Magazin online de vanzare

Online

In articolul scris saptamana trecuta despre cum sa-ti deschizi un magazin online am recomandat o aplicatie e-commerce comerciala in dauna solutiilor gratuite, open source, atat de folosite de toata lumea.

Stiti de ce?

Pentru ca in cazul solutiilor open source poate dura si 3-4 luni pana sa incepi sa scoti profit. Poate chiar si mai mult. Gratuitatea platformei poate fi o capcana si de fapt economia de bani facuta sa nu fie reala.

Daca pui in balanta urmatoarele situatii, care ti se pare mai buna?

 1. dai un ban si incepi sa faci bani din prima zi
 2. nu cheltui nimic dar pierzi luni intregi pana pui la punct magazinul, timp in care nu produci nimic

La inceputul lui 2007, cand am decis eu sa-mi deschid magazin online, am inceput sa-l construiesc singur dar dupa jumatate de an de frustrari, in august, mi-am cumparat o platforma la cheie, am bagat produsele si am inceput sa vand din a 2-a zi. A costat 499 euro + tva dar pana la sfarsitul anului deja imi scosesem banii pe platforma si iesisem si pe profit. Ma gandesc acum ca daca as fi facut pasul asta din prima, de la inceputul anului, as mai fi prins inca 6 luni de vanzari bune (era o perioada buna, inainte de criza), in loc sa le irosesc invatand php, css, html, etc.

In afara de a-ti construi singur magazinul sau de a cumpara o platforma de e-commerce la cheie mai exista inca o metoda de a avea un magazin online – aceea de a cumpara un magazin online existent pe piata. Presupune o investitie mai mare dar banii vin din prima zi pentru ca magazinul existent are deja o baza de clienti si vanzari.

Cand am scris articolul recunosc ca am ignorat fara sa vreau solutia asta dar am primit recent pe mail o oferta de la cineva care doreste sa vanda un magazin online. Eu nu sunt interesat, am alte planuri si alte directii de afaceri, asa ca am decis (cu acceptul proprietarului) sa fac public anuntul asta de vanzare, poate e cineva interesat.

E vorba de un magazin online de fashion, de tipul flash sales, cu reduceri de pana la 80% din pretul de retail al unor branduri mari de imbracaminte, incaltaminte si accesorii.

Magazinul are in jur de 27.000 de membri inregistrati si face in jur de 1000 euro profit lunar deci intr-un an de zile ar trebui sa iti scoti investitia.

Pretul de vanzare al magazinului online este de 11.000 euro.

Mai multe detalii se pot cere pe mail.


Comments

3 răspunsuri

 1. Avatar Dresuri Dama
  Dresuri Dama

  Ofer spre vanzare magazin online fashion + pagina Facebook 20k likeuri.

 2. Avatar Petre

  Bună ziua!
  Ca editură mica, suntem interesati de un magazin online de comercializare carti în două formate:
  a) Carti tiparite (LIVRARI prin posta, curier sau direct, PLATI online, ramburs etc.),
  b) Carti electronice (LIVRARI prin email, descarcari de pe site etc., PLATI online etc.).
  Plata online sa se poata face cu cardul. Produsele/cartile la vanzare sunt foarte ptine (cca. 100 carti).
  Suntem intererati doar de un site cu strictul necesar, dar la preturi minime.
  Dispune de domeniu și hosting. Suntem interesati inclusiv de solutii open source.
  Asteptam raspuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *