Andrei Chira

Blog personal

Ce rechini o fi supărat Cobra?

Acum 20-21 de ani am lucrat la un videochat. Stați liniștiți, nu ca talent, ca administrator de rețea. Nu țin minte să fi fost vreodată vreo problemă cu fluxul de fete, să fi avut nevoie de angajate și să nu se găsească. Umbla vorba din gură-n gură, fiecare mai aducea o prietenă și tot așa. Pentru că se făceau bani și toată lumea voia bani.

Multe fete nici nu erau pe Adult, stăteau pe Friends & Family, unde discutau povești cu diverși, unele au ajuns prin State, Canada sau Australia, măritate cu băieții. Aveam fete care făceau și 2000 dolari pe lună, care și acum sunt bani buni, darămite acum 20 de ani. Eu aveam salariu 125 dolari și era mult, mai mult decât câștiga mama sau tata.

Ideea e că nu era nevoie să prostim pe nimeni cu metoda Loverboy, să sechestrăm sau să abuzăm, nu asta era problema în afacere. Problema e că domeniile asta cu muncă puțină și profit mare atrag rechinii.

E ușor să mergi pe sub radar o perioadă, să faci niște bani și să ajungi să crezi că ești mare boss, tigru între tigri și leu între lei, rege-n junglă și-n savană. Dar vine un moment când afli că marii prădători sunt alții și tu doar o gazelă cu ceas sclipitor și mașină roșie.

Când au intrat țiganii peste șefii mei în vila luxoasă unde se făcea videochat, fix în ziua de salariu, și le-au pus sabia la gât, le-au cam sărit afacerile din cap. Ne-am dat seama că de fapt noi suntem IT-iști și mai bine ne găsim de muncă prin IT, că e mai sănătos pentru jugulară.

Nu zic că Andrew Tate nu a făcut faptele de care e acuzat, zic doar că nu cred că era nevoie să le facă, se găsesc mereu fete care vor să facă bani. N-am văzut aproape nimic din ce posta el când era pe val, eu fiind oarecum într-o bulă în care nu urmăresc pe nimeni și nimic în afară de WordPress, dar am prins la un moment dat o fază în care mi s-a părut toxic. Deci poate a făcut, nu pentru că ar fi avut nevoie, ci pentru că așa e el. Evident, asta nu înseamnă automat că a făcut faptele de care e acuzat, verdictele nu se dau după impresii și presupuneri, ci după dovezi.

Ce vreau să zic e că Andrew ar fi trebuit să studieze mai bine cultura și civilizația română, începând cu maestrul Nicolae Guță. Atunci când tu te crezi rege, vine garda să te lege. Lupii, băi! Sau rechinii, depinde.

4 răspunsuri

 1. Avatar marius raducan
  marius raducan

  L-am auzit pe Tate spunând, în inconștiența lui, că ar fi ușor să faci bani. Din grandomania lui mai izvorăsc și tot felul de sfaturi de afaceri care nu spun altceva decăt că banul tot la ban trage. Ori asta e un atentat direct asupra imaginii de meritocrație pe care elitele se străduiesc din răsputeri să o construiască și să o întrețină, chipurile, muncești din greu și numai prin staruință, perseverență și inteligență reușești să-ți câștigi locul pe care îl meriți. Adevărul evitat este acela că în capitalism cei selectați și răsplătiți sunt norocoșii, ori că te-ai născut în contextul în care trebuia, ori că ai izbutit pe cont propriu. Cu asta a deranjat Tate, zic eu, căci altfel, e un soldățel foarte util propagandei pentru individualsim, competiție și stoicism fără limite.

  1. Avatar Andrei Chira

   Nu cred că există conspirații, doar indivizi cu interese comune.

 2. Avatar Valeriu

  Vorba din popor zice ca gura bate curul. A venit cu impresii si bășini și a deranjat „finanța” locală. Aia i-au facut imediat cheie, fiind vorba de mulți bani.
  Va pleca în șuturi și de aici cum s-a cărat din Emirate sau din UK.
  Desigur va prosti lumea în continuare cu inculta mondială, lupta lui și alte manele expirate.

  1. Avatar Andrei Chira

   Mai există destule țări corupte cu fete frumoase și sărace, la fel cum există și suficienți băieți supărați pe femei care să se uite în gura lui și să pună botul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *