveti mai mult ca un avocat. Foarte muuult sa ai rezultate bune. Deci cursul lai de investitii =0

 23. Avatar review trustpilot
  review trustpilot

  Va rog dati review-uri pe trustpilot, eu nu mai pot sa imi recuprez bani, iar termeni si condițiile lor nu sunt clare….

 24. Avatar Valentin

  Dacă Lorand transmite în asa fel încât sa-i determine pe participanți sa și acționeze, ca aceștia sa și pună în practica, ce au invatat la seminar atunci cred ca Lorand își face foarte bine treaba. Nu numai pentru afacerea lui dar și pentru a desfășura o acțiune reciproca și etica.
  Eu cred ca este de foarte mult timp pe piața și cred ca are succes, altfel nu ar fi trecut de testul timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *