Să scriu și eu ceva despre Uber

Mă oftică hype-ul ăsta hipsteresc din jurul UBER.

Tot ce citești despre Uber sunt review-uri super hipsterești de genul …

Vai, ce poveste frumoasă de viață are șoferul.

Pana mea, nu a întâlnit nimeni niciun șofer care să tacă din gură și să te ducă unde vrei? Chiar toți șoferii sunt „oameni super faini” cu „povești minunate”?

Cu toate astea, înțeleg totuși de unde vine încântarea asta exagerată. Uber schimbă regulile într-un mod care are un impact major asupra unui întreg domeniu.

Banii serioși din taximetrie nu sunt făcuți de către oamenii care conduc taxiuri ci de către șmecherii care combină licențe de taximetrie.

Controlul asupra unui întreg domeniu de business este în mâna statului și/sau a băieților deștepți. Ei decid cine face taximetrie și cine nu.

Uber fură controlul din mâna șmecherilor și îl pune în mâna consumatorului, acolo unde îi este locul într-o economie de piață.

Tu, ca și consumator, controlezi cine face taximetrie și cine nu. Tu dai review-uri în funcție de gradul tău de satisfacție și dacă un taximetrist nu se ridică la nivelul cerut de piață atunci el nu va mai face taximetrie.

Deci un om care vrea să facă taximetrie va răspunde în fața ta, consumatorul, nu în fața statului, sau cui naiba îi dă el șpaga pentru licență.

De aici cred că vine admirația oamenilor pentru Uber, pentru că luptă împotriva sistemului. Deocamdată, sistemul câștigă. Dar, vorba noastră, a moldovenilor – s-a videa!

Există, evident, și un revers al medaliei, discuția despre controlul statului în economie și regularizarea anumitor domenii e complexă și are multe aspecte.

De asta avem secțiunea de comentarii, vreo 2-3 scroll-uri mai jos.

masina-uber


Comments

2 răspunsuri

  1. Avatar Alexandra

    Eu am mers numai cu soferi Uber care tac din gura. Toti au fost oameni cu bun-simt, amabili, imbracati curat si cu masini curate in care miroase bine. M-am simtit mereu in siguranta, iar confortul a fost maxim. Go Uber!

  2. Cum in Pitesti nu este asa ceva, evident n-am avut cand sa circul cu ei. Insa aici, pe plan local, cei de la Taxi Valentin, sunt cei mai ok, din punct de vedere al profesionalismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *