Andrei Chira

Blog personal

Proiectul Catalog Magazine Online

Pe Mujo avem o sectiune care se cheama catalog magazine online, unde sunt listate, evident, magazine online de fashion, impartite pe categorii (imbracaminte, incaltaminte) si subcategorii (rochii, fuste, cizme).

Cum e acum

Partea nasoala e ca tot catalogul asta e conceput cam prost pe partea de administrare, in sensul ca modificarile trebuie facute manual: magazinele intra si ies din 2Parale si trebuie adaugate/scoase din catalog, stai si cauta in ce subcategorii erau (fuste, rochii, paltoane, ce mai vindea) si elimina-le din fiecare.

Fiecare categorie e de fapt o pagina in care sunt asezate logo-urile si descrierea fiecarui magazin cu link spre magazinul respectiv. E mult de munca, e migaloasa si enervanta si trebuie simplificata si automatizata, ca asa e frumos.

Ce vreau sa fac

Vreau sa fac ce e normal si anume ca fiecare categorie (imbracaminte, incaltaminte) sa fie o categorie WordPress si fiecare magazin sa fie un articol/post (cine stie structura WordPress stie ce vreau sa zic).

Astfel, e mult mai usor de administrat.

Ok, ce trebuie facut?

Ma gandesc ca se poate face cu custom post types si custom fields. Bine, varianta super usoara e sa folosesc chiar postari standard si categorii standard cu un template custom, dar vreau sa le tin separate.

Nu sunt programator dar ma pricep destul de bine la Wordpress, care este o platforma destul de usoara si intuitiva si as vrea sa incerc macar sa demonstrez ca se poate face chiar si de cineva care nu e de meserie. Exista pluginuri pentru aproape orice (majoritatea gratis), exista tutoriale, exista exemple de coduri…

Bun, deci de ce am nevoie…

Custom post type – magazine online

Custom fields – nume, poza/logo, descriere, link

Custom taxonomy – rochii, paltoane, botine (categoriile)

Bun…Sa incepem.

…………………………

Dupa jumate de ora (din care 20 minute sunt cautari pe Google) …

Am facut toata treaba cu un plugin numit Types, care te ajuta sa creezi custom post types, custom fieds si custom taxonomies fara sa scrii cod ci doar dand clickuri.

Credeam ca o sa fie mai complicat. Sunt usor dezamagit.

Urmeaza partea mai grea. Vreau sa creez un template special pentru listarea custom post type-ului creat ca sa fie afisate magazinele frumos in grid si la click pe logo sa duca direct la magazin nu la pagina postarii.

Partea asta grea se poate simplifica masiv. Cei care au creat pluginul Types au si un plugin numit Views, care nu mai e gratis, ci e 49$, plugin care te ajuta sa afisezi aceste custom post types pe care le-ai creat in diverse template-uri customizabile.

Adica exact ce vreau eu. Totusi, unde mai e distractia.

Ideea este sa demonstrez cate chestii poti face cu WordPress + un alt lucru pe care o sa-l dezvalui la sfarsit.

However, daca nu reusesc in 3-4 ore, o sa cumpar pluginul sau sun specialistii… n-am chiar atat de mult timp de pierdut cu demonstratiile.

Dar e prea tarziu azi, ma culc si reiau provocarea odihnit in alta zi.

UPDATE: nu se poate face. lol.

Se poate, si e usor de facut, insa ca o pagina gen portofoliu, unde sa fie listate magazinele.

In forma in care vreau eu sa o fac, din pacate, nu se poate. Eu nu vreau sa listez doar magazinele ci vreau sa listez fiecare sectiune a fiecarui magazin.

Se poate face dar nu in asa fel incat sa fie mult mai usor de administrat, de fapt asta era obiectivul.

Mda, demonstratie esuata.

Un răspuns

  1. Avatar Maxu

    Nu-i nimic. Ideea e buna plus ca am avut timp 2h sa imi clatesc ochii prin Mujo