M-am mutat de la părinți cam în același timp în care mi-am deschis firma.
Astfel, puținii bani pe care îi aveam sau îi făceam au mers pe dezvoltarea afacerii și nu pe amenajarea casei, mai ales că stăteam cu chirie. Toată bucătăria a fost luată la mâna a doua de la un prieten – corpurile de mobilier, aragazul, frigiderul.
Când ne-am cumpărat apartament, am refăcut baia și am pus parchet în 2 camere dar fiindcă era mijlocul lui decembrie și am vrut să ne mutăm înainte de Crăciun am lăsat bucătăria așa cum era făcută de fostul proprietar.
Cu timpul, a început să mă deranjeze foarte tare pentru că este al naibii de urâtă. Mi-e și rușine să pun o poză, foștii proprietari erau mari fani maro-roșiatic, totul e maro-roșiatic în casă: parchet, uși, gresie, întrerupătoare, totul culminând cu o faianță roz în bucătărie.
Am pus deoparte ceva bani anul trecut așa că ne-am hotărât să rupem blestemul maroniu-roșiatic și să renovăm bucătăria.
Obiectivele mele ar fi:
- să fie frumos
- să maximizăm spațiul
- să nu rămânem fără bani
Să fie frumos înseamnă că vreau niște culori neutre, nuanțe deschise, ceva simplu, minimalist.
Fiind o bucătărie mică, 7 mp, vreau să folosim cât de eficient putem spațiul dar fără să-l încărcăm. Dacă e să aleg între a încărca locul cu spații de depozitare și a arunca dintre lucrurile pe care le deținem, aș aleg să arunc și să păstrez doar strictul necesar.
Ultimul obiectiv este să nu spargem banca și să băgăm bani în apartamentul ăsta cât nu face. E foarte ușor să te lași purtat de val și să zici da la tot felul de SF-uri prin bucătărie.
Cam asta ar fi, o să urmeze o serie de articole cu renovarea bucătăriei pe măsură ce înaintăm în proiect.
Lasă un răspuns