Andrei Chira

Blog personal

Ce ne-a lasat comunismul

PersonaleDe anul trecut, din toamna, am inceput s-o ducem pe Alexia la gradinita. Din septembrie pana acum nu stiu daca a mers o luna la gradinita, adunate zilele.

Cine are copii stie, merg 2-3 zile apoi stau acasa bolnavi 2-3 saptamani. Si tot asa.

Principala problema sunt parintii care isi duc copiii bolnavi si-i lasa acolo, ignorand complet faptul ca abia stau pe picioare. Am vazut copii cu mucii pana in gura sau cu febra lasati de bone, bunici sau mame care stiu ca nu lucreaza deci ar putea sa-i tina acasa.

In fine, eu n-am zis nimic nimanui, fiecare dupa cum il duce capul, nu despre asta e vorba in articolul asta. Insa probabil alti parinti au facut presiuni la educatoare si a aparut zilele astea o asistenta care se uita la ei si ii verifica la intrare.

Acum vine chestia tare.

Asistenta se uita in gatul lor cu ajutorul unui pix roz pe care il baga in gurile tuturor. Acelasi pix, in gurile tuturor copiilor.

Ce legatura are asta cu comunismul?

Uite asta e esenta mostenirii comuniste. Ne-am obisnuit sa facem lucrurile doar ca sa fie facute, sa bifam pe o lista ca le-am facut, sa aveam o hartie pe care sa scrie ca s-a realizat. Avem o gramada de realizari.

Pe hartie!

Nu mai conteaza obiectivul real, adica sa nu se raspandeasca boala si sa devina epidemie.

Conteaza doar sa apara pe hartie ca ea a fost acolo si s-a uitat la copii. Deci si-a facut treaba, poate chiar si sa ceara marire de salariu pentru ca in loc sa stea la cafea la 8 dimineata a trebuit sa munceasca.

Si asta nu e singurul exemplu.

Statul Roman functioneaza, INCA, dupa aceleasi principii comuniste ale realizarilor pe hartie.

La stat se angajeaza si se avanseaza nu pe merite ci pe hartii. Ai hartie care zice ca esti meserias? Super!

Ai o hartie care zice ca ai publicat o lucrare, chiar si copiata? Beton, pe baza hartiei iti mai dam o diploma care sa ateste ca esti specialist in domeniu. Mai fa tu un referat ca sa mai iei o hartie care sa-ti permita sa iti dam o alta hartie care sa ateste ca esti si mai specialist si sa-ti marim salariul (teoretic, pentru ca practic trebuie sa-l mai scadem pentru ca nu sunt bani la buget).

Asta e mostenirea comunista, nu ne pasa de chestiile reale, de problemele care trebuie rezolvate ci doar de hartia pe care scrie ca problema e rezolvata.

Vine Ponta cu niste hartii pe care scrie crestere economica 3,5%?

Perfect! Nu mai conteaza ca moare lumea de foame, pe hartie scrie clar, negru pe alb, ca lumea o duce bine, ca nu mai e criza.

Sugiuc fraierilor cu realitatea voastra, ce, nu stiti sa cititi? Scrie ca o duceti bine.

3 răspunsuri

 1. Avatar Eugen

  Deci am sarit la acest articol de la ala cu Kaufland.
  Si chiar te rog sa imi raspunzi:

  Deci am inteles ca Romania o duce rau.
  Dar comparativ cu cine ?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   :) Buna intrebare.

   Comparativ cu asteptarile pe care le avem despre cum ar trebui sa fie viata, cred.

  2. Avatar Paul

   :-) Mi-ai scos niste zambete sincere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *