Cu privire la intervențiile lui Selly

Întrebarea evidentă e – e campanie? Ia bani ca să facă treaba asta sau nu?

Eu cred că nu, nu pentru că nu l-aș crede în stare, ci pentru că am mai multe așteptări de la strategii politici. Nu cred că se duc direct să-i dea bani unuia sau altuia, în special în situații când omul nu e din clan.

Cred că strategia e să identifice oamenii cu discursuri care se pliază pe strategia lor, apoi să meargă la ei și să-i bage în seamă. Îi laudă, îi promovează, le dau o portavoce mai mare ca să-și strige ofurile. S-au umezit puțin când fostul ministru a căzut în capcană și i-a răspuns, sperând că și actualul ministru va face aceeași greșeală.

Toată lumea ar fi câștigat – Selly vizualizări, televiziunea audiență, partidul muniție pentru campanie.

E un joc politic în care Selly e manipulat manevrat.

S-ar putea să-și dea seama, s-ar putea să nu, pentru el nici nu cred că are importanță, important e doar că are o portavoce mai mare și poate obține mai multe vizualizări și mai mulți abonați, iar ăsta e scopul lui. Ăsta e filtrul prin care a crescut să privească lumea, numerele (views + subscribers), și e greu să le refuze.

Ceea ce ne duce la următoarea întrebare.

Noi am refuza?

11 răspunsuri la “Cu privire la intervențiile lui Selly”

  • A făcut Selly niște clipuri cu idei de-ale lui despre cât de greșit e învățământul românesc și l-au chemat repede la Antena 3, l-au chemat și pe ministru să facă ei împreună dezbatere publică etc…

   • foarte interesant. uite, ăsta ar fi fost un motiv pentru care m-aș fi uitat la Antena 3 de bună voie și neironic :)))

    totuși, mi se pare că Antena 3 a speculat foarte bine subiectul, că Selly a avut la începutul verii un discurs foarte coerent pe problemele din educație, iar de la Minister, din ce-am înțeles, i s-a cam dat cu tifla.

    altfel, da, și eu privesc cu suspiciune orice inițiativă a Antena3, că doar știm ce nărav au. nu poți să ai pretenția că s-au schimbat peste noapte.

    • Discursul lui nu e rău, e clar că educația trebuie reformată, ideea articolului e exact cum ai spus tu – cineva a speculat discursul lui și el cade în capcana asta pentru că e orbit de faimă (sau poate e complice, cine știe).

 1. E manipulat de cine? De PSD si a3? Cum iti contrazice cineva credintele e manipulat?

  Mie-mi pare ca zice niste chestii de bun simt si cam atat.

  • Cred că „manipulat” e un cuvânt cam dur, ai dreptate. Nu l-am folosit în sensul că este influențat de cineva ci mai degrabă în sensul că e manevrat de cineva, așa cum ai folosi o unealtă.

   Poți să spui chestii de bun simț și în același timp să fii manevrat pentru niște interese, nu se exclud aceste două lucruri.

   • Nu stim ce interese serveste. Pana la urma nici macar nu-i foarte important.

    Pe fond, omul are dreptate si e de admirat ca – pe langa lalaiala aia stupida si vlogareala – are si preocupari mai… utile societatii :)

 2. pe zoso venise cineva cu o idee creata, dar interesanta: tinand cont ca Selly are niste milioane de subscriberi si ca in 4 ani ei o sa poata vota, ar fi folositor ca bazinul asta electoral nou sa fie fructificat din timp: maresti audienta lui Selly de la YT la TV + il _ajuti_ sa isi spuna off-ul.

  Suna destul de pragmatic.

  • Ca să ai succes pe mass-market trebuie să fii pragmatic. Selly nu e idiot, probabil își dă seama că nu poate face vloguri pentru copii la infinit și trebuie să pivoteze într-o direcție sau alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.