Renovarea bucătăriei – obiective

M-am mutat de la părinți cam în același timp în care mi-am deschis firma.

Astfel, puținii bani pe care îi aveam sau îi făceam au mers pe dezvoltarea afacerii și nu pe amenajarea casei, mai ales că stăteam cu chirie. Toată bucătăria a fost luată la mâna a doua de la un prieten – corpurile de mobilier, aragazul, frigiderul.

Când ne-am cumpărat apartament, am refăcut baia și am pus parchet în 2 camere dar fiindcă era mijlocul lui decembrie și am vrut să ne mutăm înainte de Crăciun am lăsat bucătăria așa cum era făcută de fostul proprietar.

Cu timpul, a început să mă deranjeze foarte tare pentru că este al naibii de urâtă. Mi-e și rușine să pun o poză, foștii proprietari erau mari fani maro-roșiatic, totul e maro-roșiatic în casă: parchet, uși, gresie, întrerupătoare, totul culminând cu o faianță roz în bucătărie.

Am pus deoparte ceva bani anul trecut așa că ne-am hotărât să rupem blestemul maroniu-roșiatic și să renovăm bucătăria.

Obiectivele mele ar fi:

 • să fie frumos
 • să maximizăm spațiul
 • să nu rămânem fără bani

Să fie frumos înseamnă că vreau niște culori neutre, nuanțe deschise, ceva simplu, minimalist.

Fiind o bucătărie mică, 7 mp, vreau să folosim cât de eficient putem spațiul dar fără să-l încărcăm. Dacă e să aleg între a încărca locul cu spații de depozitare și a arunca dintre lucrurile pe care le deținem, aș aleg să arunc și să păstrez doar strictul necesar.

Ultimul obiectiv este să nu spargem banca și să băgăm bani în apartamentul ăsta cât nu face. E foarte ușor să te lași purtat de val și să zici da la tot felul de SF-uri prin bucătărie.

Cam asta ar fi, o să urmeze o serie de articole cu renovarea bucătăriei pe măsură ce înaintăm în proiect.

 


Comments

6 răspunsuri

 1. Acum am inteles, dar ce spui de o poza dupa?

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Abia astept sa pun o poza dupa. Dar mai avem pana atunci, probabil pe la sfarsitul lui mai o sa terminam.

 2. Las-o-ncolo de bucatarie :), mai bine faci un articol despre vizita istorica in Cuba a presedintelui Obama.
  Acolo as avea cateva de spus.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Nu ma mai bag in subiecte din-astea.

 3. Avatar Andrei Daniel
  Andrei Daniel

  Subiectul renovat e unul delicat pentru mine, in septembrie 2015 am inceput renovarea apartamentului cu 2 camere in care stau si pe 3 decembrie am reusit sa ne mutam. Am intarziat datorita romanilor neseriosi care nu stiu sa respecte termenele si sa isi faca treaba cum trebuie. Iti mananca timp, dar vorba aia, nu o faci in fiecare zi!

 4. Avatar Farcas Gelu Danut
  Farcas Gelu Danut

  Exact tema care ma intereseaza pe mine, am inceput (merge greu) un catalog online cu firme (inscriere gratuita) care fac mobila la comanda, asa ca ma intereseaza detalii.
  Daca va place cum lucreaza, recomandati-le http://www.mobila-la-comanda.net (puteti sterge comentariul ca sa nu spuna lumea ca ii fac reclama mascata).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *