Cu privire la intervențiile lui Selly

Întrebarea evidentă e – e campanie? Ia bani ca să facă treaba asta sau nu?

Eu cred că nu, nu pentru că nu l-aș crede în stare, ci pentru că am mai multe așteptări de la strategii politici. Nu cred că se duc direct să-i dea bani unuia sau altuia, în special în situații când omul nu e din clan.

Cred că strategia e să identifice oamenii cu discursuri care se pliază pe strategia lor, apoi să meargă la ei și să-i bage în seamă. Îi laudă, îi promovează, le dau o portavoce mai mare ca să-și strige ofurile. S-au umezit puțin când fostul ministru a căzut în capcană și i-a răspuns, sperând că și actualul ministru va face aceeași greșeală.

Toată lumea ar fi câștigat – Selly vizualizări, televiziunea audiență, partidul muniție pentru campanie.

E un joc politic în care Selly e manipulat manevrat.

S-ar putea să-și dea seama, s-ar putea să nu, pentru el nici nu cred că are importanță, important e doar că are o portavoce mai mare și poate obține mai multe vizualizări și mai mulți abonați, iar ăsta e scopul lui. Ăsta e filtrul prin care a crescut să privească lumea, numerele (views + subscribers), și e greu să le refuze.

Ceea ce ne duce la următoarea întrebare.

Noi am refuza?


Comments

11 răspunsuri

 1. Avatar Gabi Udrescu
  Gabi Udrescu

  care-i faza? că nu sunt neapărat la curent.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   A făcut Selly niște clipuri cu idei de-ale lui despre cât de greșit e învățământul românesc și l-au chemat repede la Antena 3, l-au chemat și pe ministru să facă ei împreună dezbatere publică etc…

  2. Avatar Gabi Udrescu
   Gabi Udrescu

   foarte interesant. uite, ăsta ar fi fost un motiv pentru care m-aș fi uitat la Antena 3 de bună voie și neironic :)))

   totuși, mi se pare că Antena 3 a speculat foarte bine subiectul, că Selly a avut la începutul verii un discurs foarte coerent pe problemele din educație, iar de la Minister, din ce-am înțeles, i s-a cam dat cu tifla.

   altfel, da, și eu privesc cu suspiciune orice inițiativă a Antena3, că doar știm ce nărav au. nu poți să ai pretenția că s-au schimbat peste noapte.

  3. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Discursul lui nu e rău, e clar că educația trebuie reformată, ideea articolului e exact cum ai spus tu – cineva a speculat discursul lui și el cade în capcana asta pentru că e orbit de faimă (sau poate e complice, cine știe).

  4. Avatar Gabi Udrescu
   Gabi Udrescu

   sau poate și el speculează oportunitatea de a se adresa altui public la care în mod normal nu are acces.

   who know. actually, who cares?

  5. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Exact.

 2. E manipulat de cine? De PSD si a3? Cum iti contrazice cineva credintele e manipulat?

  Mie-mi pare ca zice niste chestii de bun simt si cam atat.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Cred că „manipulat” e un cuvânt cam dur, ai dreptate. Nu l-am folosit în sensul că este influențat de cineva ci mai degrabă în sensul că e manevrat de cineva, așa cum ai folosi o unealtă.

   Poți să spui chestii de bun simț și în același timp să fii manevrat pentru niște interese, nu se exclud aceste două lucruri.

  2. Nu stim ce interese serveste. Pana la urma nici macar nu-i foarte important.

   Pe fond, omul are dreptate si e de admirat ca – pe langa lalaiala aia stupida si vlogareala – are si preocupari mai… utile societatii :)

 3. pe zoso venise cineva cu o idee creata, dar interesanta: tinand cont ca Selly are niste milioane de subscriberi si ca in 4 ani ei o sa poata vota, ar fi folositor ca bazinul asta electoral nou sa fie fructificat din timp: maresti audienta lui Selly de la YT la TV + il _ajuti_ sa isi spuna off-ul.

  Suna destul de pragmatic.

  1. Avatar Andrei Chira
   Andrei Chira

   Ca să ai succes pe mass-market trebuie să fii pragmatic. Selly nu e idiot, probabil își dă seama că nu poate face vloguri pentru copii la infinit și trebuie să pivoteze într-o direcție sau alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *