Andrei Chira

Blog personal

Tu ai refuza banii?

În articolul precedent am pus o întrebare dar comentariile s-au axat pe altceva așa că vreau să continui ideea de acolo și să extrapolăm la alte situații unde oamenii iau bani ca să promoveze una sau alta.

Dacă aș fi vedetă și ar veni Colgate, Head & Shoulders sau Huawei la mine să-i promovez, ce-aș face? I-aș refuza? Nu le-aș lua banii?

Promovez doar ce folosesc?

Am iPhone dar Apple nu vine la mine să le fac reclamă. Mă spăl pe cap cu Bioderma dar Bioderma nu vine la mine să le fac reclamă. Mă spăl pe dinți cu Elgidium dar na, știți deja..

În general folosesc produse premium ale unor branduri care nu vin să facă reclamă pentru că n-au de ce. Vin să facă reclamă doar branduri mass-market, din zona ieftin și poate mediu, pe care nu le folosesc. Ce facem, le refuzăm pe toate?

Crede cineva că Cristiano Ronaldo se spală pe cap cu Head & Shoulders? Crede cineva că Eva Longoria se vopsește pe păr singură acasă cu produse de 2 lei din supermarket?

Poate că da, nu știu. Bănuiesc că dacă n-ar exista, nu s-ar mai face reclamele astea.

Noi nu suntem publicul de masă, nu facem reclama pentru noi, o facem pentru alții. La fel cum patronul de la colțul blocului de la „ultimul leu” (not kidding, așa se chema un bar la Bacău, „La ultimul leu”) nu aduce Laphroaig sau alte SF-uri maturate 18 ani în butoaie afumate, ci aduce Săniuța pentru că ăla e publicul lui.

Deci unde tragem linia? Ce bani acceptăm și ce bani refuzăm și pe ce criterii?

5 răspunsuri

 1. Avatar Vlad

  Depinde de situatie, de exemplu eu mai multe site-uri, iar pe unele pun orice, vorba aia „sa iasa banu”, iar pe altele doar anumite reclame (fara hemoroizi and etc).

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Eu cred că aș lua banii, cu anumite excepții, la fel ca și tine, dar până acum nu am avut ocazia. O să vedem mai încolo, când o să ajung vedetă sau influencer :) #fingerscrossed

 2. Avatar verdenpom
  verdenpom

  daca iti chioraie matzu’ faci reclama si la curvele de pe centura
  daca nu iti chioraie matzu’ faci selectie de oferte
  vrei reclama la pepsi? pierzi reclama de la cola

 3. Avatar raducu427
  raducu427

  Take the money, kill them the next day

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Go to jail the next day.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *